Hogyan válasszunk hatékony arcszérumot? Olajok, hialuronsavak és... minden más fokozó anyag

Hogyan válasszunk hatékony arcszérumot? Olajok, hialuronsavak és... minden más fokozó anyag

Az arcbőrszérum koncentrált szépség egy elegáns üvegben. A legerősebb bőrerősítő és igazi bőrszakértő - hatása már egy alkalmazás után látható. De hogyan válasszunk arcszérumot? Mikor érdemes érte nyúlni? Tudtad, hogy valójában te magad is elkészítheted a természetes hatású, ragyogó arcszérumodat?

Mi az a szérum?

Az arcbőrszérum kivételes terméknek számít, mivel használata intenzívebbé teszi a napi bőrápolási rutint. Ez az egyik legerősebb bőrápoló, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy garantálja az intenzív bőrápolást.

Könnyű formulája és meglehetősen folyékony állaga lehetővé teszi, hogy a hatóanyagok könnyedén eljussanak a bőr legmélyebb rétegeibe, ahol a hagyományos hidratáló krémeknek esélyük sincs hatni. Az eredmény? Erőteljes regenerálás, táplálás, hidratálás, fiatalítás és intenzívebb kezelés számos bőrállapotra, beleértve a súlyos bőrbetegségeket is.

Mi áll az arcszérum jelensége mögött? A termék magas koncentrációjú, ultraaktív összetevőket tartalmaz. A természetes szérum főként növényi kivonatokból, természetes olajokból, vitaminokból, illóolajokból és virágvizekből áll. Különböző formákat ölthet, és könnyű krémhez, olajhoz, gélhez vagy emulzióhoz hasonlít.

Mikor érdemes arcszérumot használni?

Egészen a közelmúltig elterjedt volt az a nézet, hogy a szérumok kizárólag a ráncoktól és a rugalmasság elvesztésétől érintett érett bőrre valók. Ez azonban nem igaz. Szerencsére megtanultuk, hogy minden bőrtípusnak egyéni igényei vannak, és minden bőr megérdemli a korszerűsített ápolást. Összefoglalva, nem számít, hogy a bőröd fiatal, pattanásos, zsíros, száraz és fáradt, fakó, érett, dehidratált vagy problémamentes - minden bőrtípus örömmel fogad egy minőségi arcszérumot.

Próbálj ki egy szérumot, ha úgy érzed, hogy bőröd állapota romlik, vagy ha úgy gondolod, hogy messze van az ideálistól. Sok szérum még a nagyon komoly bőrgyógyászati problémák (gyulladások, pigmentfoltok) ellen is küzd, különösen, ha biztonságos, természetes anyagokon alapul.

Ne feledd!

Még ha intenzívebben is hat, mint egy hidratáló krém, egy szérum soha nem fogja helyettesíteni azt. A szérum erősíti a bőrt, és a többi kozmetikumot hatékonyabbá teszi. Ne feledd ezt, és úgy gondolj rá, mint a bőrápolási rutin kiegészítésére, nem pedig a hagyományos krém alternatívájára.

Természetes arcszérum

Ez egy kozmetikai jelenség. A természetes arcszérum összetevőit nagy odafigyeléssel választják ki; az összetétel mentes az irritáló anyagoktól, szintetikus anyagoktól, parabénektől, szilikonoktól vagy kőolajszármazékoktól. Ez egy hibátlan termék; gyakran természetes növényi olajokat tartalmaz, amelyek végső soron képesek hatékonyan helyreállítani és megvédeni a bőrt a károsodástól. Egyetlen növényi olaj nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz; több növény keveréke alkotja a szépség szimfóniáját.

Miről ismered fel a jó minőségű arcszérumot?

A luxus nem korlátozódhat a luxusüvegre, amelybe a szérumot zárják. Az üveg tartalmának is a legmagasabb minőségűnek kell lennie. Hogyan válassz tehát jó arcszérumot?

1. Kerüld az ellentmondásos összetevőket a szérumban - ellenőrizd, hogy nincs-e benne komedogén anyag, paraffin, ásványi olaj, PEG és szilikon. Az olyan anyagok, mint a színezékek, mesterséges illatanyagok, rövid szénláncú alkoholok és erős tartósítószerek szintén nem tesznek jót a bőrödnek.

2. Keresd az aktív összetevőket - a szérum működéséhez elengedhetetlenül fontosak a növényi olajok, illóolajok, virágvizek, mindenféle növényi kivonatok (virágos és gyógynövényes kivonatok), algák és hidratáló anyagok (aloe és hialuronsav). A C- és E-vitamin, a retinol és a Q10 koenzim szintén a szérum nagyra értékelt összetevői közé tartozik. Ne feledd azonban, hogy a nagy koncentrációjú C-vitamint, savakat vagy retinolt tartalmazó szérumok fényérzékenységet okozhatnak, ezért elengedhetetlen a fényvédő használata.

3. A szérumot igazítsd a bőrtípusodhoz - a zsíros vagy pattanásos bőr minden bizonnyal más olajokat és anyagokat fog előnyben részesíteni, mint a száraz vagy hajszáleres bőr. Mindig ellenőrizd az adott szérum célját, és ha magad készíted - gondosan párosítsd a természetes olajokat és más tápláló összetevőket.

4. Ellenőrizd, hogyan reagál a bőröd a szérumra - egy jó minőségű arcszérumnak gyorsan fel kell szívódnia, nem szabad ragacsos réteget hagynia maga után, kellemes könnyedségérzetet kell adnia, és nem szabad túlterhelnie a bőrt.

MIÉRT NEM PRÓBÁLOD KI A NANOIL ARCSZÉRUMOT? EZ TARTALMAZZA A LEGJOBB ÖSSZETEVŐKET, ÍGY EZZEL ÉRHETED EL A LEGJOBB EREDMÉNYEKET!
TÉVEDHETETLEN ARCSZÉRUMOT KERESEL? PRÓBÁLD KI A NANOIL TÖKÉLETESEN ÖSSZEÁLLÍTOTT TERMÉKEIT. NAGYSZERŰ ÖSSZETEVŐK, KIVÁLÓ MINŐSÉG ÉS A "WOW" HATÁS - MINDEZ KARNYÚJTÁSNYIRA VAN TŐLED! ÉPÍTSD BE A NANOILT A SZÉPSÉGÁPOLÁSI RUTINODBA, ÉS BÍZD BŐRÖDET A SZÉRUMRA. LÁTNI ÉS ÉREZNI FOGOD, HOGY BŐRÖD MÁR EGYETLEN ALKALMAZÁS UTÁN SOKKAL SZEBB LESZ.

Hogyan használd az arcszérumot?

Az arcszérum fokozza a bőrápolást és erősíti a bőrt, azaz mélyen behatol a bőr rétegeibe, de nem védi azt kívülről. Ezért mindig ügyelj arra, hogy egy arckrém kísérje a szérumot. A szérumnak szüksége van egy olyan fedésre, amely azt a bőr mély rétegeiben tartja - a hidratáló krém pont így működik, hiszen megakadályozza, hogy a szérum összetevői kiszivárogjanak.

Tisztítsd meg tehát a bőrödet, és a szérum felvitele előtt kend át egy tonikkal. Várd meg, amíg az felszívódik, majd kend be a bőröd egy megfelelő krémmel. Ha olajos szérumot használsz, nem kell megvárnod, hogy felszívódjon - a krémet közvetlenül a szérum után vidd fel, hogy emulgeálja az olajokat, és megakadályozza, hogy zsíros réteg képződjön a bőr felszínén.

Ne feledd!

Az arcszérumban lévő magas koncentrációjú hatóanyagok gyorsan elpárologhatnak a bőrből, ezáltal kisebb lesz a hatásuk. Ennek elkerülése érdekében védd a bőrt egy okkluzív "védőréteggel", a bőrtípusodnak megfelelő arckrém formájában.

Házi kozmetikumok: így készíts természetes arcszérumot

A legegyszerűbb és legértékesebb szérumot néhány természetes olaj (pl. makadámiaolaj, jojobaolaj és avokádóolaj) összekeverésével készítheted el. Ez egy rendkívül tápláló éjszakai elixír, amely revitalizálja a száraz, fáradt bőrt, amely naponta szembesül a méreganyagokkal és a szennyezéssel. Az olaj alapú szérum kiegészíthető illóolajokkal, amelyek erőteljes tápláló hatással rendelkeznek. A levendulaolaj például elősegíti a kollagén és elasztin helyreállítását, gyulladáscsökkentő hatású és kiegyenlíti a bőr tónusát. A rózsaolaj viszont enyhíti az irritációt, helyreállítja a bőr rugalmasságát, regenerál és öregedésgátló hatással bír. Az ylang-ylang olaj szabályozza a faggyútermelést, kezeli a bőrgyulladást és a pattanásokat. Néhány csepp 30 ml szérumhoz elegendő. Természetes házi szérumodnak igazán csodálatos összetevői lehetnek! Ne korlátozd magad csupán két olajra. Merülj el a kiváló minőségű, aktívan tápláló összetevők széles választékában. Milyen anyagok közül választhatsz?

Csináld magad - házi készítésű természetes arcszérumok receptjei

Kétfázisú rózsás arcszérum; minden bőrtípusra

  • Rózsavíz - 15 ml
  • Hialuronsav 3%-os gél - 10 ml
  • Jojobaolaj - 5 ml
  • Argánolaj - 5 ml
  • Szorbit vagy D-panthenol - 5 ml
  • E-vitamin - 1 ml

Keverd össze az összes összetevőt egy tálban, majd öntsd egy sötét üvegpalackba. Használat előtt jól rázd fel, hogy az elemek összekeveredjenek. Használd lefekvés előtt és napközben, amikor a bőröd száraz. Tökéletes minden bőrtípusra. Ezt az olaj alapú arcszérumot 6-8 héten belül kell elhasználni.

Javító arcszérum problémás bőrre

  • Hialuronsavas gél 1% - 10 ml
  • Cistus virágvíz - 7 ml
  • D-panthenol - 5 ml
  • Aloe gél - 5 ml
  • Niacinamid - 1,5 ml
  • Allantoin - 0,5 ml
  • Jojobaolaj - 5 ml

Ez a szérum segít a tökéletlenségek elleni küzdelemben, és ideális a zsíros, problémás arcbőrre. Allantoinjának és panthenoljának köszönhetően enyhíti az irritációkat, nyugtatja a bőrt és hidratáltan tartja azt. Világosítja az elszíneződött bőrt és a pattanásos hegeket. Az olaj alapú szérum csillapítja a gyulladást, segít megtartani a nedvességet és ránctalanító hatású (a természetes olajok gazdag antioxidáns forrásai).

Keverd össze az összes összetevőt, majd öntsd egy sötét üvegbe. A szérum körülbelül 8 hétig használható. Alkalmazd naponta reggel és/vagy este a kedvenc arckrémed előtt.

Arc- és szemolaj szérum Q10 koenzimmel

  • Argánolaj - 5 ml
  • Mandulaolaj - 5 ml
  • Q10 koenzim - kb. 3 csepp vagy 1 g por
  • A-vitamin - körülbelül 6 csepp

Öntsd az olajokat egy tálba, add hozzá a Q10 koenzimet (ha port használsz, melegítsd fel kissé az olajokat, hogy a por könnyebben elolvadjon). Add hozzá az A-vitamint, és öntsd a szérumot egy sötét üvegbe. Kb. 2 hónapig tárolható. Ideális az esti bőrápoláshoz. Ha reggel használod, ne felejts el fényvédőt használni a retinol (A-vitamin) tartalom miatt.

A Q10 koenzim egy erős antioxidáns, amely javítja a bőr állapotát és csökkenti a ráncokat. Az A-vitamin javítja, kisimítja, feszesíti és tökéletesíti a bőr textúráját.

Az argánolaj a legjobb olajok közé tartozik a ráncok kisimítására és a bőr állapotának javítására. A bőséges argánolajat tartalmazó szérum elsősorban az öregedő arc- és szembőr ápolására szolgál.

Ez egy természetes botox, amely visszaadja az arc ragyogását; a bőr hidratálttá válik, a ráncok csökkennek és kisimulnak.

Milyen gyakran kell arcszérumot használni?

Ez mindenképpen a bőr preferenciáitól és egyéni igényeitől függ. A szérumok gyakran nagy koncentrációjú hatóanyagokban gazdagok. Ha azonban a bőrödön nem jelentkeznek ráncok vagy pattanások, elegendő hetente 2-3 alkalommal használni egy jól bevált szérumot. Ha viszont úgy érzed, hogy arcod intenzív ápolásra szorul, használhatod naponta is.

A szérum felvitele lefekvés előtt a legjobb. Éjszaka a bőr intenzíven regenerálódik, mert ilyenkor zajlanak a fontos javító folyamatok, amelyek a bőr minden rétegét érintik. Segíts a bőrödnek visszanyerni az állapotát, és lásd el kiváló minőségű tápanyagokkal, mint például hialuronsavval, vitaminokkal és fitoszterolokban, flavonoidokban és értékes zsírsavakban gazdag olajokkal, amelyek kiváló revitalizáló terápiát biztosítanak.

A szérum felvitelére a reggeli órák is alkalmasak. Válassz olyan antioxidánsokban és természetes olajokban gazdag szérumokat, amelyek megvédik a bőrt a méreganyagoktól, az UV-sugárzástól és a szennyezéstől.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika