5 lépés a hibátlan bőrért. A legjobb arcápolási rutin

5 lépés a hibátlan bőrért. A legjobb arcápolási rutin

A bőrápolás egy olyan kihívás, mellyel szembe kell néznünk, ha csodás, egészéges és hibátlan bőrt akarunk. Hogyan csináljuk ezt helyesen? Elméletben tudjuk, hogyan használjuk a speciális kozmetikumokat, de gyakran problémát jelent, melyiket válasszuk és milyen sorrendben tegyük őket az arcunkra. Sokan rosszul használják a micellás vizet, mint egyetlen bőrápoló terméket, ami helyettesíti a tonikot, krémet és szérumot. Ugyanis a bőrnek ennél kicsit többre van szüksége, hogy egészséges, szép és fiatal maradjon. Fedezze fel a tökéletes arcápolást. Csupán 5 lépésre van a hibátlan bőrtől.

Hogyan maradjon arca egészséges és szép kinézetű? 5 lépés a hibátlan bőr eléréséhez

1.  Lépés: Tisztítás

Legtöbben azt hiszik, a hidratálás a bőrápolás legfontosabb része. Ez nem így van. A legfontosabb az arctisztítás. Ez az egészéges bőr alapja, és a bőrápolás kulcsa, aminek köszönhetően megfelelően képes működni. A rosszul tisztított bőrnek nem jó a szívóképessége, így még a legjobb minőségű krém sem fogja teljesíteni célját. Ezen felül, a felhalmozódott szennyeződések, és a nem megfelelően letisztított smink maradékok, és elhalt sejtek töredékei gátolják (eltömítik) a faggyúmirigyek kivezető nyílásait, mely akadályozza a bőr légzését. Ennek következtében, pattanások, mitesszerek és bőrműködési zavarok alakulnak ki. A hidrolipid egyensúly megbomlik, így a bőr olajos vagy rendkívül száraz lesz. Ápolja megfelelően bőrét már ebben az első szakaszban, és válassza a legmagasabb szintű tisztító rutint. Itt találja a legjobb bőrtisztító módszereket:

  • OCM (olajos tisztító módszer) – a leghatásosabb bőrtisztító mód, amely a „olaj feloldja az olajat” szabályon alapszik. Ez az, amiért az olajok felülmúlhatatlanok, amikor még a vízálló sminket, túlzott faggyút, szennyeződést is eltávolítják, selymesen sima, friss, tiszta bőrt hagyva, készen állva a további kezelésekre. A ricinus olaj a legjobb választás az OCM-hez. Nyugodtan keverje össze más természetes olajokkal, tökéletes OMC keveréket alkotva. Válasszon argán, avokádó vagy jojoba olajat, vagy ezek együttes keverékét a bőr, és az ön igényeinek megfelelően.
  • micellás víz + hab tisztító (vagy zselé) – amennyiben hagyományosabb tisztító módszert választ és nehezen mond le a micellás vízről, szüksége lesz egy kis támogatásra a bőr megfelelő tisztításához. A gyengéd, de erősen ható archabok felülmúlnak más termékeket. Természetesen összeillőnek kell lennie a bőre típusával, és a smink micellás vízzel történő lemosása után használja.

2. Lépés: Tonizálás

Lemondani a tonikról nagy bőrápolási hiba. Ne úgy kezelje, mint egy múltbéli ereklye, ugyanis a bőrápolásnak alapvető része. Hatása sajnos alulértékelt. A tonik helyreállítja a pH értéket, savasítja, gyengén puhítja a hámréteget, és fokozza a bőr felszívó képességét, ami kiváló alapozóként működik más termékekhez. Egy jó arctoniknak kondicionáló hatása is van a növényi kivonatoknak és más összetevőknek köszönhetően, melyek formában tartják a bőrt.

A vizes és könnyű formula engedi, hogy a kozmetikumok részecskéi mélyebben behatoljanak a felhámba, mely a tonikot így rendkívül hatékony termékké teszi.

Melyik tonikot válasszuk?

Ideális esetben válasszunk egy természetes, szilikontól, rövid láncú alkoholtól, PEG-től és kőolajszármazékoktól menteset. Vessen egy pillantást a hidroszolokra – gőzdesztillációval nyert teljesen természetes virágvizek –, melyek pótolhatatlanok a bőrápolásban.

A termálvíz egy másik hatékony arctonik. A nagy mennyiségű döntő fontosságú eleme az egyik legjobb természetes tonikká teszi. A termálvíz vasat, nátriumot, szelént, lítiumot, szilíciumot, káliumot és magnéziumot tartalmaz. 

Ezen felül, bőrnyugtató hatású, erősít, regenerál és nyugtat mindenféle gyulladást, meggátolja a szabadgyökök aktivitását és lelassítja az öregedési folyamatot.

3.  Lépés: Arcszérum

Az arcszérum az egyik legerősebben ható bőrkondicionáló termék. Célja a bőr intenzív revitalizálása.

Vizes és könnyű állaga a szérum hatékonyságának titka. Az aktív összetevők elérik a bőr legmélyebb rétegeit, ahová egy hidratálónak nincs esélye eljutni. A szérumnak köszönhetően, lehetősége van még erősebben dolgozni a bőrön. A hatása? Intenzív regenerálás, tápanyag feltöltés, hidratálás, fiatalító hatás és számos bőrprobléma fokozott kezelése.

A szérumot külső bőrrétegekre ható anyagok nélkül állítják össze. Összetétele többnyire aktív összetevőkből készül, melyeknek mélyebben kell hatniuk. Ez az, amiért ezen termékek magas értékű anyagokat tartalmaznak. A legnépszerűbb szérumok összetevőinek hatékonyságát elismerik. Többek között találhatunk benne természetes olajokat, (többnyire argán olaj és jojoba olaj, melyek bővelkednek EFA-ban, fitoszterolokban és flavonoidokban csakúgy, mint a bőrnek alapvető anyagokban, például A, C, E vitaminok), hialuronsavat (megköti a víz molekulákat és fiatalon tartja a bőrt), Q10 koenzimet (erős szabadgyökök ellen harcoló anyag, őssejtek, - mely többnyire egy ritka amla fajtából erednek, valamint az argán fából), kollagént (fiatalság fehérje, szükséges a bőr rugalmasságának megőrzéséhez).

Hogyan válasszunk egy jó arcszérumot?

A minőségi arcszérum ragyogó eredményt és kiváló összetevőket jelent, amelyek minden nap megőrzik a bőr szépségét. Ne válassz extravagáns termékeket, amelyek tele vannak pakolva. Válaszd a legjobb hatóanyagokat, amelyek bizonyítottan működnek. A hialuronsav, a retinol, a C-vitamin vagy az ásványi anyagokban gazdag aloe közelebb visz a hibátlan bőrhöz. Mindezek az összetevők megtalálhatók a Nanoil szérumaiban. Válaszd ki a kedvenc szérumodat, és tapasztald meg a legjobb összetevők nagyszerű hatását a bőrödön. Vásárláskor mindig figyelj oda a hatóanyagokra, mert ezek biztosítják a terméknek a gyártó ígéreteinek megfelelő működését.

4.  Lépés: Szemkörnyék ápoló krém

A szem alatti bőrápolás meglehetősen fontos, mivel az arcnak ez a része van leginkább kitéve a ráncoknak. Egy könnyű szem alatti bőrhidratáló használata már  20 éves kortól ajánlott. 

A szembőrnek biztosan jót tesznek a természetes növényi olajok, melyek a bőr felületén mikroszkopikus elzáródást formálnak, megvédve az érzékeny, gyengéd arcfelületet a károsodástól. Amennyiben már fiatal kortól bevezeti a természetes szemkörnyékápolást, a ráncok később kezdenek megjelenni az arcán. Egy jó, hialuronsavas olaj olyan, mint egy befektetés, amely hosszú távon a bőrnek rugalmasságot és fiatalos kinézetet nyújt.

5.  Lépés: Krém

Kétség kívül, a hidratáló elengedhetetlen. Régóta ismert és használt: az első ilyen terméket Tutanhamon sírjában találták. Már időszámításunk előtti 14. században Egyiptomban készítettek arckrémet állati eredetű zsír és hüllők vérének keverékéből. Később, az első öregedésgátló keverékeket viasz, ciprus és olíva olaj (gyorsan lecserélték a még mindig nagyra becsült mandula olajra) alapokból készítették.

Manapság az arckrémekben található összetevőket tovább fejlesztik és finomított főzeteket készítenek. A természetes olajokat azonban nem lehet lecserélni más anyagokkal: flavonoidok, növényi szterolok, EFA-k, szkvalán, karotinoidok és természetes fényvédő felbecsülhetetlen forrásai. Kondicionáló erejük úgy nappali, mint éjszakai krémek gyakori összetevőjévé teszi őket. Mi a lényege valójában ennek a megosztásnak? Miben különböznek a nappali és éjszakai hidratáló krémek?

  • Nappal arckrém

Egy termék, mely igényeinknek és a bőr különleges aktivitásának megfelel, amire senki nem gondolt egészen a közelmúltig. Egy jó minőségű arckrémnek nemcsak táplálnia és hidratálnia kell a bőrt, hanem megvédeni azt a külső támadó anyagoktól, és az UV sugárzás károsító hatásától. Egy nappali krém könnyebb, kevesebb aktív helyreállító összetevőt tartalmaz, és főként a bőr védelmére koncentrál. Ez az, amiért gyakran tartalmaz természetes olajokat, melyek védő, nyugtató és elzáró tulajdonságúak. Az biztos, hogy emelik egy kozmetikum presztízsét. Ha egy hidratáló krémből hiányzik a természetes olaj, semmi baj! Keverje össze használat előtt egy pár csepp kiválasztott szépségápoló olajjal.

A modern arckrémek kezelik mai korunk leggyakoribb bőrproblémáit. Ez az, amiért olyan sok “városi” nappali krém készül, azon felül, hogy nap- és fagyvédelmet nyújtanak, szennyeződésgátló pajzsot formáló anyagokban gazdagok, melyek védik a bőrt a környezeti szennyeződésekkel szemben.

  • Éjszakai arckrém

Ez fejlettebb bőrápolást jelent. Egy éjszakai arckrém nehezebb, erősebb kondicionáló hatással bír, és fokozottabban fejti ki hatását az erős tápanyagok miatt, melyek óvják a bőrét, amikor az intenzívebb regeneráló folyamat történik, azaz alvás alatt.

Extra bőrápolás

A bőrápolás 5 követendő alap lépésén felül, vannak kivételes szertartások is, melyeket rendszeresen kell végezni, intenzíven hatva a bőrre. A bőrradírok és maszkok kiegészítik a bőrápolást, csodálatos eredményeket nyújtva. Az enzimek kulcsszerepet játszanak az ilyen kozmetikumokban: felbecsülhetetlen anyagok, melyek tökéletesen eltávolítják a faggyú és az elhalt hámsejtek keverékét.

A szépségápolási célra használt enzimek a gyümölcsből származnak. Hogyan hatnak a bőrére? Képzeljen el egy másik enzim családot, amely a gyomrában található ételek emésztéséért felelős. A kozmetikai enzimek nagyon hasonló módon működnek, például papain, ami „emészti” az elhalt sejteket a bőr felszínén. Ennek eredményeképpen, tökéletesen új egészséges sejtek keletkeznek, és a bőre frissnek és fiatalosnak látszik.

Az AHA savak egy másik bőrtisztító és felhám revitalizáló összetevők csoportját alkotják a bőrradírokban. A közelmúltig, kizárólag a professzionális szalonkezelésekben használták. Jelenleg otthon is használhat ilyen savakat a bőrön. Ezután a mélytisztító terápia után használjon egy arcmaszkot, amely egy másik intenzív bőrápoló formula, mely azonnal javítja a bőre állapotát és kinézetét.

Az összes fentebb említett termék és kezelés az egészséges, szép kinézetű és fiatal bőr kulcsa. Bár egy fontos dologra mindig emlékezzen. Mindig válasszon magas minőségű természetes kozmetikumot. Ellenőrizze a szépségápolási olajok minőségét, és válasszon tanúsítvánnyal rendelkező organikus termékeket. Ugyanezt tegye, ha krémeket és virágvizeket vásárol. Olvassa el a megvásárlandó hidratálókrém összetevői listáját (INCI). Bőrápolási rutinjának van esélye tökéletesnek lenni, csakúgy mint bőrének.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika