Az érzékeny haj 5 szintje- A legjobb hajápolási útmutató

Az érzékeny haj 5 szintje- A legjobb hajápolási útmutató

Úgy érzed, hogy a hajad egészségtelen és ápolásra van szüksége? Ez azért van mert a hajd nagyon érzékeny a külső tényezőkre. Az érzékeny haj azt jelenti, hogy alaposabb ápolásra van szüksége. Az érzékeny hajnak 5 szintje létezik, attól függően, hogy milyen mélyen károsodtak a hajszerkezetek. Ellenőrizd saját hajadnai az állapotát és érzékenyítési szintjét, és tanuld meg ápolni, hogy frizurád soha többé ne okozzon problémát.

Milyen az érzékeny haj?

Az érzékeny haj más szóval az alacsony ellenállással rendelkező haj.Nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz állapotban van, de hajlamos a sérülésekre.

A haj romlása gyorsabb és könnyebb.

Egyszerűen fogalmazva, az érzékeny haj könnyebben károsodik, mint az összes többi hajtípus. További probléma, hogy az ilyen haj könnyen sérül és nehezen regenerálható. A rendkívül érzékeny haj nem egyenlő a sérült hajjal, mégis rosszabb lesz az állapota a különböző tényezők miatt, amelyek az egészséges haj számára kíméletesek és biztonságosak. Éppen ezért az érzékeny haj egyetlen színezési eljárás, egyetlen hajvasaló használat vagy szőkítés után tönkremehet. Az erős napfény, a magas hőmérséklet vagy a rossz termékek is sok kárt okoznak.

Miért válik érzékennyé a haj?

Erre nincs egyértelmű válasz. A fő okok között a géneket és a helytelen hajápolást említik. A mindennapos durva bánásmód is megviseli a hajat (rángatás fésülés közben, durva törölközőszárítás, szoros lófarok vagy konty viselése stb.).

Nem szabad elfelejteni, hogy az érzékeny haj nagyobb valószínűséggel érinti azokat a nőket, akik rendszeresen festetik a hajukat, hőkezeléssel formázzák, ami szárazsághoz, hajtöredezéshez, kihulláshoz és töredezéshez vezet.

Honnan tudhatod, hogy érzékeny a hajad?

  • tompa és durva
  • nagyon száraz, szélsőséges esetben merev.
  • rendkívül hajlamos mindenféle fizikai károsodásra, beleértve a kémiai festékeket és a hőkezeléssel történő formázást is.

Az érzékeny haj 5 szintje

1. SZINT - egészséges, meglehetősen sima, nincsenek aggasztó jelek, rendkívül ellenálló a sérülésekkel szemben.

Selymesen sima, fényes haj, amely elegendő nedvességgel rendelkezik. A fejbőr tiszta és egészséges, nem fenyegeti túlzott olajtermelés/ a haj nem zsíros, nem elnehezített vagy lapos. [Közepes porozitású], amely az alacsony porozitású felé hajlik.

2. SZINT - egészséges hajhossz, problémás fejbőr, a haj gyakorlatilag ellenáll a károsodásnak.

Erős, sima, meglehetősen vastag és fényes haj, a fejbőr azonban túl sok olajat termel; zsíros gyökerek, ami könnyen elnehezített alacsony porozitású hajhoz vezet.

3. SZINT - meglehetősen egészséges, hajlamos a sérült, töredezett hajvégekre vagy hajhosszra.

Általában a hajtövek egészségesek, de kissé durva, gyakran statikus. A hajvégek tél vagy nyár után hajlamosak egészségtelenül/extrémen száraznak, néha kissé göndörnek vagy tompának tünni. Ez a hajtípus közepes porozitású.

4. SZINT - hajlamos a sérült hajhosszra és a (rendkívül) sérült hajvégekre.

A haj tompa kinézetű, nincs volumene, göndörödik, fakó árnyalatú, a hajvégek szerkezetében sok a sérülés. Könnyen veszíti el a nedvességet. Ennek a hajtípusnak közepes a porozitása, amely hajlamos a növekedésre.

5. SZINT- rendkívül hajlamos a károsodásra (a haj valószínűleg teljes hosszában károsodik).

Mindig matt árnyalat, töredezett hajvégek, merevség, göndörség-ellenállás. Teljesen megfosztva a belső vízmennyiségtől, a haj nem képes felvenni a tápanyagokat. Ez a magas porozitású haj.

HOGYAN KEZELJÜK ÉS ÁPOLJUK AZ ÉRZÉKENY HAJAT?

1. SZINTŰ ÉRZÉKENY HAJ

MINDEN NAP - védd a hajvégeket (szerezz be egy olajat vagy egy speciálisan erre a célra kifejlesztett szérumot), nyáron használj UV sugárzástól védő spray kondicionálót.

GYAKRAN - igazítsd a hajmosási rutint hajad állapotához, mosd meg olyan gyakran, amilyen gyakran szükséges, használj enyhe gyógynövényes samponokat, amelyek nem ártalmasak a fejbőr számára és tisztességes tisztító hatást biztosítanak. Emellett használj hajápoló balzsamokat, amelyek javítják a haj állapotát és megelőzik a károsodást.

HETI EGYSZER- az 1. szintű érzékeny haj extra ápolása magában foglalja pl. egy könnyű, vitamindús hajmaszkot vagy (főleg télen) egy jó hajolajos kezelést. Az olajat nem kell egész éjszakára benne hagyni - alkalmazd, majd 30 perc múlva öblítsd le, és mosd meg jól a hajadat. Próbálja ki a Nanoil közepes porozitású hajra hajápolásában.

2. SZINTŰ ÉRZÉKENY HAJ

MINDENNAP - mosd meg a hajadat naponta, ha szükséges. Szerezz be egy zsíros hajtövekre való sampont, amely biztosítja a fejbőr precíz tisztítását és a hajszálak kondicionálását, nem hagyja szárazon a hajat. A mindennapos tápanyagadagoláshoz használd a gyógynövényes vizekhez és fejbőrkondicionálókhoz - a fejbőrbe dörzsölve szabályozhatod velük a túltermelődő zsírosodást. Keresd azokat, amelyek csalán-, zsurló-, bojtorján-, fenyő- vagy zsályakivonatot tartalmaznak. A boróka hasonló előnyökkel jár a fejbőr számára.

GYAKRAN - ha nagyon sűrű a hajad, nincs szükséged mindennapos kondicionálóra. Elég ha kétnaponta hajat mosol és kondicionálóval táplálod a hajadat. Válassz olyan balzsamokat, amelyek nem hagyják túlterhelve a hajat, de könnyű állagúak, UV-szűrővel és panthenollal rendelkeznek, amely erősíti a hajat.

HETI EGYSZER - a hajnak is szüksége van olajos kezelésre. A titok a természetes olajok megfelelő kiválasztásában rejlik - azokban, amelyek nem nehezítik el, hanem felemelik a hajtöveket, növelik a volument és a fényt, és emellett tisztán tartják a fejbőrt. A [Nanoil alacsony porozitású hajra való terméke erre lett létrehozva. Kéthetente egyszer használj fejbőrradírt, hogy a bőr megszabaduljon a méreganyagoktól és a faggyúfeleslegtől.

3. SZINTŰ ÉRZÉKENY HAJ

MINDEN NAP - válassz szérumot vagy kondicionáló olajat, amely védi a hajvégeket a károsodástól. Ha hajad hajlamos a középső hajszálaktól kezdve kiszáradni - éppen erre a sérülésveszélyes részre kend az olajat. Ha vékonyabb a hajad, használj olajos hajkondicionáló spray-t, amely könnyebb és nem nehezíti el.

GYAKRAN - alkalmazz intenzívebb kondicionáló terméket: minden hajmosási rutin után egy erősítő samponnal (amely bővelkedik kondicionáló anyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, olajokban, lanolinban), használj egy megfelelő kondicionálót, amely nemcsak véd a károsodások ellen, hanem javítja a haj állapotát is: megakadályozza az extrém szárazságot, a szöszösödést és selymesen sima felületet biztosít. Ha hajszárítót használsz, ne felejtsd el bedörzsölni a hajad egy speciálisan erre a célra kifejlesztett hővédő szérummal, amely megvéd a károsodástól és a vízveszteségtől.

HETI EGYSZER - használj egy revitalizáló, hidratáló maszkot. Ellenőrizd, hogy bővelkedik-e ceramidokban és erősítő növényi kivonatokban (pl. búza és zab hidrolizált fehérjéiben). A hajmaszkot hajolajos kezelés után is alkalmazhatod (válassz olajokat közepes porozitású hajra) - az olaj extra támogatásként működik, megelőzve a haj károsodását.

4. SZINTŰ ÉRZÉKENY HAJ

MINDENNAP - védd hajadat a károsodástól - mindenféle fizikai károsodástól, hőtől és UV-sugárzástól. Alkalmazz egy speciálisan erre a célra kifejlesztett szérumot, olajat vagy leave-in kondicionálót. Győződj meg róla, hogy a termék tartalmaz ceramidokat és hővédő hatású, hogy megóvja hajadat a hőtől, valamint megszelídítse a szálló hajszálakat és távol tartsa a nedvességtől göndörödő hajat.

GYAKRAN - moss hajat olyan erősítő és hidratáló termékkel, amely egyúttal a fejbőrt is enyhíti. Hajmosás után alkalmazz gyenge hajra való termékeket, pl. a ceramidokat, keratint és természetes olajokat tartalmazó termékeket. A természetes olajokat hozzáadhatod kedvenc hajkondicionálódhoz vagy maszkodhoz.

HETI EGYSZER, KÉTSZER - használjon tápláló és regeneráló összetevőkben gazdag termékeket. Az olajos kezelés leöblítése után is alkalmazhatsz hajmaszkot (válassz olajokat a közepes porozitású hajra, vagy - ha a haj jobban sérült használd a Nanoil termékét a nagy porozitású hajra). A maszk emulgeálni fogja az olajat, így könnyebb lesz eltávolítani, és emellett a hajadat erősebb védelemmel láthatod el a károsodással szemben.

Próbálj meg hetente legalább egyszer tartózkodni a hajszárítástól. Hagyd a hajadat levegőn száradni, és dörzsöld be a hajvégeket kíméletes védőszérummal vagy olajjal.

5. SZINTŰ ÉRZÉKENY HAJ

MINDENNAP - használj hajolajat. Dörzsöld be a hajvégekbe és az egész hosszába. Így megvédi a szálakat a károsodástól, bezárja a vizet, puhává és fényessé teszi a hajat. Ez a hajtípus jelentős fokozást és olyan olajokat igényel, amelyek képesek revitalizálni és erősíteni. Napközben dörzsölj be egy hővédő kondicionálót vagy olajos spray-t, olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükséges.

GYAKRAN - a javító samponok mellett használ kondicionálókat, amelyekben sok olyan anyag található, amelyek erősítik a hajszálak újjáépülését (ceramidok, lipidek, E- és A-vitamin, olajkeverékek). Adhatsz néhány csepp természetes olajat a kondicionálóhoz (az erősen porózus hajra való olajokat válaszd). Próbáld meg elkerülni a hajszárítót, vagy használj hűvös légáramot. Kerüld a hajvasalót, és rendszeresen alkalmazz hajolajos kezeléseket - ha a haj valóban sérült, nyugodtan olajozd be akár minden nap. Ne feledd mindig alaposan leöblíteni az olajat és megmosni a hajat. Az 5. szintű, erősen érzékeny hajra ideális gyógymód a Nanoil a nagy porozitású hajra való terméke.

Tegyél megelőző lépéseket: minden hajmosás után védd a hajat - amikor a haj még nedves, alkalmazz speciális szérumot vagy leave-in kondicionálót, amely tápanyagokat, például olajokat vagy a szilikonok növényi analógjait tartalmazza, így a haj sima és puha lesz.

HETI EGYSZER - végezz éjszakai hajápolást- hagyj egy olajat a hajban egész éjszakára, reggel öblítsd ki. Az öblítés előtt alkalmazhatsz maszkot a mélyebb hajjavítás érdekében. Emellett használj haj- és fejbőrampullákat, ne irritáld a bőrt durva hajformázó termékekkel.

KERÜLD EL - a megfelelő ápolás mellett az 5. szintű érzékeny hajnak megfelelő védelemre van szüksége, ezért kerülj el mindent, ami potenciálisan roncsolhatja: ne rángasd vagy dörzsöld, csökkentsd a kémiai sérüléseket, kerüld a hőformázást, tartózkodj a hajvasalóval való egyenesítésétől, próbálj kevés időt tölteni a napfénynek kitéve, és védd a hajat az UV-sugárzástól. Az olajok természetes UV-szűrőt tartalmaznak, ami fokozza az 5. szintű érzékeny hajszálakat.

ÉRZÉKENY HAJ VS OLAJOS KEZELÉS

A 4. és 5. szintű érzékeny haj esetében az olajos kezelések alkalmazása elengedhetetlen. Ez a fajta kezelés a legjobb eredményeket adja a sérült haj javító rituáléjaként. Használd a természetes olajokat, ha a hajad erősen porózus, vagy válassz megfelelő anyagokat, amelyek javítják a hajat. Az olajos kezelés megfelelő alkalmazásának kiválasztása is sokat számít.

Száraz haj olajos kezelése - vigyél fel egy olajat az egész hajra finoman bemasszírozva. Ügyeljünk arra, hogy az olaj bevonja a hajat, ne pedig csöpögjön. Hagyd hatni körülbelül 30 percig, majd öblítsd ki és mosd meg a hajat. Ez egy valamivel enyhébb kezelés.

Nedves haj olajos kezelése - az eljárás szinte ugyanaz, de előbb be kell nedvesítened a hajadat, vagy meg kell mosnod, hogy megszabadulj a szennyeződésektől, a faggyútól és a terméklerakódásoktól. A nedves haj könnyebben és mélyebben szívja fel az olajokat, ezért próbáld meg hetente legalább egyszer elvégezni ezt a fajta olajos kezelést.

A nedves haj olajos kezelésének köszönhetően a hajad nedvesség löketet kap, és javításon megy keresztül.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika