Egyszerű kókuszolaj - a haj komplex védelmére

Egyszerű kókuszolaj - a haj komplex védelmére

Bár nagyon jól ismerjük, biztos van még valami, amit meg kell tanulnunk. Rengeteg kétség és ellentmondásos információ van ezzel az olajjal kapcsolatban. A konyhában és a fürdőszobában használjuk. Sokoldalú termék, és rengeteg előnye van. A kókuszolaj összetétele - a telített zsírsavak sokfélesége és az értékes vitaminok erősítése - az egyik legjobb egészségügyi előnyöket kínáló olajjá teszi.

A népszerű kókuszpálmából (Cocos Nucifera) nyerik ki. A szanszkrit nyelvben olyan fának tekintik, amely minden szükségletet kielégít, míg a maláj nyelvben a kókuszdió ezerféleképpen használható fát jelent. Ez megmagyarázza, hogy a Dél-Ázsiából és Észak-Amerikából származó kókuszpálmát miért használják olyan gyakran a kozmetikai iparban. Az úgynevezett kókuszdió-koprából rendkívül értékes kókuszolajat préselnek. A kókuszolaj előnyei világszerte ismertek. Érdekes, hogy a kókuszpálma minden része hasznos, az élelmiszeriparban is, pl. a kókuszvíz, a kókusztej, a kókuszreszelék.

Kókuszolaj INCI: Cocos Nucifera olaj

A kókuszdióból (a kókuszdió pálma diójából) kinyert természetes kókuszolaj szobahőmérsékleten fehér és szilárd. 20-28 °C-on olvad, ezért gyakran növényi vajnak is nevezik. Tökéletes termék a haj olajos kezeléséhez, annak ellenére, hogy sűrű a formulája, ami megnehezíti az alkalmazást. Ezért keressük a kozmetikumokban szereplő kókuszolajat. A kókuszolaj a szépségápolási termékek kedvelt összetevője, mivel nem zavarja meg azok összetételét, csak értékes tulajdonságokkal gazdagítja azokat.

Kókuszolaj finomítatlan vagy finomított

Finomítatlan vs. finomított kókuszolaj - ha ez valaha is megfordult a fejedben, akkor gondoljuk át még egyszer. A finomítási folyamat során a növényi termékekből eltávolítják a szennyeződéseket. A finomított kókuszolaj egyértelműen jobban működik élelmiszerként, mert nincs határozott aromája és tiszta. Az olaj kiválóan alkalmas pl. sütéshez. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a finomítás megfosztja a kókuszolajat néhány tápanyagtól. Ezért a finomítatlan olajat érdemes a szépségápolásban használni. Finomítatlan vs. finomított kókuszolaj - ez a fajta dilemma könnyen megoldható. A kozmetikai célokra mindig finomítatlan olajat használjunk, a főzéshez pedig finomított olajat.

Kókuszolaj - felhasználási lehetőségek

A kókuszolaj használata a konyhában valószínűleg a legnépszerűbb. Sok negatív véleményt kap, mert főként zsírsavakból áll, amelyekről azt mondják, hogy egészségtelenek. A valóságban, ha mértékkel használjuk a kókuszolajat, nem halmozódik fel zsírként, hanem energiát ad és kalóriát éget. Ezért nagyon népszerű fogyókúrás termékként.

A szépségápolásban is működik. A kókuszolaj önálló kozmetikumként vagy más termékek összetevőjeként is pompás. Bőr- és hajápoló termékek gyártásánál használják - alapként vagy a védelemért és nedvességért felelős adalékanyagként működik. A kókuszolaj szem alatti krémként termékként is használható a diy kozmetikában. Megtalálható a Nanoil alacsony porozitású hajra és a Nanoil közepes porozitású hajra való termékeiben. A tökéletes olajösszetételű, kész hajolaj megvásárlása remek alternatívája az időigényes házi készítésű termékeknek.

Kókuszolaj a kozmetikumokban - előnyök

Rendkívül gazdag és érdekes összetételű. Senkit sem kell meglepnie, hogy a kókuszolaj elragadó véleményeket kap, és megtalálható a drogériákban és a gyógynövényboltokban. Ez a rendkívüli összetevők eredménye. A kókuszolaj több mint 50%-a telített laurinsavból áll, amely a speciális zsírok (közepes láncú trigliceridek - könnyebben emészthető) csoportjába tartozik. A kókuszolaj tartalmaz omega-3 savakat? Nem jelentős mennyiségben. A finomítatlan kókuszolaj nagyrészt telített zsírsavakból áll.

Ezenkívül a kókuszolaj a B-vitamin, B1, B2, B3, B6 vitamin, a fertőzések ellen küzdő C-vitamin és az E-vitamin - antioxidáns - forrása. Értékes folsav is van benne, amely a leendő anyukák számára nélkülözhetetlen. A kókuszolaj káliumot, kálciumot, magnéziumot, vasat, foszfort és cinket tartalmaz. Ezért olyan népszerű a szépségápolásban - a bőr és a haj számára.

Kókuszolaj a bőrápolásban

Amikor a kókuszolaj tulajdonságairól beszélünk, meg kell említenünk a bőrre gyakorolt előnyöket. Erős antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkezik, ezért kiütések, ekcéma, vágások és horzsolások kezelésére, valamint pattanások esetén is lehet használni, mivel javítja a bőr állapotát. Hidratálja, simává és táplálttá teszi a bőrt. Hatékonyan fokozza a felhám regenerálódását.

Kókuszolaj - a haj előnyei 

Az olaj táplálja a test bőrét, valamint a fejbőrt. Egészségesen tartja, és behatol a legmélyebb rétegekbe is. Következésképpen javítja a fejbőr állapotát még néhány fejlett hajformázó kémiai kezelés után is. Jellegzetes szerkezetének köszönhetően a kókuszolaj a hajápolásban is működik. Először is jótékony hatással van a fejbőrre és a hajhagymákra, ami érezhetően erősebb hajat eredményez. Másodsorban a kókuszolaj hajpakolásként komplex hatást biztosít. Újjáépíti, kisimítja a hajvégeket és megóvja őket a töredezéstől, puhává és fényessé teszi, tökéletesen hidratál, megkönnyíti a fésülést és védi az érzékeny hajszálakat.

Kókuszolaj a hajhullás ellen

Azt is mondják, hogy a kókuszolaj nagyszerű termék a hajhullásra hajlamos hajra. Ez részben igaz. Ha rendszeresen és megfelelően használod, akkor képes jelentősen megerősíteni a hajhagymákat. Ha a kókuszolajat egy éjszakán át a hajban hagyod, a hajszálaid ragyogóak és puhák lesznek a mosás után. A hajhagymák erősebbek lesznek, míg a hajhullás minden hajmosással fokozatosan csökken.

Kókuszolaj - melyik hajtípusra?

A kókuszolaj ideális az alacsony porozitású hajhoz, mivel nagy a telített zsírsavak tartalma, amelyek illeszkednek ennek a hajtípusnak a szerkezetéhez. A kókuszolaj kutatások szerint más porozitású hajra is alkalmas, köszönhetően védő, hidratáló és tápláló tulajdonságainak. Működik például a közepes porozitású hajra vagy az erősen hulló hajra. A legjobb ötlet azonban, ha olyan hajápoló termékekben keressük a kókuszolajat, amelyekben más olajokkal keveredik.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika