Hogyan ápoljuk a kezünket? Olajos manikűr otthon, természetes kezelések és kézfürdők

Hogyan ápoljuk a kezünket? Olajos manikűr otthon, természetes kezelések és kézfürdők

A kéz a jó megjelenés ismertetőjegye. A fellépésedet és az általad keltett benyomást az is befolyásolja, hogyan néznek ki a kezeid. Fordíts rájuk egy kis plusz időt, és próbáld ki a legjobb módszereket a szépítésükre. Őrizd meg egészségüket egy természetes olajos manikűrrel, készíts kézfürdőt vagy egy DIY-maszkot!

Bizonyára sok időt szentelsz az arcápolásnak napi szinten. Türelmesen adsz puhaságot, simaságot és ragyogást az arcodnak különböző éjszakai szépségrituálékkal. Most gondolkodj el azon, hogy a kezeidnek is adsz-e ugyanennyi törődést.

A legtöbb ember nem fordít annyi figyelmet a kezére, mint a frizurájára vagy a bőrére. Ez hiba. Elvégre a magzati korban fejlődik ki a fogás képessége, és a kezünk azóta is rengeteget dolgozik. Ezért folyamatosan ki van téve számos tényező és káros anyag intenzív hatásának. Az elhanyagolt kézápolás hatására a kezek érdesek, repedezettek és szárazak lesznek.

Minden, ami károsítja a kézbőrt

Sok minden károsítja a kezeket, és teszi őket rendkívül szárazakká - nem csak a tisztítószerek. A napsugárzás és a figyelmetlenségünk is hibáztatható. A kézápolás elmulasztása a leggyakoribb oka a rossz bőrállapotnak. Kevesen tudják, hogy a kéz bőrének teljesen más igényei vannak, mint a test más részeinek.

Ne feledd!

A kevés szövet és faggyúmirigy miatt a természetes hidrolipidréteg túl vékony ahhoz, hogy megvédje a kéz bőrét a kiszáradástól.

Ezért fontos a kézápolás. Támogatnod kell a bőrt, amely oly sok káros hatásnak van kitéve. Nézd meg, miket kell kerülnöd, hogy kezeidet biztonságban tudd.

  • Túlzott szappanos mosás, amely eltávolítja a nedvességet és megváltoztatja a pH-szintet.
  • Kézmosás forró vízzel, amelynek hatására a bőr veszít nedvességtartalmából.
  • A kezek kitétele tisztítószereknek (kesztyű nélkül).
  • A kezek kitétele hidegnek télen vagy intenzív napsugárzásnak nyáron.
  • A bőr kiszáradását okozó kézszárítók rendszeres használata.
  • Durva szárítás törölközővel.
  • A vízben lévő klórral való érintkezés, pl. uszodában.
  • A kézbőr rendszeres hidratálásának elfelejtése.
  • Különböző típusú fizikai sérülések.

Hogyan ápold a kezeidet, hogy ne legyenek érdesek és szárazak?

Mivel már tudjuk, mi károsíthatja a kezet, és mit kell elkerülni ahhoz, hogy szép, hidratált és sima maradjon, ideje áttérni a kézápolás legfontosabb szabályaira.

  1. RENDSZERESSÉG. A legfontosabb és elsődleges szabály, hogy minden nap ápolni kell a kézbőrt. A kézkrém alkalmi használata nem sokat számít (vagy egyáltalán nem...). Csak a rendszeres ápolás hoz hosszú távú eredményeket, ezért minden este lefekvés előtt szentelj egy kis időt a kézápolásnak.
  2. ÁTFOGÓ ÁPOLÁS. A kézápolás nem csak a kézkrém felviteléből áll. Átfogóan kell ápolnod a bőrödet, ami azt jelenti, hogy megvéded a káros hatásoktól (már említettük), kellően hidratálod, ápolod és belülről is egészséges táplálékkal táplálod. Csak a teljes ápolásban és figyelemben részesülő kezeknek van esélyük arra, hogy egészségesen és szépen nézzenek ki.
  3. TERMÉSZETESSÉG. A kéz bőre akkor szenved a legtöbbet, ha gyakran érintkezik vegyi anyagokkal. Nemcsak a tisztítószerekben található vegyszerekre gondolunk, hanem a sok kozmetikai termékben elrejtett vegyi anyagokra is. A kezed bőre jobban fog kinézni, ha természetes ápolást biztosítasz neki, pl. a testápolót 100%-ban bio szépségápoló olajjal helyettesíted.

Így lehet szép a kezed. Milyen kozmetikumot válassz?

Szeretnél szép, ápolt kezeket? Nem probléma! Ápold őket rendszeresen a megfelelő kozmetikumokkal. Három lehetőség közül választhat: Kézkrém, professzionális kézkezelés a szalonban vagy otthoni kezelés olajokkal és vitamindús ápolószerekkel. A választásnál gondold végig az igényeidet és a lehetőségeidet.

Lényeges, hogy a következőket biztosítsd a kezeidnek:

  • intenzív hidratálás és táplálás
  • védelem a nedvességvesztés ellen
  • védelem a káros hatásoktól
  • tisztítás és hámlasztás

TOP 5 otthoni kezelés a kézbőrnek

Az otthoni kezelések olcsóbbak és természetesebbek, ráadásul a bőröd igényeihez igazíthatod őket. Hátrányuk azonban, hogy sok időt vesznek igénybe. Mégis érdemes kipróbálni néhány megbízható módszert, hiszen az eredmény megéri a fáradságot, amelyet a kezed otthoni kezelésének előkészítésével töltesz. Hogyan ápold a kezed otthon?

DIY KÉZRADÍR

Először is jöhet a kézradír - az epidermisz hámlasztása az egyik legfontosabb feladat. A gyengéd hámlasztás megszabadítja a bőrt az elhalt sejtektől és egyéb szennyeződésektől, így a kezek simává és bársonyosan puhává válnak. Emellett serkenti a vérkeringést, így a kezek belülről tápláltak lesznek. Ezért is olyan fontos a rendszeres hámlasztás.

Hogyan kell eljárni? Használj kész peelinget, vagy próbáld ki a házi készítésű peelingek egyszerű receptjeit.

Cukros kézradír

A legegyszerűbb peeling, amelyet magad elkészíthetsz. Keverj össze egy-két evőkanál finom szemcsés cukrot hasonló mennyiségű természetes olajjal, például mandulaolajjal vagy argánolajjal. Dúsítsd hidratáló mézzel és citromlével az elszíneződött bőr világosításához.

Zablisztes kézradír

A zabpehely gazdag tápanyagforrás, és elképesztő hámlasztó hatással is rendelkezik. Morzsolj össze egy evőkanál zabpelyhet, és keverd össze hordozóolajjal, mézzel vagy aloe géllel (vagy kombináld mindet).

Kávés kézradír

A kávé alapú kézradírok elsősorban cellulitellenes hatásukról ismertek, de a kezed bőrének tisztítására is használhatod őket. Főzz kávét, és hagyd kihűlni a kávézaccot. Adj hozzá olívaolajat (vagy más természetes olajat), némi mézet és fahéjat.

Hetente legalább egyszer végezd el a peelinget.

OLAJOS MANIKŰR

A hámlasztás után itt az ideje a bőrápolásnak. Mivel a hámlasztás után a bőr fedetlen és stimulált, azonnal felszívja a tápanyagokat. Ez a legjobb pillanat az olajos kezelésre. Az olajos manikűr helyreállítást, nedvességet, tápanyagokat és rugalmasságot biztosít.

Milyen olajok a legjobbak a kézbőrre?

Nézd meg, melyek a legjobb olajok száraz bőrre, amelyekhez érdemes nyúlnod. A lényeg, hogy használhatod őket önmagukban vagy házi készítésű peeling, kézfürdő vagy maszk alapjaként.

  1. Az olívaolajnak öregedésgátló hatása van, és puhává, simává és ragyogóvá teszi a bőrt. Erősebb tápláló hatással bír, mint sok kézkrém, és megvédi a kezet a nedvességvesztéstől és a napfénytől.
  2. Kókuszolaj - nem csak csodálatos illata miatt jó választás. Használd olajos manikűrözéshez, mivel erősíti a természetes hidrolipidréteget és hidratáltan tartja a bőrt.
  3. Az argánolaj tökéletes az olajos manikűrökhöz, mivel több feladatot is ellát: véd a napfény és a hő ellen, elősegíti a javulást és a sejtek megújulását, hidratál, táplál, és erős öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így késlelteti a kéz bőrének öregedését.

TÁPLÁLÓ KÉZFÜRDŐ

Van egy másik módja is a kéz bőrének ápolásának és kondicionálásának, amely egyben pihentető is. Hogyan készítsünk kézfürdőt otthon? Használj különböző összetevőket (például olajokat, gyógynövényeket, magvakat), hogy a fürdőt az igényeidhez igazítsd.

Gyógynövényes kézfürdő

Az olyan gyógynövények, mint a körömvirág, segítik a bőr helyreállítását, védő hatásúak és enyhítik az irritációkat. Önts forró vizet 4 evőkanál körömvirág virágára, hagyd ázni, hűtsd le, és áztasd a kezed a főzetben körülbelül 10 percig.

Olajos kézfürdő

A hidratáló olívaolajos kézfürdő minden bizonnyal a legnépszerűbb. Az olaj esszenciális zsírsavakban és E-vitaminban gazdag. A kezelés nagyon könnyen elkészíthető: Óvatosan melegíts fel két csésze olívaolajat, add hozzá fél citrom levét, egy-egy evőkanál ricinusolajat és mézet. Ha a kezedet ebbe a meleg főzetbe áztatod, mélyen hidratálhatod, táplálhatod és... fiatalabbá teheted!

Lenmagos kézfürdő

A lenmag értékes összetevők kincsesbányája, ezért érdemes kihasználnod. Forralj 2 evőkanálnyi magot tiszta vízben körülbelül 5 percig. Ezután hagyd kihűlni a keveréket, mártogasd bele a kezed, és hagyd állni 15-20 percig, hogy puhává varázsolja a bőrödet és bezárja a nedvességet.

DIY KÉZMASZKOK

A házi készítésű maszk egy másik remek ötlet, hogy a kezek szépek és tápláltak maradjanak. Használj bármit, ami éppen kéznél van - így minden alkalommal teljesen más tápanyagokat fogsz nyújtani a bőrödnek. Íme a legnépszerűbb kezelések és maszkok a kézbőrre.

Burgonyás kézmaszk

Rendkívül könnyen használható, ragyogtatja, kondicionálja és kisimítja a bőrt. Főzz meg 2 burgonyát, pépesítsd villával, keverd össze két tojássárgájával és két evőkanál meleg tejjel. A pasztát kend a kezedre, rögzítsd alufóliával vagy kesztyűvel, hagyd rajta 15 percig, majd jól öblítsd le.

Forró paraffinos kezelés

A kéz bőrének ápolásával kapcsolatban gyakran szóba kerülnek a paraffinmaszkok. Vásárolj paraffinviaszt a gyógyszertárban, olvaszd meg, kend be a kezedet krémmel, majd mártsd bele a paraffinba. Amikor kissé megkeményedik, vedd ki a kezeidet. Az ilyen paraffinkesztyűk kompresszióként működnek, amelyek felerősítik a kézkrémeket, növelik a nedvességtartalmat, maximális rugalmasságot és ápolást biztosítanak. Körülbelül 15 perc elteltével távolítsd el a paraffinmaradványokat.

Avokádós kézmaszk

Ha azon gondolkodsz, hogyan ápold a kezeidet, használd azokat a dolgokat, amelyek kéznél vannak, például az avokádót. Ez az egyszerű gyümölcs kimeríthetetlen forrása az esszenciális zsírsavaknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Pépesíts össze egy avokádót, és a húsát kend a kezedre. Használhatod a helyettesítőjét, a természetes avokádóolajat is, és élvezheted a szép, egészséges kézbőrt.

HÁZI MASSZÁZS A KÉZNEK

A masszázs az utolsó (de nem kevésbé fontos) módszer a kezek bőrének otthoni javítására. Használj bátran természetes szépségápolási olajokat. Az argánolaj mellett kipróbálhatod a mandula-, szőlőmag-, olíva- vagy makadámiadió-olajat is. Ha néhány percig körkörös mozdulatokkal masszírozod a bőrt, az puhább, simább és rugalmasabb lesz. Ezért érdemes ezt olajos manikűr közben vagy közvetlenül utána végezni, hiszen ez a legjobb módja annak, hogy az egyéb otthoni kézkezelések hatását fokozd.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika