Olajos manikűr: Így lehet erős és egészséges a körmöd természetes módon!

Olajos manikűr: Így lehet erős és egészséges a körmöd természetes módon!

A vékony, gyenge vagy törékeny körmök úgy tűnik, sokaknak okoznak gondot. Hogyan regenerálhatod újra a körömlemezeket és állíthatod vissza elveszett szépségüket? A legjobb ötlet az olajos manikűr alkalmazása - egy régóta ismert természetes módszer a köröm kondicionálására. Tudj meg többet arról, hogy ez az olajkezelés hogyan működik valójában, és mely olajokat érdemes választanod, hogy a legtöbbet hozd ki belőle!

A természetes olajok használata szinte korlátlan: nincsenek kétségek ezzel kapcsolatban. Nemcsak sokoldalúak, de hatékonyak is a kondicionálás terén. Az alkalmazásuk nem szűkül le a hajra, a testre és az arcbőrre, mivel a természetes olajok sikeresen használhatók körömkezelésre is. Tehát, ha a körömlemezeid sérültek és törékenyek, próbáld ki az olajos manikűrt!

OLAJOS MANIKŰR - egy szépészeti kezelés, amely regenerációt, erősítést és intenzív körömápolást nyújt. A különféle körömmel és körömvágással kapcsolatos problémákat természetes olajok használatával kezeli. Otthon is elvégezhető, valamint néhány szépségszalonban, ideértve a speciális SPA-zónákat is.

Miért érdemes az olajos manikűrt választani?

Az olajos manikűr legnagyobb előnye, hogy a módszer teljesen természetes. Ezen kezelés során a körmöket csak természetes anyagoknak tesszük ki, hogy egyszerűen regeneráljuk, megerősítsük és szépítsük őket. Fontos kiemelni, hogy az olajos manikűrt otthon is el lehet végezni könnyen hozzáférhető termékekkel - ez a kezelés gazdaságosabb lehetőséget kínál a professzionális körömkezelésekhez képest. A természetes olajok körmökre való felvitelének egy másik hatalmas előnye a lehetőség, hogy a jelenlegi körömigényeinkhez igazítsuk őket. Egy ilyen testreszabott olajkezelés segítségével hatékonyan gyógyítható az összes körmös probléma.

De... érdemes-e természetes olajokat használni a köröm megmentése érdekében, ha minden drogériában vagy gyógyszertárban készen kapható körömápolókat találhatunk, amelyek újjáépítik a körömlemezeket?

Körömolaj vs. körömápoló

Amikor észrevesszük, hogy a körömlemezeink mostanában törékenyebbek lettek, elkezdtek szakadozni és rugalmatlanabbnak tűnnek, akkor a legtöbben körömápolóhoz fordulnak.

Szinte senki sem vizsgálja meg alaposan a körömápolók ÖSSZETEVŐINEK LISTÁJÁT. Pedig ez sajnálatos, mivel a legtöbb ilyen termék formaldehidet tartalmaz. Ez egy olyan anyag, amely allergiás reakciókat okozhat és fokozhatja a köröm szakadásának problémáját. Nyilvánvaló, hogy olyan körömápolót alkalmazni, amely károsítja a körmöket ahelyett, hogy regenerálná őket, egyáltalán nem jó ötlet. Ebből a szempontból a természetes olajok előnyben vannak a körömápolókkal szemben, mivel összetételük 100% hidegen sajtolt olajból áll.

Egy másik fontos téma a körömápolók ÁRA. Néhány olyan kozmetikai termék, amely a sérült köröm jó állapotának helyreállítására lett tervezve, akár többszöröse is lehet a [természetes szépítő olajok] árának. Ezt szem előtt tartva nyilvánvalóvá válik, hogy jobb választás a természetes olajba fektetni, hiszen a mérete nagyobb, és hatékonysága is jobb.

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy a körömápoló ALKALMAZÁSA az a terület, ahol a természetes olajok veszítettek ezekhez a készen kapható szépségtermékekhez képest. Kézre álló csomagolás, kényelmes ecsetek, gyorsan felszívódó formulák - ezek a körömápolók jó oldalai. Ennek ellenére azt mondják, hogy a természetes olajok jobbak, mert számos módon alkalmazhatók - nem csak a szokásos körömápolóhoz hasonlóan, hanem például hozzáadhatod őket tápláló fürdőkhöz is.

Hogyan hatnak a természetes olajok a körömre?

Ideje közelebbről szemügyre venni az olajos manikűr előnyeit. Úgy tűnik, hogy a természetes olajokkal történő körömkezelés számos kedvező eredményt hoz, feltéve, hogy a kezelést rendszeresen elvégzed. Röviden, a természetes olajok az alábbiakat biztosítják:

  • körömlemez megerősítése
  • szakadás megelőzése
  • körömnövekedés gyorsítása
  • intenzív regeneráció
  • elszíneződés csökkentése
  • keményebb köröm
  • simaság és természetes fény
  • puha és egészséges körömszélek

Az eredmények, amelyeket ezzel a kezeléssel elérhetsz, szorosan kapcsolódnak ahhoz az olajhoz, amelyet a eljárás során használsz. Végül is mindegyikük más tulajdonságokat mutat, így a kifejtett hatásuk kissé eltérhet. Kétségtelen, hogy bármilyen olajtípust is használsz, az eredmények mindig pozitívak lesznek, mert a természetes olajok mindig az előnyünkre szolgálnak.

A legjobb olajok körömápolásra (mini rangsor)

  1. RICINUSOLAJ - elismert, mint pótolhatatlan körömolaj, különösen akkor, ha megerősíteni szeretnéd a körmeidet, és gyorsítani szeretnéd a növekedésüket. Rendszeres használat esetén nemcsak keményebbé teszi őket, hanem puhítja és simává teszi a körömszéleket. Egészségesen ragyognak tőle a körmeid. Nem utolsó sorban a ricinusolaj tökéletesen regenerálja a körömlemezt.
  2. ARGÁNOLAJ - magas E-vitamin és zsírsav koncentrációval rendelkezik, ami miatt gyorsan regenerálja és megerősíti a körmeidet. Ez az olaj védi a körömszélünket a vízvesztéstől, a naptól és egyéb károktól. Az arganolaj kisimítja és szebbé teszi a körmeidet.
  3. JOJOBAOLAJ - az egyik leghatékonyabb olaj a körömápolás terén. Táplálja és megerősíti a körmeidet, ugyanakkor képes puhítani a száraz körömszéleket. Nagyon könnyű, tehát nem tart sokáig, míg teljesen felszívódik. A jojobaolaj segít visszaállítani a körmeid simaságát és szép fényét.
  4. MANDULAOLAJ - ez egy másik könnyű olaj, amely tökéletesen használható az olajos manikűrben. Könnyű konzisztenciája könnyíti az alkalmazást, és puhító tulajdonságaival gyorsan megszünteti a száraz körömszéleket. A mandulaolaj simává teszi a körmeidet és fenntartja a megfelelő hidratáltsági szintet.
  5. TEAFAOLAJ - erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért jól szolgál problémás körömkezelésre (pl. gombás fertőzés). Enyhíti az irritációkat, segít gyógyítani a fertőzéseket és regenerálja a körmeidet. Ezenkívül tápláltan hagyja a körmeidet.
  6. OLÍVAOLAJ - erős kenőanyag-tulajdonságai miatt gyakran ajánlják kéz- és körömfürdőkhöz. Az olívaolajból készült házi körömápolás egy jó módja annak, hogy erősebb körömlemezeket és simább körömszéleket érj el. Használják a gyengülő körömállapot megelőzésére, ami közvetlenül összefügg az öregedéssel.
  7. SHEA VAJ - kiváló választás azok számára, akik nem kedvelik a folyékony olajokat, és inkább a vajas állagú termékeket részesítik előnyben. A természetes sheavaj (amelyet karitéként is ismernek) rendkívül sűrű olaj, ami bőrrel érintkezve megolvad. Körmeidet táplálja, megerősíti és puhítja a körömszéleket.
  8. LIGETSZÉPEOLAJ - az egyik legkevésbé ismert olaj, mégis tökéletesen alkalmas az olajos manikűrre. Kapszulákban is megvásárolható: elég egy kapszulából kivett ligetszépeolaj az összes körmödre. Ezzel az olajjal erősebbé teszed a körmeidet, megelőzöd a törékenységet és táplálod őket.

Mit szólnál egy házi körömszérumhoz?

Természetesen nem kell korlátoznod magad csak egyetlen olaj használatára, mert saját keverékeket is létrehozhatsz. A házi körömszérum elkészítése gyerekjáték!

Ahhoz, hogy elkészítsd a házi körömszérumot, szükséged lesz egy hordozóolajra (pl. argán, jojoba, mandula, napraforgó, olíva), és néhány olajfokozóra (pl. A és E vitamin kapszulákból, citromlé, aloe juice, hialuronsav, illóolajok, méhviasz). Ez a körömkezelés rengeteg lehetőséget kínál, éppen úgy, mint a haj- és testolaj-ápolás - így testre szabhatod a kezeléseket a saját igényeidre. Ezenkívül ez a sokoldalúság teszi a házi körömszérumot jobb kozmetikummá, mint a drogériákban kapható termékek.

Milyen házi körömszérumokat érdemes kipróbálni?

  • Vitaminos körömszérum - tökéletes a törékeny, szétváló körömre, valamint a kiszáradt és korpás kézbőrre. Ehhez szükséged lesz: egy hordozóolajra (legjobb, ha jojoba vagy argán) és A+E vitamin ampullákra. Melegítsd fel az olajat, add hozzá az ampullák tartalmát, majd kezdd el dörzsölni a vitamint a körömre és a körömszélekre.
  • Olívás körömszérum - két célt szolgál: a körmeid táplálását és a körömszélek puhítását. Ehhez szükséged lesz: meleg olívaolajra, néhány csepp citromlére és néhány csepp kedvenc illóolajodra. Keverd össze az összetevőket, majd dörzsöld a keveréket a körmeidbe (legalább heti 2-3 alkalommal).
  • Körömnövekedést felgyorsító szérum - alkalmas a körömerősítésre és a gyorsabb körömnövekedésre. A lényegi összetevő itt a ricinusolaj, amit egy keverékkel kell kiegészíteni: rozmaring, eukaliptusz, citrom és teafa-illóolajok. A szérum rendszeres használata, párosulva pár perces masszázzsal, remek eredményeket hozhat.
  • Körömfiatalító szérum - hasznos lehet azoknak, akiknek a körmei gyengülnek és elveszítik fényüket az életkorral. Ebben az esetben a hordozóolaj egy mandula- és jojobaolaj keveréke (1:1). Az illóolajok a következők: levendula, citrom és mirha. Ajánlott az olajokat egy nappal előre összekeverni, hogy minden este bekenhesd velük a körmeidet.

Olajos manikűr: Módszerek

Hideg olajos manikűr

Egyértelműen a leggyakoribb olajos manikűrtípus, amely a választott olaj egy kis mennyiségének a körömlemezbe és a körömszélekbe való dörzsölésén alapul. Ez egy nagyon egyszerű kezelés, amelyhez nem szükséges különleges előkészület. Csak néhány csepp olaj és szabadidő (reggel és este) szükséges a folyamat végrehajtásához. Röviden: az olajat néhány percig kell a körmeidre dörzsölni. Az eredmények még jobbak, ha hagyod, hogy teljesen felszívódjon, és nem mosod meg a kezed rögtön az olaj felvitele után.

Forró olajos manikűr

A köröm állapotának fokozásának egy másik módja a forró olajos manikűr, amely egy kicsit több időt igényel, mint a hideg változata. Először el kell távolítani a körömlakkot a folyamathoz. Másodszor, fel kell melegíteni az olajat vagy az olajkeveréket - nem szabad túl forróra melegíteni, hogy ne égesse meg a kezet. A legjobb ötlet tehát, ha vízfürdőben melegíted fel az olajat. Amint elérted a megfelelő hőmérsékletet, felviheted az olajat a körmeidre, bedörzsölheted, masszírozhatod, sőt akár a kezed is elmerítheted az olajban néhány percig. Az olaj magasabb hőmérséklete növeli a felszívódási arányt, ami jobb eredményekhez vezet. A folyamat befejeztével érdemes hagyni, hogy az olaj maradványai teljesen felszívódjanak. Egy idő után puha törülközővel eltávolíthatod a kezedről az esetleges felesleges olajat.

Köröm- és kézáztatás

Amikor felsoroljuk a köröm állapotát javító kezeléseket, érdemes megemlíteni a harmadik módszert, a köröm- és kézáztatást. Hogyan készítheted el ezt a szépítő kezelést? Egy kis tálkára, meleg vízre és a kedvenc olajodra vagy olajkeverékedre lesz szükséged. Miután néhány csepp olajat öntöttél a vízbe, bele kell merítened a kezed és néhány tucat percig tartani a fürdőben. A pozitív hatások már az első alkalom után észrevehetők lehetnek, de természetesen jobb, ha rendszeresen kitesszük a kezünket és körmeinket ennek a kezelésnek.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika