Le a géllel! Hogyan hozzuk helyre a sérült körmöket a gél lakk manikűr után?

Le a géllel! Hogyan hozzuk helyre a sérült körmöket a gél lakk manikűr után?

Sajnos a gél lakk nem hibátlan és nem ártatlan. Időnként le kell szedni, és átváltani egy jótékony körömápolásra, mivel a gél károsítja a körmöket, napról napra vékonyabbak és gyengébbek lesznek. Hogyan tápláljuk a gél által sérült körmöket? Olvassa tovább!

Amikor elmerülünk a manikűr témában, azt halljuk, hogy a kezeink tükrözik a személyes törődést, így a körmöknek biztosan ápoltnak kell lenniük. Ezután nem csoda, hogy a gél körmöket válasszuk, melyek nagyon sokáig tartanak, könnyű otthon is elkészíteni, és rengeteg lehetőséget adnak. Ez a sláger átvette az irányítást a kozmetikai iparban, mert sokkal tovább tart a körmökön, mint 2-3 nap, ahogy egy hagyományos körömlakk.

Van viszont egy probléma, amivel szembesülünk. Nem mindenkinek van olyan körömlemeze, amelyen a gél nehezen tud átjutni, így ez a fajta manikűr általában rendkívüli károkat okoz a körmöknek.

A gél valóban károsítja a körmeit?

Ez tabu. Tisztában van azzal, hogy a gél körömlakk hatással van a körmeire? Akkor is ha megfelelően csinálja a manikűrt, a gél árt nekik. Ha a következőket észleli:

  • vékony körmök gél után
  • nagyon puha körmök gél után
  • sárgás körmök gél után
  • törékeny körmök gél után
  • fájó körmök gél után,

akkor valószínű, hogy ön az egyike azoknak, akik nem tolerálják a gél manikűrt, és azonnal fel kell hagynia vele.

Ne feledje, hogy ez a fajta manikűr mind kémiai, mind UV sugárzással kezeli a körmöket (hacsak nem a drágább LED-lámpát használja). Mindkét tényező nagyon rossz hatással van a körmök és a kéz bőrének állapotára. Úgy tűnik, nincs értelme annak, hogy fényvédő krémmel védekezünk az UV sugárzástól, majd szándékosan kitesszük magunkat ugyanolyan sugárzásnak a manikűr lámpa által.

A gél utáni sérült körmöket gyakran a géllel és az alapozók, lakkok és fedőrétegek összetevőivel - formaldehid, dibutil-ftalát (DBP) és toluol - szembeni allergia okozza. Amennyiben az adott termék gyenge minőségű, ezen összetevők negatív hatása fokozódik, még több mikro-károsodást okozva a körömlemezen és körülötte. A mérgező anyagok könnyen behatolnak a testbe, mégis a gőzök a legártalmasabbak.
 
Van még egy módja annak, ahogy a gél használata károsítja a körmöket. A legtöbb probléma a körömlemezek fertőzéséhez kötődik. Ez akkor történik, amikor a gél a lámpa alatt keményedik, megfelelő erő nélkül: a gél nem elég kemény, így ideális (meleg és nedves) környezetté válik a mikrobák fejlődéséhez. Ez az, amiért sokak szenvednek a körömgombától a gél manikűr után, és ezt nagyon nehéz gyógyítani.

Természetesen, nem csak a gél károsítja a körmöket. Az aceton is, amit a gél eltávolításához használunk. Kiszárítja a körmöt és a bőrt, valamint a körmök valószínűleg mechanikusan is sérülnek, amikor leszedjük a gélt. 

Hogyan hozzuk helyre a géltől sérült körmöket?

Számos módja van a körmök táplálásának és erősítésének. Az a legjobb, ha a lényeggel kezdünk, ami a táplálkozásra való figyelmet jelenti.

A legjobb étrend az erős körmökre, nem más, mint az egészséges étel és a kiegyensúlyozott mennyiségű tápanyagok bevitele. Létfontosságú a biotin, cink, szilícium, folsav, vas és az A, C, E vitaminok. A következőkben találhatja meg ezeket: kivi, petrezselyem, kelbimbó, áfonya, csipkebogyó, hal, zöld zöldségek, dara, avokádó, hüvelyesek és minden olyan termék, ami jótékony hatással van az egészségre.

Ha az egészséges táplálkozás nem segít eléggé, próbálja ki a kiegészítőket. Egy jó étrend-kiegészítő, amely tartalmazza a nélkülözhetetlen tápanyagokat a köröm számára, segíteni fog azok gyorsabb regenerálódásában.

A sérült körmök gél utáni kezelésének leghatékonyabb módja azonban (a legfontosabbakat később megtalálja):

  • egy speciálisan kialakított köröm kondicionáló
  • professzionális köröm terápia szalonban
  • köröm helyreállítás természetes olajok használatával
  • saját készítésű kondicionálók és otthoni módszerek

Köröm kondicionáló sérült körmökre gél használat után

Az első dolog, amit a gél manikűr után sérült körmök kezelésére használunk, az a kondicionáló. Nagyon sok ilyen termék van a piacon, bár nem mindegyik érdemli ki figyelmünket. Ismeri a legjobb kondicionálót sérült körmökre a gél eltávolítás után?

A legjobb kondicionáló, formaldehid és más mérgező anyagok nélkül készült. Amennyire csak lehet, természetesnek kell lennie, és bővelkedjen a sérült körmöknek szükséges nélkülözhetetlen összetevőkben: fehérjék, zsírsavak, vitaminok és ásványi anyagok. Néhány gél manikűrhöz való kondicionáló (melyek alapként működnek a gélhez, hogy erősítsék a körmöket, ha nem akar lemondani a manikűrről) tartalmaz például: selyem fehérjét (javító hatás), vagy gyémántport (keményítő hatás).

Ha viszont inkább egy jó köröm kondicionáló érdekli a gél utáni kezeléshez, használjon egy professzionális terméket, mint például az IBX System, ami a gél utáni nagyon sérült körmök javítását segíti. 

Természetes olajok a köröm rendbehozásához

Amennyiben a körme gél által sérült, helyrehozhatja azokat olajok használatával. Ez szép és egyszerű, ráadásul az ilyen természetes összetevők használata csak előnnyel jár.

Tudja melyik olaj a legjobb a sérült körmökre? Itt az én személyes összefoglalóm a legjobb kezelésekről.

1. Ricinus olaj körmökre. Nagyon egyszerűnek tűnik, de kiderült, hogy a leghatékonyabb. A ricinus olaj segít a haj, a szempillák és a szemöldök, valamint a gél utáni körmök helyreállításában. Egyedülálló ricinol savat tartalmaz, melynek antibakteriális hatása van, erősíti a körömlemezeket, javítja a nedvesség szintet és erősebbé, ellenállóbbá teszi a sérült körmöket. A leghatásosabb módja a használatának, ha bedörzsöljük a ricinus olajat a körömlemezekbe (ideális esetben először enyhén felmelegítjük).

2. Teafa olaj körmökre. Amikor a körmökre való természetes olajokról beszélünk, az illóolajok szintén nagyon fontosak, különösen a teafa olaj, amely gombaölő hatásáról ismert. Ez az, amiért csodálatosan működik a vékony, sérült körmökön, és körömgomba kezelés során.

3. Argán olaj körmökre. Az E vitamin gazdag forrása, amely a legerősebb antioxidáns. Képes a körmök helyreállítására, erősítésére és gyorsítja a sejtmegújulást. Az argán olaj fiatalító és revitalizáló hatása az, amire a sérült körmök vágynak.

4. Shea vaj körmökre. Végül, de nem utolsó sorban, növényi vaj, vagy egy kész körömvaj természetes változata. A shea vaj nem csak megtartja a megfelelő szintű nedvességet, de védi is a körmöket a sérüléstől, kiegyenlíti a szerkezetüket, visszaállítja a természetes színt, növeli a fényességet és javítja a regenerálódást.

Ha szeretne, használhat más körömápoló olajat, vagy készíthet saját olajkeveréket. Körmeink szeretik a változatosságot.

Házi készítésű köröm kondicionáló

Az otthoni keverékek használata egy kiváló módja a köröm táplálásnak a gél után. A saját készítésű kondicionáló ugyanolyan hatékonyan működhet, mint egy boltban vásárolt.

Saját készítésű zselatin alapú kondicionáló

Zselatin alapú köröm kondicionáló, azaz köröm laminálás. Ez egy természetes módja a sérült, törékeny körmök gél utáni keményítésének. Ki kellene próbálnia ezt a kezelést, ugyanis a zselatin tele van biotinnal, ásványi sókkal és fehérjékkel (anyagok, melyek a körmöt alkotják).

Hogyan készítsünk zselatin köröm kondicionálót? Vegyen 2 teáskanál zselatint és öntsön rá egy kis meleg vizet. Tegye félre pár percre a keveréket, hogy a zselatin megkeményedjen. Áztassa be a körmöket a keverékbe, vagy tegye fel a körömlemezekre, és hagyja rajta pár percig. Ismételje a kezelést legalább kétnaponta.

Saját készítésű vitamindús köröm kondicionáló

Egy másik otthoni köröm kondicionáló, amely nagyszerű választás a gél eltávolítása után, egy olíva olajból, A és E vitaminból és citromléből készült keverék. Az utóbbi összetevő csodálatos tápláló tulajdonságokkal rendelkezik, és fényesíti a körmöket, míg az olíva olaj és a vitaminok tökéletes párosítás a revitalizáláshoz és nedvesség növeléséhez.  

Nagyon egyszerű ennek a köröm kondicionálónak az elkészítése. Vegyen egy kanál olíva olajat, adjon hozzá fél teáskanál friss citromlevet és néhány cseppet a vitaminokból (gyógyszertárakban kaphatók). Dörzsölje be a keveréket a körmökbe rendszeresen.

Saját készítésű gyümölcs és zöldség köröm kondicionáló

Mit használhat még egy hatékony, természetes köröm kondicionáló elkészítéséhez, ami gél után erősíti a körmöket? Gyümölcsöt és zöldséget! Például, tápláló uborka, élénkítő citrom vagy regenerálódást fokozó alma. Ez a keverék erősíti a körmöket, feltéve, hogy rendszeresen használja.  

Van egy könnyű recept, amit követhet. Reszeljen le egy uborkát és egy almát, adjon hozzá friss citromlevet, keverje össze és simítsa rá a körmökre. Hagyja rajta pár percig, és ismételje meg ezt a kezelést minden nap vagy minden másnap.

A legjobb köröm kezelések a gél lakk eltávolítása után

Vannak szalonkezelések is a körmök erősítésére, és a gél manikűr által okozott károk helyreállítására. Ha a gél használata után szeretné rendbehozni sérült körmeit egy profi kezeléssel, választhat az alábbi lehetőségek közül:

  • japán manikűr egy jó választás, ha meg akarja kicsit erősíteni és pihentetni szeretné a körmöket, esélyt adva nekik a regenerálódásra. Ez egy tápanyagban gazdag paszta körmökbe polírozását jelenti (beleértve keratint, méhviaszt, valamint A és E vitamint).
  • természetes manikűr, amelynél a természetesség a prioritás. Ez magába foglalja a körmök szép formáját körömreszelő használatával, a körmök finom polírozását és tápanyagok bevitelét, mint például olajok. Ez egy tipikus manikűr, amely a finomságra és természetes megjelenésre összpontosít.
  • SPA manikűr, amely kombinációja egy természetes manikűrnek tápláló kezeléssel, és egy extra kézmasszázs, mely fokozza a mikrokeringést, így a körmök erősebbek is lesznek egyben.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika