Mitől a legjobb egy szem alatti krém? Vessen egy pillantást az összetevőkre, melyek csodát tesznek

Mitől a legjobb egy szem alatti krém? Vessen egy pillantást az összetevőkre, melyek csodát tesznek

Mit használjunk a szem alatti bőr kondicionálására? Mely összetevők működnek igazán, és nyújtják a kívánt hatást? Próbálja kitalálni, mit keressen egy minőségi szemkörnyékápolóban, és miért jó ötlet még egy terméket feltenni a krém vagy szérum előtt. Egyszer és mindenkorra búcsút int a ráncoknak, sötét karikáknak és duzzadt szemeknek. Forduljon olyan bőrápoláshoz, amely teljes támogatást nyújt: válassza azokat az összetevőket, melyek a ráncok igazi ellenségei.

A szem alatti bőr az egész test legérzékenyebb területe. Rendkívül vékony és faggyúmirigyektől mentes. Mivel nem termel faggyút, nincs semmilyen védőpajzsa a külső elemek negatív hatása ellen. Ez az, amiért a szem alatti bőr elvárja, hogy tegyünk érte, és sose hagyjuk támogatás nélkül. Mit használjunk a szem alá, hogy késleltessük a ráncok megjelenését? Nem mítosz: egy jó minőségű szérum vagy krém képes kisimítani a nem kívánt arcvonalakat és ráncokat. Mit kell tartalmaznia, hogy hatékony legyen? Milyen kell legyen a hibátlan szem alatti bőrápolás? Most végre megtudja, melyik a legjobb szemkrém.

Mi okozza a szem alatti ráncokat?

  • nem megfelelő bőrápolás
  • fáradtság, stressz, betegségek
  • arckifejezések
  • életkor, bőr öregedése
  • nedvesség hiánya
  • külső tényezők rossz hatása

Jó szem alatti krém – valójában mit is jelent ez?

Egy jó szemkörnyékápoló krém a legjobb minőségű összetevőkben gazdag. Más szóval, egy hatékony krém hatékonyan működő összetevőkkel kell rendelkezzen. Az is számít, hogy milyen helyet foglal el egy adott bőrjavító az összetevők listáján (INCI). Például két különböző krém ugyanazt az összetevőt tartalmazza (például hialuronsavat), de csak a legmagasabb mennyiséget tartalmazó terméké van a lista élén. Összegezve tehát, ha szeretne egy minőségi szemkörnyékápolót, mindig ellenőrizze az összetevőket, és válassza a legmagasabb hatóanyag-tartalmú kozmetikumot.  

Hogyan kellene egy jó szemkörnyékápolónak működnie?

A legjobb krém számos problémára választ kell adjon, nem csak egy dologra kell fokuszáljon. Hidratálnia kell a bőrt, valamint védeni, táplálni, javítani, feszesíteni a hámréteget, kisimítani a ráncokat, ragyogóvá tenni a bőrt és eltüntetni a duzzanatot egyidőben. Miután egy ilyen krémet használ, bőre fényesebb, simább, fiatalosabb kinézetű és ragyogó kell legyen. Egy jó szemkörnyékápoló krém:

1. Hidratál

Bőrünk, a szem alatti bőrt beleértve, szereti a vizet. Ha csak nyomokban van a bőrben, elveszíti a rugalmasságát és vékonnyá válik. A bőr nedvességgel történő ellátása a bőrápolás legfontosabb szakasza, ezért a szemkörnyékápoló krémeknek leginkább erősen hidratáló hatásúnak kell lenniük. Ennek köszönhetően a bőr mindig formában van.

2. Feszesít, megerősít, felemel

Amikor a bőr elveszíti feszességét és fáradt lesz, azt várjuk, hogy egy krém energiát adjon neki, így feszességet és rugalmasságot nyújtó anyagokat keresünk.

3. Megakadályozza a ráncok kialakulását

Az az igazság, hogy soha nem fogjuk tudni teljesen lecsökkenteni a már meglévő ráncokat, viszont egy jó szemkörnyékápoló krém halványabbá teszi őket, és emellett késlelteti az újak kialakulását. 

4. Revitalizál és táplál

A szem alatti érzékeny bőrnek szüksége van tápanyagokra a könnyebb regenerálódás és megújulás érdekében. Következésképpen, az intenzív eljárás kollagént és elasztint (a fő bőrtámogató rostok) termel a bőr alatt. Egy szemkörnyékápoló krémnek mindent meg kell adnia, amire a bőrnek igazán szüksége van ahhoz, hogy táplált, sima és fiatalos legyen. 

5. Csökkenti a sötét karikákat és duzzadt szemeket

A legjobb szemkörnyékápoló krém még egy álmatlan éjszaka után is a legjobb kinézetet biztosítja. Köszönet a hatóanyagoknak, melyek megvilágítják a sötét foltokat és eltüntetik a duzzadtságot, segítik a gyengéd bőrt hibátlan és ragyogó kinézetűvé tenni a fáradtságérzés ellenére is. A hatékony szemkörnyékápoló krém kulcsfontosságú összetevője a bőrt stimuláló és fáradtságot csökkentő anyagokban van.

Szemkrém. Mikor kezdjük el használni?

Egyre több emberben tudatosul, hogy a szemkörnyékápoló krém használata szükséges, még mielőtt észrevesszük, hogy a bőr öregedni kezd és az arc tele lesz ráncokkal. Már sokkal korábban létfontosságú. Már 25 éves korunk után be kell szereznünk egy gyengéd hidratáló krémet, hogy megelőzzük az öregedést és a szem környékét egészségesen tartsuk. A ránctalanító rutin több, mint valószínű, hogy késlelteti az első ráncok kialakulását. A fiatal bőrnek megfelel egy könnyű gél (például szemvidítófűvel vagy aloéval), és egy természetes olaj, amely megköti a vizet és elzáró hatással rendelkezik.

Szemkörnyékápoló krém, ami működik. Valójában létezik?

Egy jó krém titka az összetételén múlik. Csak a magas minőség összetevőknek van pozitív hatásuk a szem alatti bőr kinézetére és állapotára. Keressen olyan termékeket, melyek természetes, biztonságos összetevőkből állnak, ami nagyban befolyásolja a minőséget. A szem környéki területnek szüksége van ápolásra és igényeire szabott anyagokra.

A szem alatti bőrápolók listája hosszú, és tele van nagyszerű dolgokkal, melyek a „kozmetikai elit” részei. Aktívan működő összetevők, melyek megszüntetik a szabadgyököket, helyreállítják és erősítik a sejtmembránt, javítják a kinézetet, revitalizálják és táplálják a hámréteget.

Mit használjunk a szemkörnyékápoló krém előtt? Természetes olajok, mint alternatíva a rendszeres szem alatti bőrápoláshoz

A szemkörnyékápoló krémet a bőr védelmére tervezték. A hámrétegen dolgozik felületesen simábbá téve azt, megakadályozza az öregedést és sérüléseket, és megvédi azt az időjárási viszonyok negatív hatásaitól.

Amennyiben azonban ön komolyan veszi a szemkörnyékápolást, és biztosítani akarja a legjobb védőpajzsot, gondoljon extra törődésre, ami bőrét valami különlegessel látja el.

Amit ezalatt értek, az a szérum. Egy kozmetikum, ami vizesebb, könnyebb, ugyanakkor gazdagabb összetevőkből áll, amely a mély bőrrétegekbe behatol, táplálva és erősítve azt, távol tartva a ráncokat és csökkentve a már meglévőket. A szérum vagy egy vizes formula, vagy egy kicsit nehezebb olajalapú termék. 

A természetes szépségápolási olajok egyre inkább gyakoriak a szem alatti bőrápolásban. A természetes ápolás lelkes rajongói néhány ilyen olajat a fiatalság elixírjének neveznek, és ez nem túlzás.

Az olajok omega-3 és omega-6 savakat tartalmaznak, melyek létfontosságúak az érzékeny szem bőrének, csakúgy mint fitoszterolokat és flavonoidokat, amelyek kiemelkedően javítják a bőr kinézetét és állapotát, megakadályozzák a kollagén és elasztin feloldódását, fokozzák a sejtek működését és lelassítják a ráncok kialakulását azáltal, hogy védik a sejteket az oxidatív stressz ellen.

Néhány olaj szkvalánt tartalmaz, ami faggyút képez, ami a szem alatti bőrből ez hiányzik. Csodálatos szépségfokozó anyagként ismert, amely hidratál, erősíti a természetes lipidgátat és csak mint egy pajzs, csökkenti a külső támadó anyagok károsító hatásait.

Az olajok előnyeinek a forrása úgy tűnik végtelen. Minden olaj számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és csodálatos természetes fényvédő. A fényvédő faktor nem olyan magas, mint a 30-as vagy 50-es faktor, de mégis, még az alacsonyabb védelem is segíti a bőrt a napsugárzással szemben. Ezen felül, az olajokban található UV szűrők természetesek és biztonságosak. Nem épülnek be a testbe és ennél fogva ártalmatlanok. 

Az olajok a legjobb választás a szem alatti bőr éjszakai regenerálódásához. Kiváló összetevők és a könnyű, enyhén zsíros formula, úgynevezett okklúziót (elzáródást) alakít ki, amely védelmet nyújt a víz- és más hasznos anyagok elvesztésével szemben. A természetes olajok szem alatti alkalmazása minden bőrtípusnak egy jó választás.   

Fiatal bőr, és éppen csak látható arcvonal esetén, egy alkalmazás elég a megfelelő esti sminkeltávolítást követően.

Másrészt, a nedvességhiányban szenvedő bőr, feltűnő ráncokkal és fáradt kinézettel biztosan örül a reggeli olajos rutinnak is. Tökéletes smink alapozó az öregedő szem alatti bőrnek.

Az olajok annak köszönhetik népszerűségüket, hogy természetes multifunkciós anyagokként működnek. Nyugodtan alkalmazza őket nem csak a szem alatti bőrterületen. Használja az arcon, hajon, körmein és a testen is.

A legjobb olajok a szem alatti bőrápoláshoz

  • argán olaj – a legerősebb antioxidánsként tett szert hírnévre az olajok között. Fantasztikus a bőr javításában és nedvesség-megkötésben, megakadályozza a víz kijutását a hámrétegből. Az olaj 100-nál több jótékony hatóanyagot tartalmaz erősítendő a bőrt és hajat. Magas az E vitamin koncentrációja, karotin, szkvalán és butyrospermum, ami természetes fényvédőként funkcionál. Az argán olaj rendszeres használata kisimítja a finom vonalakat és formában tartja a bőrt.
  • málnamag olaj – természetes forrása a polifenolnak, erős antioxidánsoknak (flavonoidok, fitoszterolok) és E vitaminnak. Ez az olaj EFA-ban gazdag, főleg linolsavban és alfa-linolénsavban. Csodálatosan regenerálja a bőrt és fokozza feszességét.
  • jojoba olaj – tápanyagok sokfélesége: vitaminok, szkvalán és esszencia zsírsavak. Erőfeszítés nélkül beszívódik a bőrbe, természetes fényvédő, szerkezetében hasonló az emberi faggyúhoz. A jojoba egy mikroszkopikus védő bevonatot képez a gyengéd szem alatti bőrön, amely normális esetben hiányzik a szkvalán hiánya miatt. A jojoba olaj hidratál és megtartja a vizet.
  • fügemag olaj – erős antioxidáns ereje természetes botoxként ismert. Ez az olaj felgyorsítja a bőr regenerálódását, fokozza működését, megakadályozza korai öregedést és véd a károsodás ellen. A füge olaj E vitamin, cink, magnézium, foszfor, kálium, kalcium és vas forrása.
  • avokádó olaj 7 vitaminból áll (A-B-D-E-H-K-PP) – intenzíven hidratál, ápolja a hámréteget, lenyűgöző kompatibilitása van a természetes lipidekkel a bőrön, feltölti a lipideket, véd a TEWL (transzepidermális vízveszteség) és a száraz bőr ellen. Az avokádó olaj erősen táplál, kissé zsírozza, simává és rugalmassá teszi a bőrt egész nap. A ráncok napról napra kevésbé láthatók, és a bőr puha és fiatalos lesz.
  • shea vaj jótékony zsírsavakban és fiatalság vitaminjaiban (A és E) gazdag. Intenzív hidratáló és tápláló tulajdonsága van, így a bőr újra sima és ragyogó lesz. A shea fokozza a hámréteg regenerálódását, erősebbé teszi és növeli az ellenállóképességét a külső támadó anyagok ellen. 
  • mandula olaj növeli a nedvesség szintet, mélyen táplál, fiatalít és serkenti a regeneráló folyamatot. Ezt az olajat az egyik legmagasabb E vitamin koncentráció jellemzi erős antioxidáns hatással. A mandula olaj tartalmaz A és D vitamint is, ásványi anyagokat (vas, magnézium, kalcium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink), valamint az omega-9 zsírsavak az egyik legfontosabb összetevője.

Hogyan használjuk az olajokat a szem alatti bőrön?

  1. Magában. Az olajok hatóanyagok erejével rendelkeznek és gyakran felülmúlják a szemkörnyék ápoló krémet, amikor a mennyiségükről és koncentrációról beszélünk. Az olajok ugyanis a bőrön belül és azok felszínén is dolgoznak, ezért használja nyugodtan akár mint független szem alatti kezelés.
  2. Szemkrém előtt. Amennyiben a szem alatti bőre távol áll a tökéletestől, kövesse a többlépcsős szembőr ápoló rutint. Használjon olajat, mint szérum, és ezután kenjen fel a gazdag szemkörnyék ápoló krémet. Így erősíti a hatást és jobban táplálja a bőrt.
  3. Szem szérum után (az olaj elzáró réteget képez). Az olajok védelmet adnak a víz és más hatóanyagok veszteségével szemben, ezért használhatja mint kiegészítés egy könnyű hidratáló szérumhoz (hialuronsav tökéletes párosítás az olajokkal). Így a szérum intenzívebben dolgozik, illetve táplálja és védi az érzékeny szem körüli bőrt.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika