A legjobb típusú hajhosszabbítások

A legjobb típusú hajhosszabbítások

A hosszú haj már nem csak egy álom. Ez egy olyan cél, amelyet otthoni gyógymódokkal vagy hajszalonos hosszabbításokkal elérhetsz. Számos módszer közül választhatsz. Találd meg a számodra megfelelőt.

A hajhosszabbítás elvégzése nem invazív és fájdalommentes. A kezelés során a természetes hajhoz mesterséges hajszálakat rögzítenek. Célja a hossz és a térfogat növelése, hogy a hosszabbítás beleolvadjon a természetes hajba.

Hogyan néz ki a hajhosszabbítás alkalmazása?

Attól függ, hogy milyen hajhosszabbítási módszert választasz. A lépésről-lépésre történő eljárás eltérő lehet, de a hatás mindig ugyanaz - egy volumenes és lenyűgöző frizura.

Melyik módszert válasszuk? Vannak, akik nem invazív kezelést szeretnének. Mások olyan hajhosszabbítást választanak, amely nem okoz semmilyen károsodást. Nincs egyetlen ideális hajhosszabbítási módszer, mert mindannyian más-más hatásra vágyunk. Ha nem tudod, melyik technikát válaszd, konzultálj a fodrászoddal - egy profi tanácsadás biztosan megkönnyíti a választást.

Érdekes tény: Egy hajhosszabbításhoz használt szál maximum 24 hüvelyk hosszú.

A természetes módszerek kedvelői azonban arra biztatnak, hogy olyan alternatívákat válasszunk, amelyekhez nem kell műhaj. Vannak különböző hajnövekedést serkentő módszerek, amelyekkel hosszú, dús hajra tehetsz szert anélkül, hogy fodrászszalonba kellene menned.

HAJHOSSZABBÍTÁSI MÓDSZEREK

A hajszalonok néhány tucat hajhosszabbítási módszert kínálnak. Ezek közül néhány nagyon hasonló, ezért az egyszerűsítés érdekében a legnépszerűbbekre koncentrálunk.

1. Keratinos hajhosszabbítás

A haj meghosszabbítása keratin szálakkal az egyik legnépszerűbb kezelés. Ezt hővel történő hajhosszabbításnak is nevezik. Ennél a technikánál a mesterséges szálakat keratinnal rögzítik, ami remek lehetőségnek tűnik. Hiszen a keratin a haj természetes összetevője. Ezt a módszert kétféleképpen lehet elvégezni:

  • Egy speciális fűtött eszközzel, 170 fok körüli hőmérsékleten.
  • keratinos ragasztópisztollyal, legfeljebb 70 fokos hőmérsékleten.

Mennyi ideig tart a keratinos hajhosszabbítás? A tartósság ennek a megoldásnak az előnye (körülbelül 3-4 hónap). Azonban szükség van a javításokra, mert a keratinos hajhosszabbítás lenő, miközben a természetes hajad nő.

2. Hairtalk hajhosszabbítás

Ez a módszer gyors és könnyed, mert a szilikonszalagok rendkívül könnyen felhelyezhetők. Az eljárás során a műhaj tincseket egyenletesen rögzítik a természetes hajszálakra. A tincsek olyan közel vannak a bőrhöz, hogy szinte észrevehetetlenek. A Hairtalk vékony hajra ajánlott, amelynek azonnali volumennövelésre van szüksége - a szilikonszalagok kevésbé megterhelőek. A szalagok minden hajszál tetején és alján rögzülnek. A hosszabbítások néhány héttől akár 9 hónapig is kitartanak, de 8-12 hetente egyszer szükség van a javításra. Általában a hajhosszabbítás elég kényelmes, ha szereted összefogva hordani a hajadat, de ez nyilván a preferenciáidtól függ. 

3. Varrott hajhosszabbítás

Ahelyett, hogy ragasztóval rögzítenéd a hosszabbításokat, bevarratod őket. A fodrász vízesésszerű fonatot készít (laza haj), és minden fonat alá szalagokat varr. Nem használ hőt vagy ragasztót. A bevarrt hosszabbítások nem tartósak, ami a legnagyobb hátránya. Ráadásul a mosási rutin is nagyobb kihívást jelent, mert a fonatok között leülepedő szennyeződések és termékfelhalmozódások kiöblítése nem egyszerű.

4. Japán fonott hajhosszabbítás

A japán módszerben is fonatot használnak. A haj volumenét úgy érik el, hogy a hajhosszabbítást a valódi hajba fonják. A szintetikus szálakat a haj tövénél fonják be a hajba, és egy nagyon vékony, átlátszó gumival rögzítik. Kár, hogy a fonatnak szorosnak kell lennie. Ezért a japán hajhosszabbítást nem szabad két hónapnál tovább használni, nehogy meggyengüljenek a hajhagymák.

5. Ultrahangos hajhosszabbítás

Ez a technika azoknak ajánlott, akik szeretnék elkerülni a haj károsodását. A tincsek rögzítéséhez hidegfúziót használnak. Ez egy megfelelő hullámokat és keratinos végű fonalakat generáló eszközt használ, amely a valódi hajat összeköti a mesterséges szálakkal. Az ultrahangos hajhosszabbítás hatása akár hat hónapig is tart! Ezek a hosszabbítások alig észrevehetők és tartósak. Sokáig megmaradnak, de a levételük hajkárosodással végződhet.

6. Lézeres hajhosszabbítás

Más néven hairdreams vagy infralight hajhosszabbítás. Ez az egyik legtartósabb és legdrágább módszer. Vékony haj esetén beválik, mert a lézerrel történő műhaj rögzítése észrevehetetlen hosszabbítással egyenlő, amely könnyű és rugalmas, 4-6 hónapig tart. A legnagyobb előnye - a hosszabbítások a fésülködés, a hajformázás és a mosási rutin során úgy viselkednek, mint a természetes haj, így nehéz megkülönböztetni őket. Sajnos a lézeres hajhosszabbítás ára nagyon magas.

7. Tubus hajhosszabbítás

Kicsit népszerűbb, mint a bevarrt hosszabbítók. Ebben az esetben apró csöveket használnak, amelyekkel a hasonló méretű természetes szálakhoz kis műhajfürtöket rögzítenek. Kétféle változata létezik:

  • shrink tubes vagy shrinkies (zsugorcső) hajhosszabbítás (körülbelül másfél hónapig tart).
  • rézcsöves hajhosszabbítás (körülbelül három hónapig tart).

8. Mikrogyűrűs hajhosszabbítás

A műszálak mikrogyűrűkkel történő rögzítése nem igényel hőt, így nem okoz hajkárosodást. A műhaj kis szakaszait kis (alumínium, réz vagy bronz) gyűrűkkel rögzítik - méretüknek a haj típusához és szerkezetéhez kell igazodnia. Ha a hosszabbítás szilikonnal van átitatva, akkor nagyobbak, de jobban tartanak a hajon és biztonságosabbak. Sajnos kevés szalon kínálja ezt a kezelést, mivel hatalmas szakértelmet igényel a fodrász részéről. A mikrogyűrűs hajhosszabbítást 3-4 hónapig lehet viselni. Eleinte a gyűrűk érezhetőek lehetnek, és nem kényelmesek.

9. Easy Loop hajhosszabbítás

Az eljárás hasonló a mikrogyűrűs hajhosszabbítás alkalmazásához, mégis az easy loop biztonságosabb és higiénikusabb. Ezek is körülbelül 3-4 hónapig tartanak. Az easy loop módszer nagyon kevés időt és erőfeszítést igényel.

10. Injekciós hajhosszabbítás

Innovatív módszer, amelyet leginkább kopaszodás és ritkuló haj esetén ajánlanak gyógymódként. Ez egy nem invazív és nem sebészeti kezelés, amely során a hajat bőrutánzó alapra (speciális termékkel a fejbőrhöz rögzítve) ültetik be. A természetesnek tűnő hatás a módszer nagy előnye - általában természetes hajhosszabbításokat használ; a hosszabbítások ilyen módon történő rögzítésének köszönhetően észrevehetetlenek, és nem jelentenek problémát a hajformázás során. A szalagokat csak évente egyszer kell cserélni! Sajnálatos módon az ára magas, és nem választhatod ezt a módszert, ha pikkelysömörrel, korpásodással stb. küzdesz.

11. Hálós hajhosszabbítás

Ez egy kicsit olcsóbb módszer, de még így is sokba kerül. Ez is természetes hajszálakat használ, amelyek megfelelnek az adott személy hajszínének, szerkezetének és hosszának. A hosszabbításokat egy hálóra rögzítik, míg a hálót csipeszekkel rögzítik a természetes hajhoz. A hatás természetes, a hosszabbítás viselése kényelmes. A kezelés kopaszodó emberek és azok számára van felel meg, akik egyszerűen csak egy kis volument szeretnének adni a frizurájuknak.

12. Felcsetolható hajhosszabbítás

Végül a legnépszerűbb, különleges alkalmakra választott hajhosszabbítás a felcsatolható. A legolcsóbb, mégis a legkényelmetlenebb megoldás. A műhajszalagokat csatokkal rögzítik a természetes hajhoz. Magad is megteheted; az ilyen hosszabbításokat többszöri használatra tervezték. Kár, hogy a hatás nem tartós. Az eredmény sem természetes. A szalagok észrevehetőek lehetnek (különösen, ha összefogod a hajadat), és alvás előtt le kell venned őket. Ez egynapos megoldás.

Meddig tart a hajhosszabbítás?

A választott módszertől függ, hogy mennyi ideig viseled a hajhosszabbítást. Választhatsz egyszer használatos hosszabbítást, vagy viselheted hat hónapig vagy tovább.

Az emberek meg tudják mondani, hogy hajhosszabbítást viselsz?

Ez a módszertől is függ. A felcsíptethető/levehető, a bevarrható vagy a hajhosszabbítás a leginkább észrevehető, különösen akkor, ha felkötözöd őket. Az injekciós, lézeres, hálós vagy ultrahangos hajhosszabbítás a legtermészetesebbek. Minél magasabb az ár, annál nehezebb megkülönböztetni a hajhosszabbítást és a valódi hajat.

Biztonságosak a hajhosszabbítások?

Ez egy nagyon gyakori kérdés a hajblogokon. Mindig azt szeretnénk, hogy fájdalommentes és nem invazív legyen. És ez a legtöbb esetben így is van. Azt azonban senki nem fogja megmondani, hogy milyen lesz a hajad néhány hónapnyi rendszeresen végzett hajhosszabbítás után. A hajhosszabbítás károsítja a természetes hajat? Sajnos az igazság szomorú. Sok esetben a hosszabbítások gyengítik a hajat és felgyorsítják a hajhullást. Leginkább a vékonyszálú, törékeny haj utálja ezt a kezelést. A mesterséges szálak plusz súlyt jelentenek a természetes haj számára, és gyengíthetik a hajhagymákat.

Mennyibe kerül a hajhosszabbítás?

Ez egy nagyon népszerű kezelés a hírességek körében. Az ára nem alacsony. Bizonyára nem mindenki engedheti meg magának. Mégis, a költségek különböznek attól függően, hogy milyen módszer mellett döntesz. Ráadásul az árak is eltérőek a különböző szalonokban.

A hajhosszabbítás szalonban történő elvégzése igazán drága. Érdemes elgondolkodni azon, hogyan lehet otthon is volument és hosszúságot adni a hajnak. Magad is megcsinálhatod alacsonyabb áron, mert csak a szükséges hajtermékre költesz pénzt.

A HAJ HOSSZABBÍTÁSA OTTHON

A természetes hajnövesztő szerek ragyogó alternatívát jelentenek a drága hajhosszabbítással szemben. Ha rettegve nézed a hajhosszabbítás árait, fordulj a kipróbált és bevált hajolajokhoz. Ha a frizurád igényeinek megfelelő olajat választasz, attól nem csak szebb lesz a frizurád. Serkenti a haj növekedését, gátolja a kopaszodást és elősegíti a babahajak növekedését is.

A haj és a fejbőr olajos kezelése a haj növekedésére nem új. Sok nő használja ki a természet ajándékait. Másrészt ne feledd, hogy egyes olajok nem alkalmasak a haj növesztésére. Olyan természetes olajokra (nem illóolajokra) van szükséged, amelyek fejbőrre alkalmazhatók, és növekedésserkentő erővel, erősítő gumókkal rendelkeznek.

A ricinusolaj, a bojtorjánolaj és a fenyőolaj a kedvencek közé tartozik.

A hajolaj alkalmazásának megfelelő módszerének megválasztása is számít. A legjobb otthoni hajnövesztési technika az olaj fejbőrre történő felvitele és néhány perces masszírozása. Kipróbálhatod a forró olajos hajkezelést, mert a nedvesség és a hő javítja a tápanyagok felszívódását és fokozza a kezelés hatását.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika