Hogyan lehet szép hőmentes fürtöket kapni? Természetes haj-göndörítő módszerek

Hogyan lehet szép hőmentes fürtöket kapni? Természetes haj-göndörítő módszerek

Tudtad, hogy a babatörlőkendő vagy egy hajpánt jobb eredményt adhat, mint a legújabb, legmodernebb göndörítő? Attól függően, hogy milyen hatást szeretnél elérni, rengeteg mindent használhatsz. Nézd meg a legjobb módszereket a sérülésmentes, hőmentes fürtök eléréséhez!

A fodrászok arra figyelmeztetnek, hogy a túlzásba vitt hőkezelés sok kárt okoz. A hajvasalók, göndörítő pálcák, forró tekercsek gyors, hosszan tartó és gyönyörű hatást adnak, de cserébe károsítják a hajad... A nedvességtartalom csökken, a haj érzékeny, durva, száraz és törékeny lesz.

Ez azt jelenti, hogy le kell mondanunk a mesés fürtökről? Egyáltalán nem!

A hő nélküli fürtök jelentik a megoldást. Ez azt jelenti, hogy göndör vagy hullámos hajat kapunk hő használata nélkül (göndörítő vagy egyenesítő), tehát hajkárosodás nélkül. Rengeteg természetes módja van a göndörség elérésének, és íme a legnépszerűbbek.

RUGALMAS GÖNDÖRÍTŐ RUDAK

Nagymamáink imádták a göndörítő rudakat. A legegyszerűbb módja a haj göndörítésének göndörítő pálca nélkül. Sokunknak lehet, hogy valahol az alsó fiókban lapulnak göndörítő rudai. Itt az ideje, hogy visszatérjünk a régimódi módszerhez, hiszen a hatás pozitívan meglepő lehet. Mit kell tudni a göndörítő rudakról?

A göndörítő rúd egy hosszú cső, amelynek belsejében vékony, apró drót van. Két fő típusa létezik:

  •  hab göndörítő rudak, puha és könnyű, különböző méretekben kaphatók.
  •  hajhengerek (neoprene curling rods), amelyek ellenállnak a hajformázószereknek, és például tartós hullámok készítéséhez használatosak.

A göndörítő rudak fő előnye, hogy könnyen használhatóak és kíméletesek a hajhoz. Egy hajtincset a rúd köré tekerni egyáltalán nem bonyolult; ezután egyszerűen kösd össze a rúd végeit. Hatalmas plusz, hogy a rudak puhák és kényelmesek.

Hogyan kell használni a göndörítő rudakat?

  1. Este moss hajat vagy nedvesítsd be virágvízzel vagy termálvízzel.
  2. Oszd a hajat szakaszokra, és tekerd a rudak köré.
  3. A rudak végeit kösd össze, hogy a helyén tartsa őket.
  4. Reggel óvatosan vedd le a rudakat.
  5. Futtasd végig ujjaidat a hajon, vagy használj széles fogú fésűt.

Ne feledd! A rudak mérete (átmérője) határozza meg a fürtök szélességét és a haj térfogatát. A vékony rudak és a kis hajszálak szűk fürtöket jelentenek.

A GÖNDÖRÍTŐ RUDAK TÍPUSAI

Egy másik népszerű módja a hő nélküli fürtök elérésének a hagyományos göndörítők használata. Ez nem olyan kényelmes, mint a puha rudak, de szélesebb körű lehetőségeket kapsz. Használd őket a hosszú haj klasszikus, szabályos fürtjeinek elővarázsolására, vagy a rövid haj tövének megemelésére.

Választhatsz a következő típusú hajgörgők közül:

  • Öntapadós göndörítő - nagy vagy kicsi (3-6 hüvelyk széles), mesterséges anyagból készültek, és kampós rögzítővel rendelkeznek, így nincs szükséged más kiegészítőkre vagy tűkre a görgő rögzítéséhez. Könnyű tartozékok, amelyek szép volument biztosítanak, de leszedésük közben kitéphetsz néhány hajszálat.
  • A kúp alakú rudak a hajat a kúp vékonyabb végétől kezdve a legszélesebb kampós végéig tekered fel. Tűket is tartalmaznak, amelyek ráadásul rögzítik a hajat, és a helyén tartják.
  • Különböző méretű műanyag hajcsavarók, amelyeket úgy használnak, mint az öntapadós hajcsavarókat, de a horog és a csatok helyett kap egy pattintható borítást, amely a görgőt a helyén tartja.
  • perm rudak általában fából vagy műanyagból készülnek. Kifejezetten tartós hullámok vagy afro fürtök készítéséhez tervezték. Nedves hajon használják, a fejbőr közelében szorosan feltekerve.
  • Spirálhengerek - a legkevésbé népszerűek, valószínűleg azért, mert meglehetősen kihívást jelentő használat. Minden spirálgörgőnek van egy kampója, hogy a görgő a fejbőrhöz tapadjon, és van egy műanyag hegye. A spirálhengerekkel természetes hatású, feszes fürtöket lehet készíteni.

EGYÉB HAJGÖNDÖRÍTŐ KIEGÉSZÍTŐK

Miközben az öntapadós görgőkről és egyéb eszközökről beszélünk, nézzünk meg néhány újdonságot, például a göndörítő formázókat. 

A spirálok puha rugalmas anyagból készülnek. A hajrészeket beszívják a hengerbe, hogy a kívánt göndörséget adják nekik. Nehéz besorolni őket a hengerek közé, mert másképp használjuk őket. Kaphatók horgokkal, amelyeken keresztül húzható a haj, ami megkönnyíti a használatukat.

Nyilvánvaló, hogy a göndörítők különböző hosszúságúak, így kiválaszthatod a hajhossznak  megfelelőt. Rendkívül könnyen használhatóak, kényelmesen aludhatsz velük, nem rángatják és nem gubancolják a hajat.

FONOTT HULLÁMOK (KREPP HAJ HATÁS)

Ha a haj göndörítésének otthoni módjairól van szó, az éjszakai fonott hullámos haj hatalmas népszerűségnek örvend. Gondolom, a kislányok szeretik igazán, akiknek az anyukájuk este kényelmes copfba fonja hosszú hajukat.

Hogyan lesz hullámos a hajad fonással?

Semmi sem egyszerűbb! Este mosd meg a hajad, és hagyd megszáradni - nedves legyen, ne vizes. Termálvízzel vagy profi göndörítő spray-vel is benedvesítheted. Ezután készíts angol fonatot (két fonat még jobb lesz) és menj aludni. A fonat kibontása után a göndörnek tűnő, természetes, gyönyörű hullámok fognak megjelenni!

TERMÉSZETES FÜRTÖK KONTYOKKAL

Tudtad, hogy a gyönyörű hajcsokor kitűnő, hőmentes módszernek bizonyulhat a természetes hullámok vagy fürtök eléréséhez? Nyilván más a hatása, mint a fonott fürtöknek, de biztosan érdemes kipróbálni.

Melyik konty típus a legjobb a göndörítéshez? Egy rendezett angol vagy francia konty nem lesz jó. Ezzel szemben egy rendetlen konty vagy dupla konty biztosan működni fog. A mini kontyok csavarása a legegyszerűbb módja annak, hogy csodálatos hullámokat kapj.

A haj göndörítése kontyokkal különböző hatásokat eredményez:

  • sok kis mini konty feszes göndör fürtöket eredményez.
  • a szoros kontyok jobb göndörségmeghatározással egyenlőek

HULLÁMCSAT HŐMENTES GÖNDÖR FÜRTÖK 

Mit csinálnak a göndör tincsekre vágyó nők, ha nincs náluk göndörítő pálca? Hullámcsatot használnak, ami egy másik zseniális hő nélküli göndörítési módszer. A többi technikával ellentétben ez nem működik éjszakára. A hajcsatok ugyanis irritálhatják a bőrt, ami nem kényelmes és nem is biztonságos. Ezért ajánlatos pár órára a hajban hagyni őket.

Hogyan göndörítsd a hajad hullámcsatal?

  1. Mosd meg a hajad, nedvesítsd be vízzel vagy használj hajhabot, fésüld ki jól.
  2. Oszd a hajat 3 részre, hogy a vékonyabb szálakat könnyebben ki tudd szedni.
  3. A hajtövektől kezdve vegyünk egy vékony tincset, tekerjük az ujjunk köré, és készítsünk egyfajta hurkot.
  4. Rögzítsd a hurkot egy hajtűvel.
  5. Ismételd meg a többi hajtincsel.
  6. Miután minden tincset rögzítettünk, hagyjuk a hajat természetes módon megszáradni, vagy használjunk hűvös légáramú hajszárítót.
  7. Miután kibontottad a hajad, ujjaiddal sésüld ki a hajadat.

FÜRTÖK HAJPÁNTTAL

Fürtök hajpánttal? Romantikusak és gyönyörűen néznek ki. A módszerben az a legjobb, hogy lenyűgöző, oldal kontyot kaphatsz.

A göndörítéshez nyilván puha hajpántra van szükséged - minél szélesebb a pánt, annál nagyobbak a fürtök. Beszerezheted magadnak az Aurora Band Night Rollert is.

Hogyan készítsünk hajpántos fürtöket lépésről lépésre?

  1. Mossuk meg vagy nedvesítsük meg a hajunkat; majd fésüljük ki pontosan.
  2. Tedd a hajpántot a fejed köré.
  3. Vegyél egy hajszakaszt, és tekerd a pánt köré, majd ismételd ezt addig, amíg az egész hajszakaszt be nem tekered.
  4. Ismételd meg a következő szakaszokkal.
  5. Menj aludni, vagy várd meg, amíg a haj megszárad.
  6. Kibontás után fésüld ki a hajat, és használj erős tartású terméket, hogy elkerüld a szöszösödést.

SÁLLAL KÉSZÍTETT FÜRTÖK

A melegítés nélküli fürtök készítéséhez használhatsz fejkendőt vagy egy közönséges kendőt is. A középső hajszálaktól kezdve készíthetsz fürtöket vagy hullámokat. A hatás gyönyörű, és mindössze három sálra van szükséged.

Sálas fürtök lépésről lépésre:

  1. Mint mindig, mossuk meg vagy nedvesítsük meg a hajat, fésüljük ki.
  2. Osszuk a hajat három egyenlő részre (balra, jobbra, hátra).
  3. Minden szakasz köré tegyél egy kendőt - pontosan oda, ahol a fürtjeid kezdődnek (fülmagasságban vagy lejjebb).
  4. Fogd az egyik részt, és oszd ketté; fond a szálakat a kendő köré.
  5. A végeket rögzítsd egy gumival.
  6. Ugyanígy járj el a többi megmaradt tincsekkel is.
  7. Menj aludni, vagy várd meg, amíg a hajad megszárad.
  8. Miután levettük a kendőket, futtassuk át ujjainkkat a hajunkon.

FÜRTÖK TÖRLŐKENDŐVEL

nedves törlőkendők használata egy újabb remek ötlet a hőmentes fürtökhöz. Bár furcsán hangzik, a módszert valóban érdemes kipróbálni. A hatás a hajrészek méretétől függ. A kisebb szakaszok nagyobb volument és feszesebb fürtöket jelentenek.

A módszer rendkívül egyszerű! Mindössze annyit kell tenned, hogy a hajat néhány szakaszra osztod, majd feltekered őket a felcsavart nedvestörlőkre, a rögzítéshez pedig kösd össze a kendők végeit, vagy használj hajcsatokat. Az ilyen módja a melegítés nélküli fürtök elérésének mindenképpen a legegyszerűbbek közé tartozik.

Milyen előnyei vannak a babatörlőkendős fürtöknek?

  1. Ez egy természetes, sérülésmentes göndörítési technika.
  2. A törlőkendőkben található anyagoknak hajkondicionáló hatása van.
  3. Jól használható éjszakára (kényelmesen).
  4. Lehetőséget ad arra, hogy a hatást, a fürtök méretét és mennyiségét az elvárásaidhoz igazítsd.

MIT HASZNÁLHATSZ MÉG A HŐKEZELÉS NÉLKÜLI FÜRTÖK ELÉRÉSÉHEZ?

Valójában sok olyan dolog, amit naponta használsz, működhet:

  • egy régi pamut póló darabjai
  • papírtörlő csíkok
  • ceruzák, zsírkréták, tollak (nem kényelmes viselet, de a hatás megéri).
  • zokni vagy harisnya
  • újságpapírból kivágott hosszú csíkok

Tulajdonképpen csak a kreativitásod szabhat határt!

AFROFRIZURÁK SZÍVÓSZÁLAKKAL

A legtöbb otthoni módszer vékony vagy sűrű hullámok és romantikus fürtök hatását kelti. Mi van, ha igazán feszes afrofürtökre vágysz? Nincs szükséged durva tartós hullámosító termékekre vagy hőkezelésre.

Afro fürtöket kaphatsz hagyományos szívószálakkal. Használd a fiók alján heverő szívószálakat, és gyönyörű feszes fürtöket kaphatsz.

Hogyan göndörítsd a hajad szívószálak segítségével?

Gyerekjáték! Először is nedvesítsd be a hajad. Győződj meg róla, hogy a haj enyhén nedves, mert a szívószálakra tekert hajnak órákba telik, mire megszárad. A második lépés: válasszunk ki igazán vékony részeket, és tekerjük szorosan a szívószálak köré a szívószálak teljes hosszában; hajlítsuk meg a szívószálak végeit, és kössük össze őket. A legjobb, ha el tudsz aludni rajtuk, de őszintén szólva egy-két óra elég kell legyen ahhoz, hogy szép göndör legyen.

Az időigényes eljárás gyönyörű afro-göndör fürtöket eredményez. Nyilvánvalóan a hatás kissé függ attól, hogy mekkora hajszálakat tekersz a szívószálakra, és hogy göndör hajad van-e (vagy könnyen göndörödő). Ha erősebben próbálkozol, bájos tekercsekkel teli frizurát kaphatsz.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika