Gyönyörű, vékonyszálú hajam – A legjobb hajvágási és hajformázási tippek

Gyönyörű, vékonyszálú hajam – A legjobb hajvágási és hajformázási tippek

A vékonyszálú haj nem a világ vége.

Való igaz, hogy akinek vékonyszálú haja van nem választhatsz akármilyen hajvágási stílust, de még így is sok gyönyörű frizura közül választhat.

Meglepődnénk azon zene- vagy filmsztárok számán, akiknek az eredti haja nem dús és vastag. Ennek ellenére lenyűgözően néznek ki bulikon, fotózásokon és filmes díszleteken. A megfelelő hajvágás, egy jó frizura és sok egyszerű trükk (bloggerek, vloggerek és fodrászok által ajánlott) az ő titkaik.

Ha a vékony, élettelen haj téged is zavar – jó helyen jársz.

Összegyűjtöttük a legmenőbb és legjobb hajvágásokat és stílusokat vékonyszálú hajhoz. Desszertként kapsz egy maroknyi hasznos tippet, amelyek segítségével megállás nélkül élvezheted a gyönyörű frizurát. Végre beleszerethetsz vékonyszálú hajadba.

A TOP 12 legjobb hajvágás vékonyszálú hajra

1. Klasszikus bob frufruval

Egy időtlen frizura, ami van, volt és lesz. Anna Wintour – divatkirálynő, a brit Vogue szerkesztője – határozottan növelte népszerűségét. Hibátlan és elegáns frizurája minden ruhához passzol. Egy rövid bob frufruval el kell hogy érje az állkapocsvonalat. Ennek a stílusnak köszönhetően hajad azonnal nagy volument és tökéletes megjelenést kap. Anna Wintour egyenes frufrut visel, de hordhatsz akároldalsó frufrut is, hogy megtörd az egyhangúságot és egy kis csavart csempéssz bele.

2. Klasszikus bob frufru nélkül

Nyilvánvalóan az előző hajvágás változata, frufru nélkül. A hossza rajtad múlik – válaszhatsz állig érő bobot, vagy akár hosszabbat, hogy a végei szépen felfele göndörödjenek. A volumen és a sűrűség érdekében elől ne rétegezd a hajad. A bob ezen változata egyszerű formázást jelent – nagy, kerek kefével. A réteges bob tökéletes választás finomszálú hajra, maximális térfogatot biztosítva.

3. Blunt bob

Ez az egyik leglenyűgözőbb frizura ebben a szezonban. Az egyhosszú hajat körkefe segítségével formázhatod (így hosszú bobhoz hasonlít) vagy nagy, négyzet alakú kefével száríthatod a tincseket (a termix paddle az egyik legkelendőbb, gyengéd és csökkenti a szárítási idő). Egy ilyen frizura a vékony szálakat erőssé, egészségessé és terjedelmessé varázsolja. A blunt bob Kim Kardashian egyik kedvence. A vékonyszálú hajat széppé varázsolja, színétől, állagától vagy korától függetlenül.

4. Lob – hosszú bob

A vékony, sérülékeny haj jól kijön a lob-bal – a bob hosszabb változatával. Ez igazán kifizetődő, ha a formázási rutinról van szó. A haj hátul kicsit rövidebb, az A betűhöz hasonlít, elől pedig fokozatosan nő, hogy vállig érő vagy hosszabb haj hatását keltse.

5. Shag

Ha hajad a vállig ér, kényeztesd magad a 70-es és 80-as években megzabolázott frizurával. A shag vágásra gondolok – a haj réteges és (kötelezően!) borzos, gyakran éles, merész frufruval érkezik. Meg Ryan a Harry és Sally című filmben tette népszerűvé ezt a hajvágást. Épp-az-ágyból-kikelő megjelenést kölcsönzi, így a formázás egyáltalán nem nehéz. Egyszerűen befújsz egy formázó krémet, és összeborzolod a tincseket. A shag akkor néz ki a legjobban, ha hagyod a hajadat levegőn megszáradni. A vékony haj hajlamos göndörödni, ezért érdemes néhány természetes olajat (maracuja olaj az egyik legjobb szöszösödést gátló olaj, amely egészségesen tartja a hajvégeket és megakadályozza az öregedést) a hajvégekre jutattni a hibátlan megjelenés érdekében.

6. Természetes baleyage és melírok a vékonyszálú hajhoz

A fényes tükröződések teltebbé és sűrűbbé teszik a hajat a fénnyel és árnyékkal való játéknak köszönhetően. A haj mennyisége megduplázódik és a melírok kiemelik az egyes hajrészeket. Ha a hajad nem réteges, a finom kiemelések távol tartják a lapos és élettelen hajat. A legfontosabb dolog az, hogy az árnyalatok finomak és lágyak legyenek, lehetőleg azonos színskálában.

7. Volumen növelő frufru

Jó választás azoknak a lányoknak, akik hosszúra próbálják növeszteni a hajukat, és aggódnak a vékony és kevésbé telített tincsek miatt. Ha te is közéjük tartozol, szánd rá hajad, és vágass egyenes vagy átlós frufrut. Azonnali teltebb és terjedelmesebb hajviselet benyomását kelti. A világos melírok itt is működnek, egyszerre adva terjedelmes dússágot. 

8. Lágy hullámok

Mentőöv hosszú bobhoz, vállig érő vagy kissé hosszabb hajhoz, amely nem rétegzett. A finom hullámok karcsúsítják az arcvonásokat és volument adnak a hajnak. A formázási rutin gyerekjáték ezzel a stílussal– alkalmazzunk hajformázó habot (például egy vékonyszálú hajra tervezett terméket, hogy növeljük a dússágot), vagy permetezzünk be valami gyengéd hajformázó krémet.

9. Vágassd egyenesre

Kerüld az éles rétegezést, mert ez fokozza a ritkuló haj benyomását. A réteges tincsek gyorsan veszítenek térfogatukból, így lapos frizurát kapunk. Ne feledjük, hogy a vékonyszálú haj és a rétegzettség nem tökéletesen passzol. Miért? Formázás közben a tincsek erősen a vállakra esnek, vagy (épp fordítva) szálló hajat kapunk. Még a hosszú, vékonyszálú haj is szépnek és terjedelmesnek tűnhet – ha nincs rétegezve.

10. Magas lófarok

Klasszikus a lehető legjobb változatban. A lófarok soha nem megy ki a divatból. Legyen laza és rendetlen a volumen növelése érdekében. A gyengéd tupírozás némi testességet is ad. A hajtövek megemeléséhez használjunk nagy hajcsavarókat, vagy vigyünk fel némi hajport, mielőtt lófarkat készítenénk. Az ilyen alapozás után készíthetünk lófarkat vagy messy bun-t.

11. A "pull-through" fonat

Egy "műfonat" vagyis – pull-through, széthúzott fonat – egyszerű módja annak, hogy terjedelmes frizurát készítsünk. A vékony hajad imádni fogja. Egyszerűen csak három tincset befonsz, hogy laza, teljes fonatot kapj. Az online képek és oktatóanyagok megmutatják, hogyan lehet könnyedén széthúzni ezt a fonatot. A hosszú és vékonyszálú hajú hölgyek biztosan imádni fogják a hatását. Minél hosszabb a haj, annál szebb ez a fonat.

12. Kócos pixi

Ez egy új dimenzió a rövid haj számára – merész vágás a pixie rajongóknak. A haj különböző hosszúságú rétegekből áll a térfogat növelése érdekében.  Fontos, hogy a haj ne legyen sima. Ehelyett enyhén borzoljuk fel a hajat, hogy rendetlen, mégis finom megjelenést kapjunk. Még a legvékonyabb haj is testet és sűrűséget kap általa.

Hogyan dúsítsuk és ápoljuk a vékonyszálú hajat?

Nézzünk meg néhány kipróbált és bevált trükköt az igényes, érzékeny, göndörödő és könnyen elnehezedő vékonyszálú haj dúsításához.

Vékony haj – 1. titok: keratin

Ez a természetes építőelem a hajból kimosódik a nem megfelelő hajápolás miatt. A hajban lévő keratin pótlására elmehetsz a fodrászatszalonba keratin kezelésre, ami táplálja a tincseket és megerősíti a haj szerkezetét. Napi rendszerességgel használhatunk keratinnal átitatott sampont, amely mentes parabénektől és olyan anyagoktól, mint például az SLS.

Vékony haj – 2. titok: alvás magas fonatban 

Ha azt szeretnéd, hogy hajad telt legyen és könnyen formázható amint felébredsz, készíts egy fonatot a fejed tetejétől kezdve. Ne fond túl szorosra a hajad; fonás közben finoman döntsd oldalra a fejed. Ennek eredményeként a gyökerek egész éjszaka fel lesznek emelve, így a fonás kibontása után a haj hosszú órákon át így marad.

Vékony haj – 3. titok: hajpor

Vigyünk fel egy kevés port a gyökerekre, majd gyengéden masszírozzuk meg a fejbőrt és a hajat. Ily módon felemeljük a gyökereket, és csodálatos dússágot és volument kapunk.

Vékony haj – 4. titok: habbalzsam

A vékony haj egyszerűen utálja a nehéz maszkokat és kondicionálókat. A térfogat, a tápanyagok és a védelem megőrzése érdekében érdemes habbalzsamot választani. Nemcsak értékes összetevőkkel látja el a hajat, hanem könnyű formázást is biztosít anélkül, hogy elnehezítené azt. A legjobb habbalzsamok fényt adnak és védenek a káros külső tényezőktől.

Vékony haj – 5. titok: hajolajok

Ha a hajtípusodnak megfelelő olajat választod, az képes illeszkedni a szerkezetéhez, puhává, fényessé és rugalmassá varázsolja a hajat, egyúttal megköti a vizet. Vékony hajra a legjobb a hidegen sajtolt, finomítatlan makadámiaolaj. Eltűnő olajként is ismert, mert teljesen behatol a hajba, anélkül, hogy túlterhelné. A makadámiaolaj megvédi a vékonyszálú hajat a kiszáradástól, kezelhetővé teszi, csökkenti a szöszösségét és gyengéden texturál, hővédelmet biztosítva.

Vékony haj – 6. titok: hajszárító és hajcsavaró

A haj lehajtott fejjel való szárítása egy olyan trükk, amelyet minden vékonyszálú hajú lány ismer. Kevesen tudják viszont, hogy a göndörítő hajszárító biztosítja a legjobb hajvolument, és a legjobbnak ionos funkcióval kell rendelkeznie. Tekerd a hajadat a szárító forgó keféjére, és használj hűvös vagy hideg levegőt. Felemelkedett hajtöveket és látványos dússágot kapsz. A hűvös levegő rögzíti a frizurát, és lezárja a kutikula pikkelyeit, hogy intenzívebb fényt és simaságot biztosítson.

Vékony haj – 7. titok: a haj változása

A lapos, élettelen haj elkerülése érdekében ne ragaszkodj egyetlen frizurához. Próbálj ki különböző stílusokat. Válaszd el a hajad máshol, ez egy egyszerű trükk amivel azonnali újdonságot kaphat hajad. Az elválasztás megváltoztatásának köszönhetően a haj finoman megemelkedik, és nem lesz megszokott esése.

Vékony haj – 8. titok: fejbőrmasszázs

A hajolajos kezelés jó alkalom a fejbőr masszírozására (a vérkeringés javítására, a gyökerek enyhe emelésére és a hajhagymák stimulálására). A fejbőrmasszázs térfogatot ad a hajnak, és jobb véráramlást biztosít, így a faggyú nem halmozódik fel gyorsan a fejbőrön (sajnos a túl sok faggyú gyakori a vékonyszálú hajjal rendelkező lányok körében). Sőt, akár akkor is masszírozhatod a fejbőrt, miközben hajport vagy fejbőrkondicionálót viszel fel.

Vékony haj – 9. titok: ecetes hajöblítés

A balzsamok, maszkok és kondicionálók nem működnek vékony hajra. A finom haj ápolásához és a kutikula pikkelyeinek lezárásához használj hajöblítést (például almaecetest vagy málnaecetest) minden mosás után. Megfelelő pH-értéket biztosít a fejbőrnek, növeli a haj fényét és megszelídíti a töredezettséget, így vékony hajad nem lesz szálló vagy statikus. A megfelelő fejbőrápoló jó választás, ha vékony a hajad – erősíti a hajszálakat és egyensúlyban tartja a fejbőr pH-értékét.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika