A fiatalság megőrzése. Hogyan végezzünk arcmasszázst?

A fiatalság megőrzése. Hogyan végezzünk arcmasszázst?

Ha rendszeresen végezzük, az arcmasszázs a botox alternatíváját kínálja – feszesíti a megereszkedett bőrt, illetve megfiatalítja és megkönnyíti az arcszérummal szállított tápláló anyagok felszívódását. Milyen előnyei vannak az arcmasszázsnak, hogyan kell helyesen végrehajtani, és milyen gyakran kell elvégezni ezeket a „mikroedzéseket”?

Bár lehetetlen örökké fiatalnak maradni, az emberek különféle szépségápolási kezeléseket követnek a bőr öregedési folyamatainak késleltetése reményében – ezek egyike az arcbőr rendszeres masszázsa.

Ezt a fajta alternatív terápiát különösen az ázsiai nők kedvelik, a jáde köves görgős masszírozó használatát mindennapi fiatalító rituáléjuk nélkülözhetetlen részének tekintik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez az eszköz az egyetlen hatékony módja az arcmasszázs végrehajtásának. Az egyes arcrészek összecsípése és a derma henger vagy tapadókorongok használata ugyanolyan népszerű és megbízható módszereknek bizonyulnak, amelyek lehetővé teszik a kívánt eredmény elérését.

Ideje megtanulni a hatékony arcmasszázs titkait!

Arcmasszázs, avagy „mikroedzés”

Kétségtelen, hogy a természetes szépségápolási kezelések egyre népszerűbbek. Az invazív szalonon belüli kezeléseket fokozatosan felváltják az otthon végezhető kezelések. Ezért is az arcmasszázs rendkívül hatékony alternatívája a botoxnak. Nemcsak az ellazulást segíti elő, hanem láthatóan megfiatalítja a bőrt. Hogyan lehetséges ez?

A jól elvégzett arcmasszázs nem más, mint a bőr rugalmasságáért felelős izmok megmunkálása. Csak rendszeresen végezve hozza meg a kívánt eredményt – ha elfelejtünk edzeni (arcot masszírozni), akkor bőrünk elveszíti feszességét. Ezek azok az izmok, amelyek egyfajta vázat hoznak létre a bőr számára, ami 43-57 egyedi arcizmoból áll. Elég sok, nem? Nemcsak az arckifejezések kialakításáért, hanem az arc ovális formájáért is felelősek; sőt ezek az izmok segítik a bőr feszességét is. Ha az arcizmok erősek, az arcon nincsenek ráncok.

Érdemes belátni, hogy 25 éves korunkban lelassul a kollagén és elasztin termelés – ez a kétféle fehérje felelős a bőr rugalmasságának megőrzéséért. Az arcmasszázs jó edzésnek tűnik a bőrsejtek számára (amelyek a két fehérjét termelik), mivel javítja a bőr mikrokeringését, elősegíti a tápláló anyagok felszívódását és serkenti a bőr önmegújulási folyamatait.

Mire jó az arcmasszázs?

Mit nyerhetünk az arcmasszázzsal? Ez a kezelés többnyire segít ellazulni és megnyugodni például egy nehéz nap után. Kétségtelenül az arcmasszázs pihentető hatása a legnagyobb előnye. Ennél azonban többről van szó – növeli a bőr felszívó képességét, ami azt jelenti, hogy a bőr több tápanyagot kap a bőrápoló kozmetikumokból (krém vagy C-vitamint és retinolt tartalmazó szérum). Ezek a fő okok, amiért érdemes arcmasszázst végezni.

Az arcmasszázs indikációi egyszerűek – ezt az edzést mindenkinek érdemes elvégeznie, akinek van rá ideje és hajlandósága. Arcmasszázsra érdemes időt szakítani, mert ha rendszeresen (módszertől függetlenül) csináljuk, akkor:

  • segíti a bőr oxigénellátását és táplálását.
  • serkenti a nyirokfolyadék elvezetését és fokozza a bőr keringését.
  • feszesebbé és rugalmasabbá teszi a bőrt, lágyítja a ráncokat.
  • megakadályozza a bőr petyhüdtségét és késlelteti az öregedési folyamatokat.
  • részt vesz a méreganyagok eltávolításában.
  • felgyorsítja az elhalt hámsejtek hámlását és kisimítja a bőrt.
  • energetizálja, kiemeli és ragyogóvá teszi a bőrt.

Az arcmasszázs helyes módja lépésről lépésre

Az arcmasszázsnak számos módja van, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ezért célszerű egy masszírozási technikát a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyiségéhez, és nyilván a kielégíteni kívánt igényekhez igazítani. Ha kezdő vagy, aki azon töpreng, hogyan masszírozza az arcot, a nyakat és a dekoltázst a megfelelő módon, ismerkedj meg néhány egyszerű szabállyal.

Milyen gyakran kell masszírozni az arcot?

A leglényegesebb, amire emlékezni kell, az az, hogy érdemes az arcot mindennap masszírozni. A legjobb, ha naponta kétszer: reggel és este. Az erre a szépítő eljárásra fordított idő minden alkalommal legyen 5 perc. Ha nem akarjuk halálra unni magunkat ez alatt az 5 perc alatt, „keverhetjük az üzletet az élvezettel”: vegyünk fel egy arcszérumot, kapcsoljuk be kedvenc TV-műsorunkat, és végezzük el az arcmasszázst.

Milyen bőrápoló termékeket válasszunk?

Javasolt az arcmasszázs kombinálása bőrápoló termékekkel. Nagyon jótékony hatású, mert a masszázs fokozza a bőrápoló termékek hatását – elősegíti a tápláló anyagok bejutását és a bőr legmélyebb rétegeibe való eljuttatását. Ezenkívül az arcra kenve az ilyen termékek megkönnyítik a masszírozást, mivel nemcsak segítik az ujjak könnyed siklását a bőrön, hanem megakadályozzák a bőrirritációt is.

A legmegfelelőbb bőrápoló termékek arcmasszázshoz:

  • természetes szépségápoló olajok - nem illóolajok, hanem csak hidegen sajtolt, finomítatlan és 100%-ban szerves olajok, például argánolaj, mandulaolaj, jojobaolaj.
  • arcszérum - a legjobb, ha C-vitamint, retinolt, a fiatalság vitaminját (E) és hidratáló hialuronsavat tartalmaz.
  • arckrém - nem túl nehéz, de könnyű állagú, bio olaj alapú, természetes anyagokban gazdag.
  • arcradír - lehet bolti, finom szemcsés termék vagy házi kozmetikum (pl. természetes olaj és cukor keveréke).

Hogyan masszírozzuk az arcot, a nyakat és a dekoltázst?

Mint minden jó edzésnek, a mikroedzésnek (azaz arcmasszázsnak) is a bemelegítéssel kell kezdődnie. Kezdetben elég néhány gyengéd masszírozó mozdulat: kezd el mozgatni az ujjaidat a nyaktól felfelé, az állkapocstól az arcig, majd tovább az egyik halántéktól a homlokon keresztül, hogy elérd a másik halántékot. Ez elegendő az arcbőr vérkeringésének serkentéséhez.

Egy másik lépés a helyes arcmasszázs, amely a megfelelő arcrészek nyomására összpontosít. Kezd a szemöldökbordákkal és haladj a halánték felé, amelyeket körkörös mozdulatokkal kell masszírozni. Ezután koncentrálj a szem bőrfelületére, ahol a mozdulataidnak gyengédnek kell lenniük, és az ujjbegyekkel igazán finoman, apró tapogatásokat végezz. Ezután menj tovább az állra, arcra, homlokra stb.

Az utolsó szakasz a relaxációs fázis, amely megnyugtat, és relaxálással fejezi be a teljes masszázsfolyamatot. Ez a lépés az arc és a nyak bőrének gyengéd simogatásától és masszázsából áll. Kezd a nyak alsó részével, és haladj felfelé, amíg el nem éred a homlokot.

Mivel masszírozzuk az arcot?

Nyilvánvalóan a puszta kézzel végzett masszázs a legegyszerűbb - nem igényel további kiegészítőket, így szinte bármikor elvégezhető. Lényeges, hogy saját kezűleg könnyebben szabályozhatjuk a bőrre gyakorolt nyomás erősségét és a kiválasztott arcrészek masszírozásának módját.

Ennek ellenére, ha van kedved megmasszírozni az arcod speciális masszírozó kiegészítők segítségével, íme a leggyakoribbak listája.

1. JÁDE KÖVES GÖRGŐS MASSZÍROZÓ

A jáde köves görgős masszírozó kétségtelenül az elmúlt hónapok igazi slágere volt. A jáde hengerrel végzett arcmasszázs valóban olyan hatékony, mint ahogy azt mondják? Sok múlik a rendszerességen – minél gyakrabban masszírozzuk jáde hengerrel az arcot, annál hatékonyabb.

Az ilyen eszközök készülhetnek jadeitből, nefritből vagy kvarcból, amelyek úgynevezett jáde kövek, amelyeket Ázsiában a fiatalság köveiként ismernek el. Jótékony hatásuk a hideg érzettől függ (a köveket kezelés előtt ajánlott hűtőbe tenni) - így összehúzódnak a bőr pórusai, felpörgeti a keringést és elvezeti a nyirokfolyadékot. Ezenkívül a jáde kövek öregedésgátló hatással bírnak, csökkentik a sötét karikákat és a szem alatti bőr megereszkedését. A jáde henger ráadásul kényelmesen használható, a bőrön sikláskor pedig igazán kellemes nyugtató érzést nyújt.

A jáde henger nemcsak olcsó, de senkinek sem kell problémát tapasztalnia a használatával. Alapvetően ez egy olyan masszírozó eszköz, amely amellett, hogy jól néz ki, ellazítja, élénkíti és megfiatalítja az arcot.

2. KÖPÖLYÖZÉS

A fiatalító arcmasszázs másik módja a tapadókorongok használata. Ennek a módszernek van egy alternatív neve - arc köpölyözés. Lehet, hogy furcsán hangzik, de... működik! Milyen előnyei vannak az arc köpölyözésének, és hogyan kell helyesen használni a tapadókorongokat?

Ez az ázsiai arcmasszázs a vákuum pozitív tulajdonságait használja ki. Az eljáráshoz különböző méretű és vastagságú kémcsövekre emlékeztető szilikon vagy üvegpoharak szükségesek. Nyilvánvaló, hogy ha tapadókorongos arcmasszázst (vagyis arc köpölyözést) szeretnénk végezni, válasszuk a legkisebbeket. Ez a csésze elősegíti a vákuumos bőrszívást. A csésze arcra csúsztatása serkenti a vér- és nyirokáramlást, csökkenti a gyulladást, kisimítja a bőrt és csökkenti az izomfeszültséget. Az arc köpölyözésének másik előnye, hogy ez az alternatív terápia felszabadítja a bőr pórusait.

3. GUA SHA

Vannak, akik azt mondják, hogy a Gua Sha a jáde hengerek másik változata. A két kiegészítőt az köti össze, hogy mindkettő jáde kőből készült (a legtöbb esetben jadeit). Hasonlóak a mindkét masszírozó eszközzel elért kedvező eredmények is, azonban a Gua Sha hatását erősebbnek tartják.

Mi a különbség a Gua Sha és a jáde henger között? A henger használata alapvetően a hengerléstől függ, míg a lapos kőpárna nagyobb nyomást gyakorol az arcra; alapvetően enyhe dörzsölésre hasonlít. Már a neve is erre utal: a „gua” dörzsölést jelent, a „sha” pedig a vörös foltot jelenti (jáde kőpárnával végzett gyógymasszázs hatása). Annak ellenére, hogy könnyen kivitelezhető, a Gua Sha-val végzett arcmasszázs türelmet igényel. Érdekesség, hogy ez a masszázsfajta már az ókorban is ismert volt, és a kínai nők is szerették.

Milyen előnyökkel jár, ha arcbőrünket kitesszük a Gua Sha hatásának? Ez a kezelés többnyire ellazítja az izmokat és csökkenti a gyulladást a dörzsölés során keletkező belső meleg miatt. Végül, de nem utolsósorban, a Gua Sha-t általában fájdalomcsillapításra használják.

4. GÖRGŐK ÉS DERMA HENGEREK

Az arcmasszázs görgőkkel és derma hengerekkel is elvégezhető otthon. Mi a különbség a két eszköz között? Csak a derma hengereket borítják apró tűk, amelyek a mikrodermabráziós kezeléshez hasonló hatást fejtenek ki – a derma hengerek serkentik a vérkeringést a bőrben, és az általuk végzett több száz mikroszúrásnak köszönhetően serkentik a bőr önmegújulási folyamatait. A hengerek viszont kevésbé invazívak, de hatásuk gyengébb, hacsak nem használjuk a hűsítő jádé kőből készült hengert (lásd 1. pont).

5. ARCMASSZÁZS EGYÉB ESZKÖZEI

Egy egész külön kategória tartalmazza az összes megmaradt arcmasszírozót. Rengeteg van belőlük, mindegyik más-más hatást kelt. Ennek ellenére mindegyik egy dologra összpontosít, ami a vér- és nyirokáramlás serkentése. Ezenkívül elősegítik a sejtek önmegújulási folyamatait és emelik a bőrt, feltéve, hogy szisztematikusan használják őket. Háromféle egyéb arcmasszírozó eszköz közül választhatunk:

  • arcgörgős masszírozó - kényelmes, és a fején elhelyezett golyók (a legtöbb esetben hideg fémből készülnek) megkönnyítik az eszköznek az arcon történő csúsztatását.
  • vibrációs rúdmasszírozó - feje T-alakú (néhány 24K arannyal dúsított) és vibrációt használ két feladat ellátására: javítja a bőr keringését és serkenti a bőr megújulási folyamatait.
  • ultrahangos arcmasszírozó - ez egy olyan eszköz, amely az ultrahangok (1 MHz-es hullámok) hatására mikromasszázst ad a bőrnek. Ez az eszköz két kezelés hatását egyesíti: a bőr felszíni rétegeit érintő kavitációs arckezelést és a bőr mélyrétegeit érintő szonoforézist.

6. SZONIKUS ARC KEFE

Bár a szonikus kefe fő elve az, hogy bőrápoló termékek használata nélkül tisztítsa meg az arcot, arcmasszírozóként is használható. Valójában ezt a feladatot az eszköz régebbi verziója is jól teljesíti, amely egy elektromos tisztítókefe. Az ilyen kefékkel végzett szisztematikus arctisztítás egy módja annak, hogy sima bőrt kapjunk, amely így több tápláló anyagot kezd felszívni, és serkenti a sejtek önmegújulási folyamatait. A másik oldalon az ilyen eszközök meglehetősen drágák és nehezebben használhatók, mint egy hagyományos archenger.

Érdekes tény

Az interneten elterjedt videók növelik a hagyományos fogkefék arcmasszázshoz való használatának népszerűségét. Minden attól függ, hogy tiszta és száraz fogkefével masszírozzuk-e az arcot – ez javítja a bőr keringését és segíti az elhalt hámsejtek hámlását. Hatékony-e a fogkefével végzett arcmasszázs? Egy direkt erre a célra kifejlesztett arcmasszírozó használata vagy... csupán az ujjaink alkalmazása sokkal egyszerűbb és biztonságosabb megoldásnak tűnik.

Arcmasszázs. Érdemes foglalkozni vele?

A rendszeresen végzett arcmasszázs olyan szépségápolási kezelés, amelyet minden nőnek ki kell próbálnia. Ahelyett, hogy gyönyörű és fiatalos bőrről álmodoznál, jobb, ha a saját kezedbe veszed az irányítást. Nyúlj az arcmasszírozóért egy kis ellazulásért és a puszta élvezet kedvéért; ezt az alternatív kezelést is tekintheted az új öregedésgátló stratégiádnak. Az arcmasszázs legnagyobb előnye, hogy teljesen természetes és szinte ingyenes.

Mielőtt azonban a jáde vagy a derma hengerekhez fordulnál, ismerkedj meg azokkal a feltételekkel, amelyek miatt az arcmasszírozó eszközök használata nem tanácsos. Általánosságban elmondható, hogy az arcmasszázs nem a legjobb ötlet, ha a következőktől szenvedsz:

  • súlyos, krónikus, flegmonikus akné.
  • megnagyobbodott nyirokcsomók vagy mandulák.
  • nyílt sebek vagy herpesz.
  • törött hajszálerek.
  • szájüregi gyulladás, pl. fogínygyulladás.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika