A legjobb otthoni kezelések a sérült körmök és a száraz körömágybőr gyógyítására

A legjobb otthoni kezelések a sérült körmök és a száraz körömágybőr gyógyítására

Tudod, hogyan kell gondoskodni a körmökről és a körömágyról, hogy simák, erősek és gyönyörűek legyenek? Miért nem nézed meg a válogatásunkat a legjobb otthoni kezelésekről, amik a sérült körmökre és száraz körömbőrökre hatnak? Életre keltik a legkárosultabb körmöket is, amik a gél miatt sérültek. A gyönyörű körmök és ápolt kezek azt mutatják, hogy igazán törődsz a megjelenéseddel és jelenléteddel. Fedezd fel a legjobb módokat, hogy felerősítsd körmeidet.

HOGYAN GONDOZD A KÖRMEIDET - 10 SZABÁLY AZ EGÉSZSÉGES & ERŐS KÖRMEKÉRT

  1. FOGYASSZ TÖBB FEHÉRJÉT - amit eszel, az közvetlenül hat a bőr, a haj és a körmeid állapotára. Ha belülről szeretnéd táplálni őket, növeld a fehérjefogyasztást, ehhez egyél sovány húst, baromfit, halat és hüvelyeseket. A körmöknek továbbá több kalciumra, valamint A, B és C vitaminra van szükségük. Az erős körmök szükséges összetevői közé tartozik a biotin, a folsav, a szilícium, a cink és a magnézium, valamint az értékes telítetlen zsírsavak.
  2. KERÜLD A TISZTÍTÓSZEREKET. A legtöbb tisztítószer rosszabbá teszi a körmeid állapotát. Olyan szintetikus, mérgező összetevőket tartalmaznak, amelyek jelentősen rontják a körmök és a kéz megjelenését és egészségét. Ezért amikor takarítasz, viselj gumikesztyűt, hogy elkerüld a közvetlen érintkezést a tisztítószerekkel.
  3. NE HAGYD TÚL NAGYRA NŐNI A KÖRMEIDET - a hosszú köröm szép és nőies lehet, de sokkal sebezhetőbb és könnyebben törhet. Ha a körmödlemezed gyenge, ne növess túl hosszú körmöket. Vágd rendszeresen és gondoskodj a javításukról.
  4. HASZNÁLJ KEVESEBB KÖRÖMLAKLEMOSÓT - a lemosók sok mérgező anyagot tartalmaznak, amelyek kiszárítják a bőrt és gyengítik a körmöket, törékennyé téve azokat. Csökkentsd a használatukat a körmöd érdekében. A körömlaklemosót a lehető legritkábban használd, ha lehetséges, ideálisan hetente egyszer.
  5. HASZNÁLJ OLAJOKAT A KÖRMEIDEN - ez a legjobb javító kezelés, amit a körmöidnek adhatsz. Az olajok (pl. jojobaolaj, ricinusolaj vagy argánolaj) tele vannak fontos vitaminokkal és egészséges zsírsavakkal, javítják a körmöket, erősebbé teszik azokat, rugalmasabbá és simábbá teszik a körömlemezt. Ezek a természetes anyagok megakadályozzák a körmök szétválását és törését, ápolják a körömbőrt, és teljesen természetesek - ellentétben sok körömápolóval, amelyekben hírhedt formaldehid található.
  6. SZEREZZ BE JÓ MINŐSÉGŰ KÖRÖMRESZELŐT - egy ásványi vagy üveg körömreszelő a legjobb választás, mivel nem szakítja le a körmöket és nem okoz mikrosérüléseket a lemezekben (ezt a fajta sérülés általában az okozza, hogy a víz és a tisztítószerek bejutnak a törésekbe; a fizikai sérülés tovább rontja a körmeid állapotát).
  7. GAZDAGÍTSD A KÉZKRÉMEDET - adj hozzá néhány csepp természetes növényi olajat a kézkrémhez, mielőtt felvinnéd. Selymesen sima bőr és erősebb körmök? Biztosra veheted!
  8. HASZNÁLJ KÖRÖMLAKK PRIMER-T - ez kiváló módja a körmök táplálásának és védelmének. A legtöbb lakk káros anyagokat tartalmaz, míg az intenzív pigmentek belépnek a körömlemezbe, hogy tartósan megváltoztassák a színét. A károsodás elkerülése érdekében használj színtelen alapozót, amely megerősíti és javítja a körmöket. Egy átlátszó alapozónak magas minőségűnek kell lennie, bőségesen tartalmaznia kell tápanyagokat és formaldehid nélkülinek kell lennie.
  9. HASZNÁLJ SZÍNTLEN KÖRÖMLEMEZFEDŐT - még akkor is, ha nem használsz lakkot, tartsd a körmöket simán és ápoltan, ugyanakkor védelemmel is ellátva. Egy átlátszó fedőréteg megakadályozza a szétválást, károsodást és törést.
  10. IGYÁL GYÓGYNÖVÉNYTEÁKAT - a zsurló és a csalán ragyogóan javítják a megjelenést, mivel ásványi anyagokban gazdagok, amelyek nélkülözhetetlenek a hibátlan bőr, lenyűgöző haj és egészséges köröm érdekében. Igyál gyógyteát minden nap három hétig.

TOP 15: a legjobb házi kezelések sérült körmökre

Ne vesztegesd az idődet szalonos időpontokra, amikor küzdened kell egy megfelelő időpontért. Te magad is helyreállíthatod a sérült körmöket. Mindössze annyit kell tenned, hogy kihasználod az alábbi kezeléseket. Mielőtt elkezdenéd a saját kúráidat, vágd le a körmeidet, majd reszeld le őket egy ásványi reszelővel, hogy megszabadulj az éles szélektől.

1. Olívaolajos körömáztatás

Melegíts fel egy üveg olívaolajat meleg vízben; adj hozzá 2-3 csepp A- és E-vitamint (kapható a patikában). Áztasd a körmeidet a keverékben néhány percig. Ismételd meg rendszeresen a meleg olívaolajos kezelést, lehetőleg heti kétszer.

2. Almás-citromos körömáztatás

Ez az étvágygerjesztő körmös kezelés egy egyszerű módja annak, hogy a körmök szépek legyenek és megszabaduljanak a sárgás foltoktól. Mindössze annyit kell tenned, hogy lereszelsz egy fél almát, és összekevered friss citromlével. Gazdagítsd a keveréket jojobaolajjal, majd áztasd benne a körmeidet. Végezd el a kezelést néhány alkalommal egy héten, hogy hamarosan erős, gyönyörű körmöket láss. Ez a kezelés segít megszabadulni a nem kívánt sárga színtől.

3. A szépségolajok önmagukban is jók!

Dörzsölj ricinusolajat (legjobb választás a körömápoláshoz) vagy egyenértékűen hatékony folyékony viaszt, mint a jojobaolaj, a körömlemezekbe és a körömágyba naponta kétszer. Az argánolaj is tökéletes körömjavításra, erős anti-aging és revitalizáló hatása van.

4. Lenmagos körömáztatás

A lenmagok fantasztikusan sokoldalú kondicionálót eredményeznek, amit természetes szépségolajokkal keverhetsz, hogy új minőséget hozz létre a kozmetikumaidban. A természetes lenmagzselé harcol a törékeny, könnyen törő körmök ellen.

Önts fél liter vizet 2-3 evőkanál lenmagra és forrald fel, amíg zselét nem kapsz. Szűrd le a magokat és áztasd a körmeidet a zselés keverékben, amikor már lehűlt.

5. Tojássárgájás és citromos kezelés

Keverj össze egy tojássárgáját egy teáskanál olíva- (vagy jojoba-) olajjal és néhány csepp citromlével. Vidd fel a pépet a körmökre, majd öblítsd le langyos vízzel tizenöt perc elteltével. Ez egy fantasztikus kondicionáló gyenge, száraz, elszíneződött körmökhöz.

6. Tojássárgája a szépségolajok alapjaként

Keverj össze egy tojássárgáját, egy teáskanál jojobaolajat, néhány csepp C- és E-vitamint, egy teáskanál mézet és ricinusolajat. Az így keletkező pép elég sűrű ahhoz, hogy a körmökon maradjon, ne csepegjen le. Vidd fel a körmökre és a kezekre, majd öblítsd le kb. tizenöt perc elteltével.

7. Aloe verás szérum törékeny, könnyen törő körmökhöz

Ennek a növénynek vastag levelei nagy erőt rejtenek a tápláló, revitalizáló és hidratáló összetevőknek köszönhetően. Az aloe vera rendelkezik gombaellenes, antibakteriális és antivirális hatással is. Az aloe vera az egyik legegyszerűbben elkészíthető körömápoló: vágj le egy aloe levelet, majd dörzsöld a belsejét a repedezett körömágyakba és a körmökbe.

8. Fokhagymás körmös kezelés

Keverj össze egy teáskanál olívaolajat egy préselt fokhagymagerezddel. Dörzsöld be a kondicionálót a körömlemezekbe és hagyd rajta tíz percig; öblítsd le meleg vízzel. A kezelés a törékeny körmök megerősítésére és a gombák elleni harcra szolgál.

9. Éjszakai argánolajos körömkezelés

Keverj össze argánolajat 2-3 csepp citrom illóolajjal. Dörzsöld be a keveréket a kezeidbe és körmeidbe lefekvés előtt, majd viselj kesztyűt. Ez egy erős és hatékony helyreállító kezelés sérült, száraz és törékeny körmöknek, valamint repedezett körömágyaknak. A kondicionáló hidratál, fokozza az rugalmasságot és világosítja a sárga árnyalatot a körömlemezen.

10. Lanolin kondicionáló törékeny körmöknek

Keverj össze pontosan egy evőkanál lanolint egy tojássárgájával és egy teáskanál mandulaolajjal. Vidd fel a házilag készített körömkondicionálót a körmökre és a kezekre. Öblítsd le tizenöt perc elteltével vagy hagyd rajta egész éjszaka, mint az argánolajos kezelést. Ez egy forradalmi megoldás a gél okozta törékeny, könnyen törő körmökre.

11. Szabadulj meg a sárga színű körömtől

A citromos kezelés a leghatékonyabb módja a körömlakk-foltoktól és elszíneződéstől való megszabadulásnak. Húzz végig egy szelet citromot a körömlemezen, majd öblítsd le a kezed meleg vízzel és vigyél fel egy tápláló krémet vagy természetes olajat. Ismételd meg naponta.

12. Körömerősítő kezelés illóolajokkal

10 evőkanál argánolaj, 3 csepp levendulaolaj, citromolaj és eukaliptuszolaj. Keverd össze az összetevőket, és öntsd a keveréket egy sötét üvegbe. Dörzsöld be a keveréket a körömlemezbe naponta háromszor. Ez a kondicionáló hatékonyan megerősíti a körmöket, megelőzi a fertőzéseket és gombákat, így a lábkörmökre is jó ötlet. Az argánolaj táplálja, hidratálja és serkenti a körmöket a növekedésre, miközben puhítja a körömágyakat.

13. Mézes körömkezelés

Használj meleg mézet és citromlevet, hogy a kezeid durva bőre simábbá váljon. Javítsd meg és erősítsd a körmeidet, valamint előzd meg a bőr nedvességvesztését. Az összetevők lágyítják és hidratálják a bőrt és a körmöket.

14. Zselatinos körömáztatás

Készíts étkezési zselatint a csomagoláson található utasítások szerint. Amikor még meleg, áztasd bele a körmeidet körülbelül három percig. Ezután mosd meg és szárítsd meg a kezed, majd vigyél fel egy kedvenc kézkrémet vagy természetes olajat.

A zselatin teljes mértékben helyreállíthatja a körmeidet, mivel a fehérjék és peptidjeinek keveréke megerősíti a kötőszövetet, és rugalmasságot ad a bőrnek, a körmöknek és a hajnak.

Ezen felül a zselatin gazdag biotinban és ásványi sókban, amelyek nélkülözhetetlenek a körmök táplálásához. Használd akár naponta is, és rögtön észreveszed a különbséget!

15. Tej, olívaolaj és... krumpli a lenyűgöző körmökért

A kéz bőrének és a száraz, sérült körmöknek az állapotát javíthatod azzal, hogy összekeversz két burgonyát, két evőkanál olívaolajat és egy kanál tejet. Vidd fel a kezelést, majd öblítsd le meleg vízzel tizenöt perc elteltével. Ismételd meg többször, és hamarosan sokkal egészségesebb és simább bőrt és körmöket fogsz látni.

Hogyan gondoskodj a körömágyról?

A körömágyak ugyanolyan fontosak, de gyakran kihagyjuk őket. Ha a körömágyak nem néznek ki szépen, a körmök és a kezek sem fognak jól mutatni. A szép és ápolt körömágy a gyönyörű manikűr kulcsa.

Miért sérülnek meg a körömágyak?

Törékenyek és állandóan kitettek a repedéseknek. A mosószerek és a fizikai sérülések ahhoz vezetnek, hogy csúnyák lesznek és szakadozottnak tűnnek. Rosszul végzett manikűr (pl. túlzott vágás) is okozhatja a körömágyak rossz kinézetét.

A körömágyakkal kapcsolatos problémák gyakran atópiás dermatitisz vagy ekcéma eredménye. A köröm körüli száraz körömágyakat az időjárási viszonyok (mínusz hőmérsékletek, hideg levegő, szél, hőség) is okozhatják. Gyakran mi magunk okozzuk a szárazságukat, elfelejtve a kézmosás utáni testápolást.

Módok a száraz körömágyak helyreállítására

Mi a legjobb megoldás a száraz körömágyakra? A természetes szépítő olajok. Nemcsak hidratálnak, megelőzik a szárazságot, javítanak és táplálnak a vitaminok, növényi szterolok és flavonoidok erejével, hanem (a telítetlen zsírsavaknak köszönhetően) meg is védnek a további károsodástól. Ezzel egyidejűleg ápolják a körmöket, és közös összetevői a legjobb minőségű körömápolóknak.

Egy tápanyagdús kézkrém a szövetségesed, amikor a körömágyakat ápolod - használd intenzív helyreállító kezelésként; vigyél fel vastag réteget a termékből a kézre és a körömágyakra lefekvés előtt.

Mondj le a körömágyak vágásáról körömollóval. Használj inkább fa tologatót; sok finomabb. Ne felejts el mindig először felvinni egy körömágy-lágyítót. Hogy ne száradjanak ki a körömágyaid, hidratáltak legyenek a körmeid: használj egy növényi olajat, vagy keverj össze néhányat a legerőteljesebb helyreállító keverékek létrehozásához, amelyek erősebbé teszik a körmeidet.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika