A legjobb hajöblítők hajolajozás után – receptek és hatások

A legjobb hajöblítők hajolajozás után – receptek és hatások

Hasznos a hajolaj kezelés? Ha igen, gazdagítsa ezt a szépségrítust hajöblítésekkel. Hamarosan ez lehet az ön kedvenc „utolsó simítása” az egész hajkondicionáló eljárás során – épp olyan, mint egy rendkívüli könyv utolsó fejezete. Bár a hajöblítők nem divatosak, de hihetetlen hatásuk van. Az eredmény szinte egyik napról a másikra látható: a tincseknek egészséges fényt, rugalmasságot ad és újra simák lesznek. Érdemes felismerni, hogy nem a haj az egyetlen, amely élvezi a hajöblítő előnyeit. Úgy tűnik, hogy a rendszeres hajöblítéssel a fejbőr is megnyugszik és gyógyul. A legjobb dolog a hajöblítőkben, hogy pillanatok alatt elkészíthetők könnyen hozzáférhető termékek felhasználásával, melyek az esetek többségében saját polcainkon is megtalálhatók.

Mik a hajöblítők?

A hajöblítők főzetek és vízbázisú keverékek, amit a hajmosást követő hajöblítésre használunk (utolsó lépésként alkalmazva a sampon habjának eltávolítása után). Röviden: a hajöblítőt tiszta hajra kell önteni, és a következő hajmosásig rajta kell hagyni. Ez egy vízszerű, könnyű oldat, amely nem terheli túl a hajat és hasonlóan működik, mint egy hajbalzsam. Végül, de nem utolsó sorban, a hajöblítők egy, vagy csak néhány összetevőből is előállíthatók.

Miért érdemes hajöblítőt használni?

Amennyiben rendszeresen használjuk, a hajöblítők fényt, rugalmasságot is könnyedséget kölcsönöznek a tincseknek. Ráadásul a haj simává, szelíddé válik és a színe jelentősen felerősödik. Továbbá, felgyorsítják a haj növekedését, kezelik a korpásodást és enyhítik a fejbőr irritációját. Ezen felül a hajolajozás kiváló kiegészítőjeként is elismert. Ez miért van? Az esetek többségében, a hajöblítők előállításához használt anyagok eltérnek a természetes olajokban természetesen előforduló anyagoktól. Következésképpen, a hajöblítők összetétele teljesen más, mint az olajkeverékeké, mivel az összetevők változatosak. Más szóval, a hajöblítők alkalmazásának köszönhetően, ellátjuk a hajszálakat minden olyan hatékony anyaggal, melyek általában hiányoznak az olajokból.

Mikor használjunk hajöblítőket?

A hajöblítőt megfelelő hajmosás után alkalmazhatjuk, de a legjobb időpont rögtön a hajolajos kezelés után van, mert kiegészítik a természetes olajok tulajdonságait, és fokozzák ezen szépségszertartás hatékonyságát. Alapjában véve a hajöblítők használata olyan, mint a hajápolási rítus utolsó simítása. Segít a hajnak visszanyerni elveszett könnyedségét. Ennek eredményeként a haj a gyökereknél megemelkedik és ez megakadályozza a rendszeres hajápolási eljárás miatt kialakuló túlterhelést. Egy másik említésre méltó előnye, hogy a hajöblítőket, mint hatékony gyógymódot ismerik el a szálló és göndörödő hajra. Ezért ez a mindennapos hajápolás szerves részévé kellene váljon, és figyelembe kellene venni különösen a téli időszakban.

Hogyan használjuk a hajöblítőket?

Kétféle módon alkalmazhatjuk a hajöblítőket:

  1. Közvetlenül a samponozást követően, öntse a hajöblítőt a nedves hajra és fejbőrre, majd finoman masszírozza be. Kétségkívül ez egy gyors módszer, de kevésbé precíz. Egyszerűen a hajöblítő nagy része le fog folyni a hajon, így a kezelés kevésbé lesz hatékony.
  2. Öntsön hajöblítőt a mosdókagylóba vagy egy tálba és tartsa benne a haját 2-3 percig, mindeközben masszírozza a fejét, így segítve, hogy a gyógyhatású folyadék a fejbőrbe is bejusson.

Mielőtt a tincsein elvégzi a hajöblítő kezelést, nedvesítse be, de ne ázzon a vízben, ezért finoman törölközővel törölje át a haját az eljárás előtt. Ne felejtse el, hogy a száraz haj felszívódási aránya határozottan alacsonyabb. Más szóval, a száraz haj a hajöblítőt tartalmazó tápláló anyagokat kevésbé „issza” fel, mint amikor enyhén nedves.

A legjobb hajöblítők a hajolajos kezelést követően – otthoni receptek

KÁVÉS HAJÖBLÍTŐ SÖTÉT ÉS BARNA HAJRA

Ez egy olyan hajöblítő, mely csodákat tesz mind a hajjal, mind a fejbőrrel, mert serkenti a mikro keringési véráramlást. A hajöblítés ezen tulajdonságának köszönhetően, felgyorsul a haj növekedése. Ráadásul, a kávés hajöblítő felelős a haj fényéért, táplálja és észrevehetően puhábbá teszi a hajszálakat. A kávé aroma intenzív és igazán hosszú ideig a hajon marad. Végül, de nem utolsó sorban, ezt a házi készítésű hajöblítőt barna és fekete hajra szánták, mert a tincseket még sötétebbé teszi a természetes szín felerősítése által.

  1. Főzzön 3 kanál őrölt kávét néhány percig. Tegyen rá fedőt.
  2. Szűrje le a használt őrölt kávét, öntse a főzetet egy tálba vagy egy mosdókagylóba. Keverje el körülbelül 500 ml előre forralt vízzel.
  3. Áztassa bele a haját a kávés hajöblítőbe. Ne öblítse ki.

ALMAECETES HAJÖBLÍTŐ MINDEN HAJTÍPUSRA

Ez a házi készítésű hajöblítő egy tökéletes módszer a haj kiegyenesítésére vasaló vagy magas szilikon tartalmú szérum helyett.  Az ecet savanyít, amely lezárja a haj kutikuláját. Ennek eredménye egy csillogó és sima haj, melynek nagyon kellemes a tapintása.

Érdemes felismerni, hogy az ecetes hajöblítő tökéletes megoldás azok részére, akik gyakran festik a hajukat. A kutikula rendszeres lezárásának köszönhetően, ami a hajszerkezet kisimítását jelenti, a szín jelentősen tovább marad szép, és csökken a haj porozitása.

  1. Keverjen össze egy kanál alma- vagy szőlőecetet 2 pohár langyos vízzel.
  2. Öntse a hajöblítőt egy tálba vagy mosdókagylóba, vagy csak öntse végig a haján,  szokásos hajmosási rutinja utolsó lépéseként.

Ne feledje, hogy az ecetes hajöblítő enyhén matt hatást gyakorol a hajra, ezért emlékezzen rá, hogy ne legyen túl savas a hajöblítő, azaz ne használjon több ecetet, mint amennyi szükséges.

SÖRÖS HAJÖBLÍTŐ A TELTSÉGTŐL ÉS LÁGYSÁGTÓL MEGFOSZTOTT HAJRA

A komló egy régóta ismert és elismert természetes kondicionáló. Puhává teszi a hajat, jó állapotban tartja és segíti, hogy rugalmasabb és teltebb maradjon. Ezen felül, a sör alkoholt tartalmaz, mely fokozza a fejbőrben a vérkeringést, így serkentve a hajhagymák hatékony munkáját. Ugyanakkor a sör képes a fejbőrt megszabadítani a felesleges méreganyagoktól és szeborreától. Amennyiben vízzel hígítjuk, egy gyengéd, de hatékony hajápolóvá válik.

  1. Nyisson ki egy üveg sört és a gáz nagy része eltávozik. Alapvetően, felmelegítheti a sört, hogy a CO2 minél gyorsabban eltűnjön.
  2. Keverjen össze egy pohár sört egy pohár vízzel. Öntse a hajöblítőt a nedves hajra vagy merítse a haját egy sörös hajöblítővel megtöltött tálba.

Sörös hajöblítő pozitívan hat a fáradt, teltségétől megfosztott hajra, mely zsírosodásra hajlamos. Végül pedig, a sör óriási mennyiségű B-csoportú vitamint tartalmaz.

LENMAGOS ÉS CITROMOS HAJÖBLÍTŐ A RAKONCÁTLAN ÉS FÉNYTELEN HAJRA

A lenmag egy szépségsláger, ami nagyon jól szolgál a haj-, arc-, köröm- és testápolásban. Felbecsülhetetlenek az érdemei a regenerálódásban, táplálásban és hidratálásban. Kiderült az is, hogy a lenmag zselé sikeresen használható hajöblítő készítésre, melynek célja, hogy táplálja és fényessé tegye a matt hajat. Kondicionálja a göndörödő és rakoncátlan hajat egyaránt.

  1. Tegyen 2-3 kanál lenmagot egy forrásban lévő vízzel teli tálba. Keverje körülbelül egy percig, amíg nem kap egy enyhén sűrű állagot.
  2. Hűtse le a kapott zselét, válassza le a magoktól. Adjon hozzá egy kanál citromlevet és egy pohár előforralt vizet.
  3. Öntse a keveréket egy mosdókagylóba és öblögesse vele a haját körülbelül 2-3 percig.

KAMILLÁS HAJÖBLÍTŐ VILÁGOS HAJRA

Ez egy gyengéd hajöblítő, amely enyhíti a bőr irritációt és ugyanakkor fokozza a hajfényt és a szőke hajon a világos visszatükröződéseket. Sőt mi több, a kamilla világosító hatással rendelkezik, és ez a tulajdonsága egy erőteljes hatóanyaggá teszi, amely megakadályozza a szőke hajat a sárgulástól.

  1. Öntsön forró vizet 3 kanálnyi szárított kamillára, és lefedve hagyja összekeveredni, míg a főzet magától ki nem hűl.
  2. Szűrje le a főzetet, és öntse végig a megmosott haján.

MENTÁS HAJÖBLÍTŐ ZSÍROS ÉS ELNEHEZEDETT HAJRA

A menta jól ismert a fejbőrre gyakorolt tisztító hatásáról. Röviden: eltávolítja e méreganyagokat és a túlzott faggyút. Ezen felül, képes a hajat a gyökereinél megemelni és volument adni a tincseknek. Ezért, ha a fejbőre irritációra hajlamos, válassza az irritációt és viszketést enyhítő hatásos szert, mint például a menta.

  1. Forrázzon le körülbelül 3 kanál szárított mentalevelet vagy 3 filter mentateát.
  2. Hűtse le és keverje össze egy liter vízzel. Öntse a házi készítésű mentaöblítőt az egész hajára. Természetesen a haját egy mentás hajöblítővel teli tálba is beáztathatja.

ROOIBOS TEA HAJÖBLÍTŐ VÖRÖS HAJRA

Nagyon nehéz fenntartani a vörös haj telítettségét. Egyszerűen, hamar kifakul. Ennek következtében, ahelyett, hogy mély rézszínű lenne, foltos narancssárga árnyalatúvá válik. Hogyan lehet felerősíteni a vörös hajszínt?

  1. Főzzön 3-4 rooibos teafiltert egy liter vízben.
  2. Hűtse le a főzetet és öntse a hajra minden hajmosás után.

FEKETE TEA HAJÖBLÍTŐ SÖTÉT HAJRA

Ez a hajöblítő, úgy, mint a kávés, fokozza a sötét haj színét. Rendszeres használat esetén, nem csak a színét hozza ki, de ápolja is a festett hajat. Összességében tehát, megelőzi a szín gyors kifakulását.

  1. Főzzön 3-4 fekete tea filtert egy liter vízben. Használhat 3 kanál laza levelű teát is és főzze le egy liter vízben.
  2. Várjon, amíg a főzet kihűl, szűrje le a teát és öntse a hajra és a fejbőrre.

NYÍRFA NEDV HAJÖBLÍTŐ PROBLÉMÁS HAJRA

Ez egy olyan két összetevős hajöblítő, amit kivételesen könnyű elkészíteni. Nincs szükség főzet készítésére. Ehelyett csak keverjen össze nyírfa nedvet (boltban kapható) desztillált vízzel. A nyírfa nedv sokféle vitamint, aminosavat és ásványi sókat tartalmaz, melyek erősítik a hajhagymákat, frissen hagyják a fejbőrt, harcolnak a  korpásodás ellen, valamint regenerálják és fokozzák a haj fényét. A nyírfa nedv hajöblítő jó szolgálatot nyújt a hajhullás elleni kezelésben. Miután megmosta a haját, használja a nyírfa nedv hajöblítőt és hagyja a haját levegőn száradni.

Hajöblítések – Milyen típusú vizet használjunk?

A házi készítésű hajöblítők hatásának fokozása érdekében, használjon mindig előre forralt vizet. Ez nem olyan kemény, mint a csapvíz, ezért a desztillált vízzel kezelt haj sokkal puhább és rugalmasabb lesz. Valamint, könnyebb lesz formázni is a hajat, mivel szelíddé válik és kellemes tapintású lesz.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika