Küzdj a narancsbőr ellen természetes olajokkal. A legjobb kezelések a tökéletes testért

Küzdj a narancsbőr ellen természetes olajokkal. A legjobb kezelések a tökéletes testért

A narancsbőr megszüntetése érdekében használhatunk speciális krémeket vagy hagyományos és régóta ismert módszerekhez fordulhatunk. Valójában a narancsbőr elleni küzdelemhez erős hatású természetes olajok széles választéka áll rendelkezésre. Segítségükkel lenyűgöző kinézetűvé varázsolhatjuk testünket, így már nem viseli magán a narancsbőr nyomait. Szeretnél megszabadulni a narancsbőrtől? Irány az olajos masszázs!

Mi az a cellulit?

Egy zsírszövet, amely egyenetlenül nő a bőr alatt. Meglehetősen távol áll attól, hogy szép legyen, és néha még fájdalmas is, különösen a rendkívül fejlett formájában. A legtöbb esetben a cellulit a combot, a feneket, a csípőt és a hasat érinti. Néha még a vállakon és a mellen is megtalálható.

A szakemberek a cellulitot degeneratív bőr alatti réteg rendellenességként határozzák meg, amely topográfiailag megvastagodott zsírszövetként jelenik meg a combon, fenéken és csípőn.

A cellulitisz oka

Számos oka lehet annak, hogy a narancsbőr megjelenik a testen. A fő okok a gének, valamint a zsírszövet specifikus eloszlása a testben. A második leggyakoribb ok: a rossz étkezési szokások, a passzív (ülő) életmód, és a szűk ruházat viselése, ami akadályozza a szabad vér- és nyirokkeringést. A narancsbőr nem közömbös a szervezetünkben előforduló gyógyszerek, kenőcsök és hormonális változások (beleértve a fogamzásgátló használatát is) iránt. Továbbá a narancsbőr egyik legnagyobb szövetségese, amely egyben a karcsú test ellensége is, a cukor, valamint az olajban sült és zsíros ételek. A narancsbőr megjelenésében igen fontos szerepet játszanak a zsírszövetekben felhalmozódó káros méreganyagok is.

Hogyan szabaduljunk meg a cellulitisztől?

Ez a gyakori bőrtökéletlenség gyűlöli a hideget, a masszázst és a fizikai aktivitást. Hogyan lehet megszabadulni a cellulittól? Ennek legjobb módja a masszázs használata! Ez a kezelés serkenti a nyirokrendszert és a vérkeringést és leginkább segít a zsírlerakódások lebontásában és a sejtekben felhalmozódó méreganyagok eltávolításában. A bőrmasszázsa kézzel vagy speciális masszírozóeszközzel is végezhető. A legfontosabb azonban a masszázs hatásának fokozása és továbbfejlesztése: ehhez nyúljunk a természetes olajhoz.

Hogyan alkalmazzunk cellulit elleni olajat, hogy fokozzuk a hatékonyságát?

A narancsbőr elleni otthoni olajat közvetlenül fürdés után kell felvinni a nedves bőrre - ekkor a bőr stimulálódik, felmelegszik és felszívódása megnő. Még jobb, ha kitesszük testünket a radírozásnak, különös figyelmet fordítva a cellulitisz által érintett területekre.

A masszázs gyógyászati tulajdonságainak fokozása és a testre gyakorolt pozitív hatás érdekében a kezelést a lábakkal kezdődően felfelé, a szív felé haladva kell végezni. Természetesen leginkább a lábakra, a combokra és a fenékre kell koncentrálni. Hasonlóképpen kell az olajat a hasi területre dörzsölni. Alapvetően a legjobb idő a masszázsra közvetlenül az edzés után lenne, amikor a test vérkeringése a fizikai aktivitás hatására felgyorsul.

Tudtad, hogy... 

... a természetes olajokkal végzett testmasszázs felgyorsítja a zsírszövet redukcióját, serkenti a vérkeringést és csökkenti az erek áteresztőképességét? Ezenkívül ez a kezelés nyirokelvezetést biztosít, ami elősegíti a felgyorsult nyirokáramlást. Ez a legjobb módszer a cellulit elleni küzdelemre. Ha rendszeres használjuk, a masszázs lebontja ezt az egyenetlen és gödrös zsírszövetet.

A legjobb cellulit elleni kezelések a tökéletes test eléréséhez

1. Természetes olajos masszázs

Ha nem lennének természetes olajok, minden masszázs (nem csak az anticellulit) nem lenne lehetséges. Ezt a testkezelés megkönnyíti az olajok által biztosított siklás, amely megakadályozza a szövet sérülését. Ezzel egyidejűleg az olajok kondicionáló tulajdonságokkal rendelkeznek, és egyértelműen segítenek a cellulit elleni küzdelemben. A természetes olajok a legjobb fegyverek a narancsbőr elleni küzdelemben, és az összes ismert anticellulit kezelés legjobb összetevői.

Milyen olajok segítenek a cellulit elleni küzdelemben?

  • Mandulaolaj - ásványi sók, fehérjék, magnézium és vitaminok forrása. Jól hidratálja a bőrt, visszaadja a fényét és javítja a mikrokeringést. Ez az olaj hihetetlenül gyengéd, könnyű és jól felszívódó. A mandulaolaj nyugtatja az irritációt és csillapítja a bőrt. Végül a mandulaolaj hordozóolajként szolgál az illóolajokkal végzett cellulit elleni kezelésekhez.
  • Borostyánolaj – a borostyánt tartalmazó szaponinok felgyorsítják a sejtek anyagcseréjét, és hihetetlenül erős méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek. A Hederin, amely az olajban is jellemző, arról ismert, hogy egy erős hatóanyag, amely jelentős bőrfeltöltésért felelős. Az olaj mélyen behatol a bőrbe, és a nyirokáramlás aktiválásával elvezeti a folyadékot a szervezetből.
  • Argán olaj – az egyik leghatékonyabban bőrfeszesítő olaj. Leküzdi a bőrhibákat és lassítja az öregedést azáltal, hogy javítja a bőr rugalmasságát. Ezenkívül felelős a sejtanyagcsere sebességének növeléséért, a bőr kisimításáért és feszesítéséért. Az egyenetlen és gödrös bőr által érintett bőrterületek rendszeres dörzsölése argánolajjal elég ahhoz, hogy észrevegyük a test megjelenésének jelentős javulását.
  • Kávébab olaj - a koffein nagy kémiai affinitást mutat az epidermális sejtekkel, könnyen behatol rajtuk; a polifenolok felelősek a termogenezis aktiválásáért. Koffeintartalmának köszönhetően az olaj fokozza a nyirok kiáramlását a szövetekből, serkenti a zsírszövetek kiégését és elősegíti a zsírsejtek feltörését. Végül, de nem utolsósorban, a kávébabolaj javítja a sejtanyagcserét, és elősegíti a bőr rugalmasabbá és feszesebbé válását.
  • Makadámia olaj – tökéletes gyógymasszázshoz és alakformáló masszázshoz. Finom és könnyű, nagyon könnyen beszívódik a bőrbe, és nem komedogén. Ugyanakkor a makadámiaolaj képes elősegíteni a bőrben lezajló folyamatokat. Rendszeresen használva az olaj segít elérni a karcsú testet, és rugalmassá teszi a bőrt.

2. Masszázs természetes olajokkal és illóolajokkal

A természetes növényi olajok a koncentrált erejű illóolajok hordozóolajait töltik be, amelyek erős hatással vannak a bőrre. Számos kellemes illatú aromaterápiás olaj hihetetlenül jól küzd a cellulit ellen. Ezért, ha egyszer s mindenkorra el akarja távolítani a narancsbőrt, be kell vezetnie az olajokat a cellulit elleni kezelésekbe.

Ne használj illóolajokat egyetlen összetevőből álló kozmetikumként, mivel erősen koncentráltak – ezért erősen irritálhatják a bőrt.

A jó hír az, hogy elkészítheted saját olajkeverékeidet, amik akár néhány hétig is elállnak sötét üvegben tárolva. Minden nap fürdés után kend be az anticellulit olajokat a felmelegedett bőrre, finom masszázzsal. Az ilyen keverékek mindig úgynevezett HORDOZÓ OLAJOKAT (vagyis argán, makadámia, mandula, borostyán) és válogatott ILLÓOLAJOKAT tartalmaznak.

MEGJEGYZÉS!

A citrusfélékből nyert illóolajokat nem szabad a napfénynek kitett bőrre felvinni – ez fényallergiát válthat ki.

Hasznos, ha végzünk egy tesztet az illóolajok rendszeres használata előtt. Vigyünk fel egy kis adag illóolajat és hordozóolajat a fül mögötti bőrfelületre. Ha 24 órán belül nem észlelünk irritációt, elkezdhetjük szabadon használni az olajat.

3. Házi készítésű cellulit elleni test- és arcradírok

A bőrradír az egyik legfontosabb eleme minden típusú ápolásnak, amely a testre, az arcra, sőt a fejbőrre is vonatkozik. A rendszeres bőrradírozás hatásai igazán lenyűgözőek, mert ez egy olyan kezelés, amely – akárcsak a masszázs – serkenti a véráramlást, megakadályozza a limfosztázist és serkenti a szervezetben felhalmozódott méreganyagok eltávolítását. Az eredmény sima bőr, narancsbőr és gödröcskék nélkül.

D.I.Y.: Házi készítésű cellulit elleni bőrradírok

Cellulit elleni cukros és olajos testradír

Keverjük össze a cukrot a mézzel, majd adjunk hozzá argán vagy makadámiaolajat, hogy sűrű masszát kapjunk. Vigyük fel a bőrradírt a nedves bőrre, és masszírozzuk addig, amíg a cukorcsomók elolvadnak.

Cellulit elleni kávés és olajos bőrradír

  • 220 g őrölt kávé
  • 110 g felmelegített kókuszolaj
  • 110 g felmelegített shea vaj
  • 60 ml argán olaj
  • 5 csepp grapefruit illóolaj
  • 110 g durva szemű himalájai só
  • Opcionálisan használhatunk egy csipet fahéjat vagy gyömbért (felmelegítve serkenti a véráramlást).

Ezt a bőrradírt igazán kreatív módon tárolhatjuk, ami azt jelenti, hogy akár tetszetős muffin formájú kockák formájában is elkészítheted – csak öntsd a keveréket szilikonos sütőformákba, mielőtt a kókuszolaj és a sheavaj kihűlne. Ha megszilárdult, vedd ki a muffin alakú bőrradírt, és tedd egy üvegbe vagy más tárolóba.

Fürdés után csak nedves bőrre vidd fel a bőrradírt – az olajok a testhőmérséklet hatására megolvadnak, így könnyen elvégezheted az elhalt hámsejtek tökéletes hámlasztását.

Cellulit elleni kávé és cukorradír

Íme egy hasonló bőrradír, mégis egyszerűbb változatában: keverj össze 110 g őrölt kávét, 55 g nádcukrot és egy csipetnyi természetes olajat, pl. argán vagy mandulaolaj.

Addig öntsd, amíg sűrű masszát nem kapsz. A testradír ezen alapváltozata válogatott anticellulit illóolajokkal (pl. citrom gyömbér, boróka) gazdagítható. Körülbelül 10 csepp elegendő ehhez a házi készítésű testradírhoz.

A cukros masszázs tökéletesen kisimítja a bőrfelületet. A kávézacc rugalmasabbá teszi a bőrt, valamint serkenti a vér- és nyirokáramlást. Ha végeztél a masszírozással, öblítsd le a bőrradírt langyos vízzel.

4. Testtekercselés

A cellulitisz elleni küzdelem másik hihetetlen módja a testtekercselés. Bár sok szépségszalon kínálatában szerepel ez a kezelés, otthon is elvégezhető. A narancsbőr által érintett testrészeket speciális keverékkel kenjük be, majd  fóliába tekerjük.

A fólia által létrehozott szorítás serkenti a véráramlást. Ezenkívül a fólia meleget hoz létre, amely megnyitja a bőr pórusait, aminek következtében a hatóanyagok behatolnak az alsó bőrrétegekbe, és egyértelműen növelik azok hatékonyságát. A testtekercselés serkenti a vér- és nyirokáramlást, valamint karcsúsítja a testet. Ezáltal a cellulit csökken.

Otthoni testtekercselő kezelés

Anticellulit zsíros testtekercselés

  • 15 ml kávébab olaj
  • 15 ml argán olaj
  • 15 ml borostyánolaj
  • 10 csepp anticellulit illóolaj (pl. narancs, gyömbér, grapefruit)

Keverjük össze az összetevőket, vigyük fel a cellulitisz által érintett bőrfelületre, majd csomagoljuk be fóliával. 20 perc múlva távolítsuk el a fóliát, és öblítsük le a keveréket.

Anti-cellulit kávés testpakolás

  • 125 ml lefőtt kávé
  • 60 ml mandulaolaj
  • 60 ml kávébab olaj

Keverjük össze az összetevőket, hogy meglehetősen sűrű konzisztenciájú szérumot kapjunk. Vigyük fel a cellulitisz által érintett bőrfelületekre, és csomagoljuk be fóliával. 15-20 perc múlva távolítsuk el a fóliát, és mossuk le a testet langyos vízzel.

5. Hideg-meleg zuhany

Kétségtelenül ez a legolcsóbb és legegyszerűbb otthoni kezelés a narancsbőr csökkentésére. A hideg víz összehúzza, míg a meleg víz kitágítja az ereket. A zuhanyozást követően a bőr feszessé és simává válik. Érdemes gyakran így zuhanyozni, és ha lehet, akár minden fürdést is ezzel befejezni. Hihetetlenül előnyös a szervezet általános jóléte szempontjából, és mérsékli a testet.

6. Cellulit elleni fürdők

Ha szeretsz elmerülni egy kád vízben, akkor tudnod kell, hogy ezekben a kellemes pillanatokban a narancsbőr ellen is küzdhetsz. Csak annyit kell tenned, hogy hozzáadod a megfelelő típusú sót, amely szembeszáll a narancsbőrrel.

Baskunchak-tó fürdősó

A Baskunchak-tóból származó sós fürdők serkentik a bőrt, küzdenek a narancsbőr ellen és formálják a testet. Ez a só rozmaring, zsálya és borostyán kivonatokat tartalmaz, amelyek csökkentik a narancsbőrt, segítik a felesleges zsírszövet elégetését, valamint megerősítik és tonizálják a bőrt.

Fürdősó bischofittal

A bischofite egy általánosan elismert ásványi anyag a cellulitisz elleni küzdelemben. Ápolja a bőrt, ellátja a szöveteket magnéziummal, brómmal, vassal, jóddal és klórral. A fürdőkhöz rendszeresen hozzáadva a bőrt simává varázsolja, és megakadályozza a zsírszövet felhalmozódását a sejtekben.

Fürdősó guaránával és L-karnitinnel

Az L-karnitin az egyik legerősebb anyag, amelyet anticellulit sókkal kombinálhatunk: segít megőrizni a bőr fiatalos megjelenését azáltal, hogy megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól. Ami a guaránát illeti, antioxidáns aktivitást és antibakteriális tulajdonságokat mutat. Hatása is hasonló a kávééhoz – fokozza a sejtanyagcserét. Alapvetően pótolhatatlannak találják, ha bőrfeszesítő és simító kezelésekről van szó.

Holt-tengeri fürdősó

A Holt-tengeri sóban való fürdőzés megkönnyíti a zsírszövet, a striák és a cellulitisz elleni küzdelmet. Az ilyen kezelések serkentik a véráramlást, valamint javítják a bőr rugalmasságát és simaságát. Az ásványi anyagok magas áteresztőképességének köszönhetően a Holt-tengeri sóban való fürdő elősegíti az izomlazítást és nyirokelvezetést biztosít a narancsbőr gyengítéséhez.

Illóolajok fürdőhöz

Adhatunk néhány csepp illóolajat is a fürdő vízbe – cseppents 10 csepp grapefruit-, gyömbér-, narancs- vagy bármilyen más, narancsbőr ellen küzdő illóolajat egy körülbelül 30 Celsius fokos vízzel teli fürdőbe. Egy fürdés ne tartson tovább 15-20 percnél.

 

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika