A világ hajtípusai. 2. rész: Európai stílusú hajápolás

A világ hajtípusai. 2. rész: Európai stílusú hajápolás

Európa - az egyik leggyorsabban fejlődő kontinens. A fodrászatnak ott vannak a gyökerei. Az európai nők már évszázadok óta meghatározzák a hajápolási trendeket. A legjobbra törekednek, az innovatív és a hagyományos módszereket egyaránt használják. A hajápolás a szépségápolás kulcspontjának bizonyul. Hogyan ápolják az európai nők a hajukat?

HAJÁPOLÁS A VILÁG KÜLÖNBÖZŐ SARKAIBAN 2. RÉSZ - EURÓPA

Mit tanulhatunk a francia, spanyol és skandináv nőktől?

Európai hajápolás - a Balkán

A Balkán a féltrópusi, mediterrán, meleg és meglehetősen száraz éghajlatot jelenti, hűvös szelekkel. A régió hangulatos és változatos. A meleg keveredik a páratartalommal. A hajápolási rutin elengedhetetlen ebben az éghajlatban, hogy a szálak szépek és egészségesek maradjanak. Szerencsére a balkáni nőknek megvannak a maguk gyógymódjai és trükkjei a szép hajért.

● A görög nőknek már régóta van orvosságuk a perzselő hőségre és a féltrópusi éghajlatra. A hajuk gyönyörű, dús, és nem őszül meg gyorsan, még idősebb korban sem. Az olívaolajnak köszönhetően a szálak egészségesen és fényesen nőnek.

A görögök büszkélkednek olajfáikkal és olajbogyóikkal - az ültetvények a világ legrégebbi ültetvényei közé tartoznak, amelyek i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Az olívaolajat a főzésben és a kozmetikumokban egyaránt használják. Gazdag értékes fitoszterolokban és jótékony zsírsavakban, amelyek kiváló haj- és bőrhatást biztosítanak. Az olívaolajat a hajhosszra és a fejbőrre kenve egyszerre ápolja a hajszálakat és táplálja a hajhagymákat és a hajhagymák tüszőit. Az olívaolajos hajkezelés hatékonyan véd az időjárás viszontagságaitól.

A görög nők előszeretettel használnak olívaolajon és sima, sűrű joghurton alapuló hajpakolásokat is. A rozmaring a nagy "gyógynövényes" szerelmük. Vízzel keverik össze, és végső öblítésre használják. A rozmaring a ritkuló haj gyógymódja. A görög fekete szappan a Homérosz földjén élő nők kedvence. Természetes hatóanyagok keveréke, amely a bőr és a haj mosására egyaránt alkalmas. Édesmandulaolaj, lenmagolaj, jojobaolaj, rozmaringolaj és (természetesen) olívaolaj van benne. A görög fekete szappan jól habzik és hatékonyan eltávolítja a hajolajos kezelés utáni olajat.

● A bolgár nők egy másik hajerősítő terméket találtak. Ők a rózsavízzel és a rózsaolajjal büszkélkednek, amelyeket már világszerte használnak a nők. A rózsavíz nagyszerű összetevője a hajöblítőknek. Fényt, puhaságot és rugalmasságot kölcsönöz a hajnak, hidratált, sima és dús szálakat hagyva maga után. A rózsavizet kozmetikai agyaggal készült hajmaszkok készítéséhez használják, feljavítva a hatást. Léteznek rózsavizes spray-k és hajparfümök is, amelyek hosszan megmaradnak a hajszálakon. A rózsaolaj sűrű és zsíros: a bolgár nők a sérült hajvégek gyógyítására és az időjárás viszontagságaitól való védelemre használják.

Európai hajápolás - mediterrán országok

A Földközi-tenger rengeteg országot és hajápolási módszert jelent. A spanyol és olasz nők úgy gondolják, hogy a hosszú, fényes, egészséges haj minden nő büszkesége. A francia nők ezzel szemben kissé lazán ápolják frizurájukat.

● A bikák és a torreádorok országában a nőiességhez sötét, fényes haj társul - a spanyol nők szeretik lazán hordani a hajukat, és ünneplik annak szépségét. Az áfonyás hajöblítők az ő titkuk. A hajad fényes és dús lesz, ha frissen facsart áfonyalevet összekevered vízzel, felviszed a hajadra, és benne hagyod. Az áfonya E-vitamin, A-vitamin, sok B-vitamin csoportba tartozó vitaminok, flavonoidok, hajjavító és hajerősítő elemek, mint a vas, magnézium, kalcium, kálium és foszfor forrása. Az áfonyának köszönhetően a haj hosszú és erős lesz. Az áfonyakivonat ráadásul antibakteriális hatású, és óriási mértékben növeli a haj ellenálló képességét a károsodásokkal szemben.

● Az olasz nők a görögökhöz hasonlóan megőrülnek a hajolajos kezelésért, és előszeretettel használják az olívaolajat. Élelmiszerként és szépségápolási termékként is imádják. Az olasz nők kihasználják többfunkciós erejét: az olajat a testbe dörzsölik tetőtől talpig, az ajkakba, a kezekbe és főleg - a hajba, hogy megvédje a hajszálakat a napfénytől és fokozza az egészséges növekedést. A szőlőmagolaj egy másik, Olaszországban nagyra becsült természetes olaj, amely enyhébb, és fiatalítja a hajat és a bőrt egyaránt.

Az olasz nők már gyermekkoruktól kezdve alkalmazzák az olajokat a hajra. Az olívaolajon kívül szívesen használnak hajpakolásokat termál- és ásványvizekkel együtt. A haj- és bőr SPA a szépség elengedhetetlen eleme Olaszországban. A SPA méregteleníti a fejbőrt és a testet, eltávolítja a méreganyagokat és sok ásványi anyagot juttat a szervezetbe. Nem csoda, hogy a legnevesebb SPA-üdülőhelyek Olaszországban találhatók.

● A francia nők nem hisznek annyira a hagyományos receptekben, de van egy kivétel: a levendulaolajért rajonganak. Szenvedélyesen adják hajmaszkjaikhoz és balzsamjaikhoz, hajvégekbe dörzsölik, és hajöblítőkbe keverik (a málnás a legnépszerűbb). A francia nők nagy hívei a természetes hajápolásnak és a komedogén vegyi anyagoktól mentes termékeknek. Franciaországban lenyűgöző a természetes hajápoló termékek fontosságának tudatosítása. A legkelendőbb hajkozmetikumok biztonságos, növényi összetevőkből állnak. Ez lehet az oka annak, hogy a diy szépségápolás ott nem rendkívül népszerű. A növényi hajfestő kezelések Franciaországban divatosak, amit a professzionális, növényi eredetű hajápoló termékek támogatnak. Ezt az irányzatot Organic Dynamics kozmetikumok néven ismerik.

Európai hajápolás - Közép- és Kelet-Európa

Az éghajlat rendkívül változatos ebben a világrégióban. A fagyos teleket hangulatos, esős tavaszok és forró nyarak követik. A hajápolás a változékony időjárási viszonyokat figyelembe véve nem mindegy.

A Közép- és Kelet-Európa régióiban élő nők ügyesen ötvözik a modern és a hagyományos szépségápolási termékeket - ez a fajta szinergia a hajápolásban mutatkozik meg leginkább.

● Az ukrán és fehérorosz nők szeretik ápolni a frizurájukat. A hajápolási termékek a legnépszerűbbek az összes kozmetikum közül. Sőt, a generációról generációra szálló házi hajápoló szereket itt is nagyra értékelik. A ricinusolaj pótolhatatlan győztes, amely fokozza a haj növekedését és megakadályozza a hajhullást. A fenyőolaj egy másik nagyra értékelt olaj, amely rendkívül népszerű Oroszországban. Nem csoda, hogy a kelet-európai régiókban élő hölgyek előszeretettel használják a hajolajozást - ismerik és értékelik a természetes olajok előnyeit. A hagyományos természetes hajápolásban népszerű az élesztős-tejes hajmaszk is. A gyógynövények ugyanilyen fontos szerepet játszanak: csalán- és zsurlókivonatokat használnak hajöblítőkhöz, fejbőrkondicionálókhoz vagy italokhoz (a bőr, a haj és a köröm belülről történő erősítésére).

● A borostyán a kivételes bőr- és hajápolási termékek közé tartozik. Lengyelországban egyes betegségek kezelésére használják (borostyánszirupok és -kenőcsök). A lengyel nők szeretik a borostyán szépségjavító hatásait. A borostyánt fejbőrápoló krémekhez, ampullákhoz, samponokhoz, hajmaszkokhoz és balzsamokhoz adják. Csodálatos tulajdonságai már régóta ismertek, míg maga a borostyán népszerű lengyel exportcikk. Erősíti a hajat a gyökerektől kezdve, megakadályozza a hajhullást, regenerál és táplál (a borostyán gazdag A-, E- és F-vitaminban, valamint Inutecben - egy prebiotikumban, amely biztosítja a haj fényét és egészségét).

Az öreg kontinens középső részét a legmagasabb európai hegyek - az Alpok - is alkotják. Ennek a régiónak a növényvilágát egészségügyi célokra, valamint haj- és bőrápolásra használják. Német, osztrák, szlovák és svájci nők dicsekedhetnek az alpesi gyógynövényekkel és virágokkal - a hegyek lábánál termő erős antioxidánsokkal:

  • Alpenrose - őssejtjeit öregedésgátló krémekhez és maszkokhoz adják a sérült hajra. Különleges, egyedi anyagcseretermékek forrása, amelyek elősegítik az emberi bőrsejtek működését. A fejbőrre alkalmazva javítja az izzók és a tüszők működését.
  • Edelweiss - kivonata gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, hatékony védelmet nyújt a káros UV-sugárzással szemben, lassítja az öregedési folyamatokat és késlelteti a haj őszülését.
  • Nagy sárga encián - enyhíti a bőrirritációt, küzd a baktériumok ellen, tisztává teszi a fejbőrt és gyógyítja a fejbőrbetegségeket.
  • Hegyi árnika - támogatja a bőr és a haj helyreállítási folyamatát, tökéletesen illeszkedik más természetes gyógynövényekhez és olajokhoz; hajmaszkok gyakori összetevője.
  • Alpesi tengeri magyal - őssejtjei elősegítik a bőr helyreállítását, munkára serkentik azt, megakadályozzák a hajhullást és lassítják a hajszálak őszülési folyamatát.

Európai hajápolás - Skandinávia

A vad természet és a trükkös éghajlat miatt a skandináv nők komolyan veszik a hajápolási rutint. Minimális erőfeszítéssel maximális előnyöket kell nyújtania. Fodrászszalonokban elvesztegetett órák és hosszadalmas kezelések - nem nekik való. Helyette inkább a kikapcsolódás aktívabb formáit választják. Ebben a zord éghajlaton a hajnak nincs könnyű élete: sapka alá van rejtve; ha nem kíséri fagy, akkor a szél tépi, vagy a forró nyár, illetve a fűtőtestek száraz levegője kínozza. A skandináv nők híresek világos bőrükről és hajukról. Hajuk árnyalatát szívesen határozzák meg hajöblítőkeverékekkel. Éppen ezért a hajápolásuknak is pontszerűnek kell lennie.

A skandináv növények tiszta, zord éghajlaton teremnek - nem csoda, hiszen gazdag forrását képezik a bőr és a haj fiatalságát megőrző vitaminoknak, ásványi anyagoknak és elemeknek. A skandinávok előszeretettel használják ki ezek előnyeit. Az érintetlen régiók gyógynövényei és gyümölcsei a szépségápolási termékek legértékesebb összetevői közé tartoznak. A norvég, dán, svéd és finn nők nagyra értékelik a helyi növényvilágból származó növényi kivonatokon alapuló hagyományos recepteket. A legfontosabbak:

  • Édesgyökér - ez nem csak a jellegzetes ízű és szagú fekete édességek összetevője. Az édesgyökér híres antiszeptikus tulajdonságairól. Eltávolítja a méreganyagokat a bőrből. Készíthetsz belőle édesgyökérteát, vagy használhatod hajöblítők készítéséhez.
  • Vad angyalgyökér - aktív összetevői között angyalgyökérsav, számos ásványi só és vitamin található. Élénkíti a fáradt hajat és csillapítja a fejbőr gyulladását.
  • Felhőáfonya - minden skandináv szereti: erősen fiatalító antioxidáns, amely véd a szabad gyökök ellen. Gyakran szerepel hajmaszkokban (természetes olajokkal átitatott). Vitaminbomba a haj és a test számára. A felhőáfonya megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól, megvéd az oxidatív stressztől, a karotinoidok és növényi szterinek erejével javít.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika