A gyógynövénypárlatok előnyei feltárultak. Milyen gyógynövénypárlatot válasszunk a bőr állapotának javítására?

A gyógynövénypárlatok előnyei feltárultak. Milyen gyógynövénypárlatot válasszunk a bőr állapotának javítására?

Csillapítják az irritációkat, segítik a bőr regenerálódását és megfelelően hajtják végre az önmegújulási folyamatokat – így működnek a gyógynövénypárlatok. Azonban elég erősek ahhoz, hogy átvegyék az arctonik és krémek helyét? Mi teszi hatásossá a gyógynövénypárlatokat bőrápolási célokra? Ma a gyógynövénypárlatok titkait fedezzük fel. Ismerjük meg a legnépszerűbb gyógynövénypárlatokat és azok előnyeit.

Nem volt olyan régen, amikor csak kevesen hallottak róluk, de ma már sok ember számára a gyógynövénypárlatok (pl. hidratáló) a napi bőrápolási rutin szerves részét képezik. Annak ellenére, hogy a gyógynövénypárlatok meghódították a kozmetikai ipart, még mindig vannak olyanok, akik nem tudják, mi is az a gyógynövénypárlat, és nem tudják, hogyan kell helyesen használni ezeket a termékeket. Legfőbb ideje változtatni ezen, és felfedezni a gyógynövénypárlatok minden előnyét.

Mi is az a gyógynövénypárlat?

Mik azok a gyógynövénypárlatok? Ugyanaz, mint: virágvíz, gyógynövényvíz, hidrolátok/hidroszolok, esszenciális vizek – többféle nevük is vannak ezeknek a teljesen természetes kozmetikumoknak.

A gyógynövénypárlatok természetessége az előállítás módjának köszönhető. A legegyszerűbb módja annak, hogy elmagyarázzuk, mi az a gyógynövénypárlat, ha elmagyarázzuk az eredetét. A gyógynövénypárlat az illóolajgyártás mellékterméke - a gyógynövények vízgőz-desztillációval történő kinyerési folyamata. Egykor haszontalannak tartották, manapság kiemelkedő bőr- és hajjavító képességeiket világszerte nagyra értékelik.

Érdekes tény!

A hidrolát szó a francia nyelvből származik, ahol a hidro jelentése víz, a lait pedig tejet jelent.

Gyógynövénypárlat bőrápoláshoz

A bőrápolási célokra használt természetes gyógynövénypárlatok nem sokban különböznek a haj javítására használt desztillátumoktól, vagyis ismertebb nevén hajhidroszolok.

Vizesek és igazán finom aromájuk van. Nyilvánvaló, hogy az adott növényi párlatnak a kivont növény határozza meg az illatát. Annak ellenére, hogy színtelen, vannak olyan hidroszolok, amelyeket jellegzetes árnyalatuk alapján lehet megkülönböztetni, mint például a rozmaringvíz, zsályavíz vagy a fahéjas víz.

Mégis tisztában kell lenni azzal, hogy egy jó gyógynövénypárlatnak – amivel a bőrt szeretnénk kezelni – adalékanyagoktól mentesnek kell lennie: nem tartalmazhat színezéket, szintetikus aromát, tartósítószert. Minél egyszerűbb a formula, annál jobb az arcbőrünknek.

Gyógynövénypárlat kontra arcolaj

Gyógynövénypárlat vagy arcolaj? Ahelyett, hogy azon töprengenénk, melyik természetes termék illik jobban a bőrünkhöz, és melyik hoz jobb eredményt a napi bőrápolási rutin során, érdemes mindkettőt használni!

A hidroszolok könnyebbek és gyorsabban behatolnak a bőrbe, így hidratálják a bőr legmélyebb rétegeit is. A másik oldalon hatásaik kevésbé nyilvánvalóak. A természetes olajok viszont esszenciális zsírsavakkal telítettek, és képesek megakadályozni a vízveszteséget. A nyújtott hatások határozottan drámaibbak. Együtt duót alkotnak a különleges feladatok elvégzésére!

A gyógynövénypárlatokkal kombinálható olajoknak teljesen természetesnek, hidegen sajtoltnak és finomítatlannak kell lenniük. Az argánolaj, a mandulaolaj és a jojobaolaj a legjobb választás, de természetesen nem ezek az egyetlen olajok, amelyeket elérhetsz.

Hogyan kell helyesen használni a gyógynövénypárlatot és a szépségápoló olajat?

Bár a két anyag kombinálása néhány ember számára meglehetősen problémásnak tűnhet, a gyógynövénypárlatok és -olajok bőrön történő alkalmazása könnyen kivitelezhető. Van néhány lehetőség, amellyel megpróbálkozhatunk.

  1. Hidroszol az olajozás előtt – először tisztítsuk meg az arcot, használjunk gyógynövénypárlatot, majd védjük meg a bőr kiszáradását egy szépségápoló olajjal.
  2. Hidroszol olajjal – öntsünk egy csipetnyi olajat és gyógynövénypárlatot a tenyerünkbe, keverjük össze a két terméket, majd dörzsöljük be a keveréket a bőrbe, így masszírozva az arcot.
  3. D.I.Y. kétfázisú krém - keverjük össze az olajat gyógynövénypárlattal (2:1), és öntsük a keveréket egy üvegbe; rázzuk fel minden használat előtt, öntsük egy vattakorongra, hogy áttöröljük vele az arcot.
  4. D.I.Y. arcmaszk - Használjunk kiválasztott olajat és gyógynövénypárlatot alapként egy arcmaszk (vagy radír, feltéve, hogy adunk hozzá némi radírozószemcsét) elkészítéséhez mézzel, aloéval, joghurttal, avokádóhússal stb.

Milyen előnyökkel jár a gyógynövénypárlat arcra való használata?

Kétségtelenül a gyógynövénypárlatok olyan szépségápolási termékek, amelyeket az anyatermészet adott nekünk. Az utóbbi időben egyre gyakrabban kezdtük megbecsülni az ilyen ajándékokat, mert egyre tudatosabbak lettünk a természetes bőrápolás előnyeivel.

A gyógynövénypárlatok legnagyobb kincse minden bizonnyal a semleges pH-értékük, ezért nagyon könnyű ráhangolódniuk a bőrünkre és helyreállítani annak egyensúlyát. Nem irritálnak és nem okoznak allergiás reakciókat. Ehelyett csak megkönnyebbülést adnak. Ennek ellenére nem ezek az egyetlen előnyei a gyógynövénypárlatok bőrápolásban való használatának. Milyen egyéb tulajdonságai vannak a hidroszoloknak?

Természetes gyógynövénypárlatok arcra:

  • bizonyítja bőrnyugtató képességét
  • ellensúlyozza a gyulladásokat
  • csökkenti a bőrpírt és a foltokat
  • tonizálja és helyreállítja a bőr természetes pH-értékét
  • szennyeződés gátló és antioxidáns hatású
  • tisztítja a bőrt és küzd a baktériumok ellen
  • frissen hagyja a bőrt és javítja a nedvességszintet

Nyilvánvaló, hogy a fent említett tulajdonságok többsége szorosan összefügg azokkal az előnyökkel, amelyeket egy növény/gyógynövény kínál, amelyből egy adott hidroszolt nyernek. Ezért a különböző virág- és gyógynövényvizek használatakor eltérő hatások elérésére számíthatunk.

Gyakori hidroszolok és tulajdonságaik

Ime a 10 legnépszerűbb gyógynövénypárlat a bőrre gyakorolt ​​hatásaikkal együtt.

  1. Rózsavíz – gyengéden hidratálja a bőrt, kisimítja és javítja annak rugalmasságát. Ezen kívül a rózsavíz elősegíti a sebek gyógyulását, erősíti az ereket, csökkenti a bőrpírt és a gyulladásokat (a legjobb minőségű rózsavíz a damaszkuszi rózsából származik).
  2. Cistus víz - tisztító tulajdonságokat mutat, frissen hagyja a bőrt, összehúzza a bőr pórusait, megvilágítja a pattanások utáni nyomokat, normalizálja a bőrt, valamint javítja a rugalmasságot és megfiatalítja.
  3. Levendulavíz - fertőtlenítő hatású, csillapítja az irritációt, csökkenti a duzzanatot (pl. szem duzzanat), táplálja a bőrt és egészséges tónust ad. Sőt, a levendulavíz antioxidáns, és képes elősegíteni az epidermisz természetes önmegújulási folyamatait.
  4. Boszorkánymogyoró víz – (hamamelis vízként ismert) olyan gyakori bőrproblémákkal foglalkozik, mint a pattanások, mitesszerek és bőrpír. Ezenkívül antibakteriális, csökkenti a hajszálereket, segíti a bőr regenerálódását és fertőtlenítő hatású.
  5. Zöld tea víz – tanninokat tartalmaz, amelyek antibakteriális tulajdonságokkal és antioxidáns polifenolokkal rendelkeznek. A legfontosabb azonban, hogy a zöld tea víz nyugtató hatásáról ismert, segít a leégés gyógyításában és csökkenti a törött hajszálerek számát.
  6. Aloe víz – egy rendkívül hatékony hidratáló, amely a bőr rugalmasságának és feszességének megőrzéséért felelős két fehérje kollagén és elasztin szintézisének serkentőjének köszönhetően képes megfiatalítani a bőrt.
  7. Málnavíz – kiváló bőrfiatalító képességéről ismert. Kisimítja a bőrt, feltölti vízzel és tonizál, hogy megőrizze fiatalos megjelenését. Ráadásul a málnavíz megkönnyíti a bőr regenerálódását és megszünteti a gyulladásokat. Védve hagyja az arcot.
  8. Rozmaringvíz - a következő bőrelőnyökkel jár: antioxidáns, öregedésgátló (általában fiatalít), antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő. Ezenkívül a rozmaringos víz felpörgeti a bőr keringését, táplálja a bőrt és javítja a bőr tónusát.
  9. Kamillás víz - nem csak nyáron réti illatú, hanem kezeli az irritációkat, ellazít, megnyugtat, puhává, hidratálttá és tisztává varázsolja a bőrt.
  10. Medvetalpkaktusz víz - hihetetlenül gazdag C-vitaminban, E-vitaminban és A-pro-vitaminban, ezért segíti a bőr regenerálódását, megfiatalítja, gátolja az oxidációt, mélyen táplál és gátolja a bőr korai öregedését. Végül, de nem utolsósorban, az opuntia víz is képes világosítani a bőrt.

Milyen gyógynövénypárlatot válasszunk?

Melyik gyógynövénypárlat a legjobb a bőr javítására? Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Egyszerűen olyan hidroszolt kell választanod, amely megfelel a bőröd igényeinek. Az alábbiakban olyan tippeket találsy, amelyek segítenek kiválasztani a tökéletes gyógynövénypárlatot az arcodhoz.

A legjobb gyógynövénypárlat száraz bőrre

Gyengédnek kell lennie, ami azt jelenti, hogy nem kell összehúzó tulajdonságokat mutatnia, hanem nedvességet kell szállítania. A legjobb gyógynövénypárlatok száraz bőrre: rózsavíz, citromvíz, jázminvíz, neroli és lótuszvirágvíz.

A legjobb gyógynövénypárlat érzékeny bőrre

Csillapítania kell az irritációkat és védelmet nyújtania a bőrnek. Érzékeny bőrre a legjobb gyógynövénypárlatok: ismét rózsavíz, málna- és aloévíz, jázminvíz, valamint levendula- és kamillavíz.

A legjobb gyógynövénypárlat zsíros/aknéra hajlamos bőrre

Az ilyen bőrápoló termékeknek segíteniük kell a zsíros mirigyek megfelelő működését (megbirkózni a hiperaktivitással), tisztítani, antibakteriálisnak kell lenniük és ki kell egyensúlyozniuk a bőr pH-értékét. Zsíros és pattanásos bőrre a legjobb gyógynövénypárlatok a következők: boszorkánymogyoróvíz, cisztavíz, rozmaringvíz, epervíz és búzavirágvíz.

A legjobb gyógynövénypárlat kuperózus bőrre

A véráramlás fokozása helyett enyhítenie kell az irritációkat, enyhülést kell hoznia a bőrön, és meg kell erősítenie a hajszálereket. A kuperózus bőrre a legjobb gyógynövénypárlatok a következők: rózsavíz, zöldtea víz, medvetalpkaktuszvíz, mészvíz és Helichrysum italicum víz.

A legjobb gyógynövénypárlat érett bőrre

Nyilvánvalóan öregedésgátló hatásúnak kell lennie, hidratáljon, regeneráljon, javítsa a bőr rugalmasságát és véde azt. Az érett bőr számára a legjobb gyógynövénypárlatok: damaszkuszi rózsavíz, narancsvirágvíz, boszorkánymogyoróvíz és medvetalpkaktuszvíz.

Hogyan kell felvinni a gyógynövénypárlatot az arcra?

A gyógynövénypárlat bőrápolási célokra a legegyszerűbb módja, ha az arctonik alternatívájaként kezeli (főleg, ha a használt tonik nehéz, alkoholt tartalmaz és dehidratálja a bőrt!)

Hogyan kell alkalmazni? A gyógynövénypárlat legegyszerűbb használata az arcra, ha az esti arctisztítás után a bőrbe tapogatjuk. Csak nagyon kis mennyiségű hidroszol segít hidratálni a bőrt és csillapítani az irritációt. Ha azt észleli, hogy a gyógynövénypárlat rövid idő után nem hatol be teljesen a bőrbe – tehát amikor a bőr még nem szívta fel az egészet – a felesleget vattakoronggal törölje le. A természetes bőrápolási rutin utolsó lépése a szokásos arckrém felvitelétől függ.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika