A legjobb frizurák fesztiválokra (és még több)

A legjobb frizurák fesztiválokra (és még több)

A nyári zenei fesztiválok a különböző stílusok és színek keveredését jelentik. Az ideális fesztiválfrizura legyen látszólag gondtalan, intenzív színekkel és az egész stilizációhoz illő kiegészítőkkel kiegészítve. Fedezd fel a legjobb frizurákat a fesztiválokra!

Egykoron lehetőséget adtak arra, hogy jó zenét hallgassunk. Ma már divatbemutatókká alakulnak át, és olyan helyszínné, ahol új smink- és stílustrendek születnek. Ismerd meg a legjobb frizurákat a zenei fesztiválokra, és légy trendi idén nyáron!

A stílus és a színek fesztiváljai

Csak végig kell nézned a fesztiválinspirációkat az Instagramon, hogy lásd, hogy a nyári zenei események a színek és a stílusok keveredésének ünnepe. A művészet itt összefonódik a legújabb trendekkel és a használható divattal. Nem csak az öltözék számít, hanem a smink, az ékszerek és persze a fesztivál hangulatát teljes mértékben tükröző, megfelelő frizura is. 

A LEGJOBB FRIZURÁK FESZTIVÁLOKRA

Az egyes fesztiválok hangulatát a legkönnyebben a megfelelő frizurával lehet visszaadni. A fesztiválra készült frizurák lehetnek színekben gazdagok, energikusak, kócosak, rendetlenek vagy kicsit temperamentumosak. Megfelelő hajtincsekkel, színekkel és hajdíszekkel adhatsz nekik fesztiválos külsőt. Tökéletes kiegészítői lesznek a hippi, boho vagy rock stílusnak. Inspirálódhatsz a kifutók frizuráiból, vagy az elmúlt évek trendjeiből.

Nem tudod, milyen frizurát készíts egy zenei fesztiválra? Ne csak a típusra, hanem mindenekelőtt a színekre és a kiegészítőkre figyelj. Ebben az esetben a kevesebb nem jelent jobbat.

Fesztiválfrizura - főbb trendek

FONATOK

A fesztiválok frizurái között a fonatok minden változata megtalálható. Ennek a frizurának a népszerűsége a könnyű kivitelezésből, a lenyűgöző megjelenésből és a benne rejlő lehetőségekből adódik. A fonat minden fajtájával találkozhatsz, mint például a halszálkás fonat, a divatos holland vagy francia fonat, vagy a három szálas fonat. A fonás lehet egyszerű, kétoldalt szimmetrikus, vagy csak kiegészítője egy frizurának. A fonatot a frufrából vagy csak több hajrészből is lehet fonni, hogy a frizura hatásosabbnak tűnjön. Érdemes megjegyezni, hogy a fesztiválkiadásban a fonatot a legjobb rendetlen, gondozatlan változatban bemutatni, laza tincsekkel és a szálak közé rögzített virágokkal vagy díszítésekkel.

KONTYOK

A fesztiválra ideális frizurának hatásosnak kell lennie. Egy nyári zenei fesztiválra egy laza, volumenes, oldalt fürtökkel vagy frufruval ellátott frizura fog működni. A magas konty jó alapja a hullámok, aminek köszönhetően még hatásosabbnak tűnik. Ha azt tervezzük, hogy a fesztiválra kontyba kötjük a hajunkat, több lehetőségünk is van - egy kusza konty a fej tetején, egy dupla konty, egy francia konty, egy szamuráj konty gondtalan fürtökkel az alján vagy egy fonott konty. Hogy karaktert adj neki, virágokat is csatolhatsz rá, színes tincsekkel vagy sállal körbetekerheted, és akár csillámporral is beboríthatod.

LÓFARKAK

A lófarokkal is elragadtathatod magad! Bár egy hagyományos lófarok túl unalmasnak tűnhet egy fesztiválfrizurához, egy francia copf vagy színes kiegészítőkkel kombinálva lenyűgöző lesz. Az egyszerűen elkészíthető lófarok remek alternatívája a laza hajviseletnek és a feltűzött frizuráknak - egyrészt a haj összeszedett és az arcból kikerül, másrészt a szálak egy része lazán a vállakra esik. A fesztiválra való frizurák sokféle lehetőséget kínálnak, még akkor is, ha egy sima lófarkat választunk. Készíthetjük feszesen, kissé lejjebb vagy a tarkó közelében. Ne feledjük azonban, hogy nagyon hosszú hajon mutat a legjobban, vagy ha hajhosszabbítást viselünk.

HULLÁMOK

A laza haj szerelmeseit finom fürtök vagy tengerparti hullámok csábíthatják. A fesztiválra készült frizuráknak volumenesnek kell lenniük, ezért a hajat a hajtöveknél habfixálóval vagy speciális púderrel meg kell emelni, és a formázás előtt nagy kerek kefével ki kell fésülni. Hogy a frizurának egy kis lazaságot adjunk, végigsimíthatjuk ujjainkkal a hajtöveket, nyomhatunk bele egy kis könnyű olajat, vagy permetezhetünk rá párapermetet. A lényeg, hogy ne hagyjuk a hajat laposan feküdni. A fesztiválos hullámos haj önmagában is ragyogóan mutat, de további formázásra is tökéletesen alkalmas. A finom hullámok a legjobb alapot jelentik a fesztiválfrizurákhoz.

Fesztivál frizura - színpaletta

A hajszín rendkívül fontos a frizura megjelenése szempontjából. A fesztiválfrizurák esetében különösen fontos, hiszen egy nyári, szabadtéri partira minden stilizáció alapja a színek merész kombinációja és játéka. Szabadon kombinálhatod és festheted az egész hajadat, ombre hatást, szivárványt hozhatsz létre, vagy csak egyes szálakat színezhetsz, hogy például egy fonat megjelenését variáld. Milyen hajszín illik leginkább a fesztiválhoz?

  • A rózsaszín, kék, lila pasztell árnyalatai (többnyire)
  • Nagyon világos haj kék, szürke vagy fehér színekben.
  • Holografikus vagy szivárványos árnyalatok

Ha nem akarsz minden nap rózsaszín hajat viselni, használj hajkrétát vagy hajszínező spray-t - a hatás átmeneti lesz.

Fesztivál frizurák - kiegészítők

  • Hajkoszorúk - a legmegfelelőbb kiegészítője a fesztiválfrizurának virágos gyermekszerű. A hippi stílusokat tökéletesen kiegészítik az élő növényekből vagy mesterséges kompozíciókból álló koszorúk. Ez utóbbiak tartósságuk miatt jobban megfelelnek a fesztiválokra. A koszorú lehet nagyon impozáns vagy finom, viselhető a fejen vagy a hajba kézzel beleszőtt virágos kötél formájában. Minden stílusba könnyedséget visz.
  • Hajvirágok - az egyes virágok is gyönyörűen beleolvadhatnak a stilizálásba. Egy érdekes fesztiválfrizurát ráadásul csak egy-egy virággal felerősítve is lehet variálni, például a fül mögé vagy a tetőcsomóra. Egy ilyen kiegészítés nőiesebbé teszi az egész megjelenést.
  • Fejpántok - ha a hajunkban lévő koszorú nem illik a ruhánkhoz, akkor egy fejpánt jó alternatívát jelent. Ez is lehet virágokkal díszített, virágmintás és természetes színekben pompázó. De lehet csipke vagy zsinór is, és akkor jobban illik a boho stílushoz. A fejpánt remek kiegészítője a fesztiválfrizurának, de díszítettnek kell lennie, és tökéletesen illeszkednie kell a frizuránk stílusához és a ruhánkhoz.
  • Kendők - sok esetben a fejpánt és a koszorú nem ad olyan lehetőségeket, mint egy kendő. A rock kendő vagy a lányos selyemsál jobban illik a hajba. Használhatod őket a pin-up girl stílusú pántlikához, köthetsz köréjük egy stílusos konytot vagy lófarkat, vagy akár be is fonhatod, hogy érdekesebbé tedd a hajad.
  • Hajékszerek - ez a frizura kiegészítője a tökéletes fesztiválos megjelenéshez, különösen, ha boho stílust tervezel. Gyönyörű láncok lazán a hajra téve, gyűrűk, gombostűk vagy ékszerek; mindezek alkalmasak lesznek egy zenei fesztiválra. Az ékszer csak kiegészítő lehet, vagy például hajpántként is szolgálhat.
  • Színes pántok - ha nem igazán tudod, hogyan formázd a hajad egy fesztiválra, vagy nincs időd, a pántok hasznosak lehetnek. A barna árnyalatúak rusztikus stilizációkban bizonyítanak, a színesek pedig tökéletes kiegészítői lesznek a hippi frizuráknak. Kezelheted őket színes kiemelésekként, vagy beletűzheted őket a frizurádba.
  • Hajtetoválások - a fémes tetoválásokat nemcsak a testen, hanem a hajon is viselheted. Ez a fajta díszítés tökéletesen illeszkedik a fesztiváltrendekhez. Ráadásul szinte bármilyen stílushoz illeszkednek, és elképesztően hatásosak. A hajtetoválás lehet geometrikus, keleti vagy virágmintás az arany és az ezüst árnyalataiban. Ez ideális választás egyenes hajhoz vagy elegáns frizurákhoz. Sajnos az ilyen tetoválás hullámok viselésekor elveszíti eredeti megjelenését.

Milyen kozmetikumokat használjunk a fesztiválos megjelenéshez?

A haj felkészítése arra, ami a fesztiválon vár rá, megfelelő kozmetikumokat igényel. A nap, a szél és a por ellen védő termékek elengedhetetlenek. A textúrázó kozmetikumok, amelyek volument és színt adnak a hajnak, szintén hasznosak lesznek. Milyen hajkozmetikumokat érdemes vinni a fesztiválra?

  • Hajolaj - ez az alapvető lépés, ha azt szeretnénk, hogy a fesztiválfrizura jól nézzen ki, és ne legyen rossz hatással a haj állapotára. A legtöbb olaj természetes UV-szűrőket tartalmaz, így véd a napfénytől. Segítenek a hajformázásban is, fokozzák a könnyedséget és a rugalmasságot, valamint kiemelik a göndörséget. Érdemes egy könnyű hajolajat szemhéjfestékkel összekeverni és magunkkal vinni; a hajba dörzsölve megakadályozza a haj kihullását, és fényvisszaverővé teszi azt.
  • Termálvíz - pára formájában használható, hogy a haj tökéletes hidratálást és táplálást kapjon még nehéz körülmények között is. Az értékes összetevőkben gazdag termálvíz puhaságot, simaságot és fényt kölcsönöz a hajnak.
  • Tengeri só - segít elérni a hajon a tengerparti hullámok hatását, ami a fesztivál egyik legérdekesebb frizurája. A tengeri són alapuló spray-ket ködként lehet kezelni, amelyet a hajra kell fújni, és a szálakba nyomni. A hatás tovább tart a vékony szálú hajon. Érdemes észben tartani, hogy (értékes tulajdonságai ellenére) a túlzottan használt tengeri só árthat a hajnak, kiszáríthatja, szöszös hajat okozhat és fokozhatja a fakóságot. 
  • Hajkréta - a kréta hajfestés tökéletes szabadalom a zenei fesztiválokra. Az úgynevezett hajkréta egy hajfesték segítségével kapott szokatlan, nagyon merész színekkel rendelkező haj. Használata egyszerű, már az első hajmosáskor lemosható, és lehetővé teszi, hogy bármilyen színűre fesd a hajad.
  • Színező spray - a hajkrétához hasonlóan a legtöbb drogériában kapható színező spray-k is léteznek. A zenei fesztiválok rajongói imádják ezt a terméket, mert átmenetileg színezi a hajat, könnyen kenhető, nem fáj, és egy mosás után eltűnik. A spray-be épített hajfestékek sokféle árnyalatban kaphatók, szőkéknek és barnáknak egyaránt.
  • Szárazsampon - praktikus, és lehetővé teszi, hogy kézbe vedd az irányítást a haj felett, amely nyáron hajlamos gyorsabban zsírosodni. Ha gyorsan szeretnéd felfrissíteni a hajadat, használj száraz sampont, és a felesleget dolgozd el az ujjaiddal. Ráadásul ez a technika a fesztiválfrizurának is megadja a kívánt volument.

NYÁRI ZENEI FESZTIVÁLOK

Hol használhatod a fesztivál frizura ötletét?

Az egyik legnépszerűbb a The Coachella Valley Music and Arts Festival - egy évente megrendezett zenei és művészeti fesztivál, amelyet a kaliforniai Indio-ban, az Inland Empire Coachella-völgyében, a Colorado-sivatagban található Empire Polo Clubban tartanak már több mint 20 éve! Ez a legnagyobb ilyen jellegű zenei fesztivál az Egyesült Államokban. Nem csoda, hogy a világ minden tájáról hírességek és bloggerek tömegei vesznek részt az eseményen. A Coachella fesztivál lehetőséget ad arra, hogy megmutasd magad.

Szerencsére sokkal több lehetőség van arra, hogy megmutasd magad. A hasonló éghajlatú zenei fesztiválok közé tartozik például a Lollapalooza Chicagóban, a Bottlerock Napa Valley Kaliforniában, a Hangout Music Festival az alabamai Gulf Shore strandon. Az európaiak olyan közelebbi zenei fesztiválokra mehetnek, mint a manchesteri Bonnaroo Music & Arts Festival, a barcelonai Primavera Sound, a belgiumi Tomorrowland vagy a lengyelországi Open'er Festival, Orange Warsaw Festival vagy OFF Festival.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika