A Hajápolás Szerelmesei Áradoznak Róla! Otthoni Haj SPA Olajos Kezelések & Csináld Magad Termékek

A Hajápolás Szerelmesei Áradoznak Róla! Otthoni Haj SPA Olajos Kezelések & Csináld Magad Termékek

Miért rajonganak a hajápolás szerelmesei az otthoni haj kezelésekért? Azért mert elégedettek az ár-érték aránnyal. Az egész haj kezelés az otthon kényelmében zajlik. Szabadon csinálhatsz amit akarsz, zenét hallgathatsz, olvashatsz...ráadásul a hajápolás a TE hajad igényeire fókuszál. Te választod ki a hajtermékeket és megadod neki, amire szüksége van. A szépítkezés legkényelmesebb otthon, sehol máshol. Az intenzív kezeléseknek köszöhetően a frizurád azonnal megkapja a kívánt hatást. 

Haj SPA, lassú szépségrituálé, természetes hajkezelések, csináld magad haj SPA - sok neve van, és csak egy cél - maximális táplálás és a haj megjelenésének és állapotának észrevehető javítása. Ennek eredményeként a haj úgy fog kinézni, mintha egy prémium szalonban kezelték volna. A különbség abban jelenik meg, hogy szabadabban érzed magad a kezelés pedig olcsó és pihentető. Egy egész napot pl. vasárnapot rászánhatsz a hajápolásra: lazán, kicsit lustán, teljesen a hajra koncentrálva. A hajmániások előszeretettel kombinálják a hajkezeléseket más szépségápolási rituálékkal, pl. arcmaszkok és bőrradírok, különféle köröm SPA, lábtápláló fürdők stb. használatával. Mi a helyzet a hajjal? Egy nap alatt teljes átalakításon esik át.

Egy egész nap a hajra – mi kell a sikeres átalakuláshoz?

  1. Szabad nap - amikor nem számítasz elvégzendő feladatokra vagy nem mész ki, hanem egy lassú, kellemes napot szentelsz magadnak vagy szeretteidnek (egy olaj vagy maszk a hajadon nem zavarja a film nézést a családdal).
  2. Egy barát – akár egy baráttal is közösen kezelhetitek a hajat – mindössze néhány ötletre van szükség: kedvenc tévéműsor, ételkészítés stb. Egy baráttal biztosan élvezetesebb lenne. Különféle kezeléseket, termékeket jó együtt tesztelni. Ha azonban úgy érzed, hogy magányra és elszigeteltségre van szükséged, akkor legyen ez csak a te napod.
  3. Kényelmes ruházat - mielőtt olajat kennél a hajra, a kiválasztott termékeket dörzsölnéd a tincsekbe és a fejbőrbe, és kiöblítenéd a hajat vegyél fel kényelmes ruházatot, amely nem baj, ha bezsírosodik vagy bekoszolódik.
  4. Megfelelő termékek – egy haj-SPA nap igazán előnyös tud lenni, hiszen különböző termékeket és anyagokat használhatsz, amelyek jelenleg hiányoznak a hajból. A megfelelő termékek a megfelelő, hatékony hajápolás kulcsa.
  5. Akcióterv – ahhoz, hogy minden termékből a legtöbbet kihozd, a megfelelő sorrendben kell alkalmazni azokat. Csak így lehet célirányos és zavartalan a hajkezelés. Lépésről lépésre felfedezheted a legjobb otthoni hajterápiát.
  6. Gyertyák és illóolajok - ha az otthoni SPA-t professzionális rituálévá szeretnéd tenni - használd ki az aromaterápia erejét az érzékek megnyugtatására és teljes kikapcsolódásra. Gyújts fel egy gyertyát és használd a kedvenc illatolajat.

Wellnes nap a hajnak, előnyök – mit nyersz az otthoni kezelésekkel?

  1. Lazítás és pihenés az egész testednek - bár helyreállítja a hajat az egész testet is pihenteti. Éppen ezért ezt az otthoni SPA napot teljes újrakezdésként kezelheted egy mozgalmas hét után. Ez a lassú élet trend legtisztább formájában.
  2. Hatalmas változás a jobb irányba – szabad szemmel is látható a fokozott fényesség, volumen és rugalmasság. Az „azonnali gyönyörű haj” megindokolja, hogy egy egész napot a hajápolási kezeléseknek szenteljünk.
  3. Tiszta fejbőr – miért számít olyan sokat? Összehasonlításként a fejbőr ugyanolyan fontos a haj számára, mint a talaj a növények számára. Ha szennyezett, akkor a haj sem nő megfelelően. Ha valóban számít a megfelelő hajnövekedésl - tartsd tisztán a fejbőröd, masszírozd be, serkentsd a véráramlást és tartsd fenn a fejbőr nedvességszintjét.
  4. Erősített hajhagyma - a hajhagyma az úgynevezett hajgyár. A hajmátrixban sejtosztódás megy végbe; befolyásolják a haj növekedését, megjelenését, egészségét és „minőségét”. A haj erősebb és tápanyagtartalma jobb megjelenést jelent. A belső struktúrák táplálásával beindítod a növekedést, egyben felgyorsítva azt.
  5. Hajjavítás és -rekonstrukció - más szóval a haj porozitásának javítása a haj felszínén lévő rések kitöltésével és a benne lévő diszulfid kötések rögzítésével. A hajszerkezetbe beépülő hatóanyagoknak köszönhetően a haj dúsabb lesz és rugalmasabbá válik. Könnyen észre fogod venni a különbséget, ugyanis tovább tart a száradás (a vékony, dehidratált haj azonnal kiszárad). Az egészséges haj több tápanyagot tart meg, és zárja a vizet.

Wellness nap a hajadnak. Hogyan készítsünk otthoni hajkezelést?

Vess egy pillantást részletes tervünkre, amely mindössze egy délután alatt megváltoztatja a frizurád, visszaadva remek kinézetét, valamint kondicionálva lesz a hajhagymáktól kezdve a hajvégekig. Ismerj meg 10 lépést, ami a teljes hajátalakítás felé vezet!

1. FEJBŐR HÁMLASZTÁSA

A fejbőr megtisztítása minden hajkezelés sikerének és megerősítésének előfeltétele. Még mindig alulértékelt, de még a trichológusok által is ajánlott - a fejbőr hámlasztása lehetővé teszi, hogy megszabadulj minden méreganyagtól, termék általi túlterheléstől, szennyeződésektől, faggyúfeleslegtől, elhalt sejtektől, és többnyire kiválóan előkészíti a hajat és a fejbőrt a hatóanyagok befogadására. Az elhalt sejtek feleslege és a termékek (főleg hajformázó alapozók vagy szárazsamponok) felhalmozódása azzal a réteggel fedi be a fejbőrt és a hajgyökereket, amely megakadályozza, hogy a hatóanyagok behatoljanak a hagymákba és a fejbőrbe.

Beszerezhetsz egy kész fejbőrradírt, vagy magad is elkészítheted. Mégis, az enzimes fejbőrradír nyújtja a legtöbb előnyt – ez a legpontosabb és nem igényel dörzsölést, így a legérzékenyebb a hajgyökerekre – ez a legfontosabb a ritkuló és törékeny haj esetében.

Vidd fel a bőrradírt a nedves hajra és fejbőrre, masszírozd be egy ideig, vagy ha enzimradírról van szó, hagyd hatni a termék címkéjén feltüntetett ideig, majd langyos vízzel öblítsd le. Most pedig nyugodtan mosd meg a hajat.

2. TISZTÍTÓ SAMPON (első hajmosás)

Nemcsak, hogy lemossa a bőrradír maradványait, hanem megtisztítja a fejbőrt és a hajat is. Az ilyen típusú samponnak egy fontos tulajdonsága van: enyhén megemeli a haj kutikuláját, hogy fokozza a felszívódást és segítse a tápanyagok bejutását. Más szóval, a tisztító sampon javítja a haj felszívódását, amely könnyen felszívja a hatóanyagokat.

3. HAJ OLAJOZÁSA (KEZELÉS)

A hajápolásban használt olajok és az olajozás régi ájurvédikus művészete képezik a nagyszerű hajápolás alapját. Miért? Egyedülálló anyagként teljes egészében kiváló összetevők képezik, és többféleképpen kondicionálják a hajat: nemcsak a hajszál külső és belső részét javítják, hanem serkentik a hajhagymákat és helyreállítják a fejbőrt. Ez a legösszetettebb hajápolás, amellyel kényeztetheted magad.

Az olajok jó esszenciális zsírsavakat, fitoszterolokat, flavonoidokat, karotint, szkvalánt, valamint vitaminokat és mikrotápanyagokat tartalmaznak, amelyek garantálják a tökéletes hajápolást. Pontosan illeszkednek a haj porozitásához, amely a haj típusától (és igényeitől) függ.

Egy olyan napon, amit kizárólag a hajnak szentelsz végezz teljes forró olajos hajkezelést: vigyél fel enyhén meleg olajat a nedves hajra és fejbőrre, finoman masszírozd be a fejbőrbe, és fedd be a hajad valami meleggel, hogy fokozd az olaj hatását.

ÉRDEMES MEGJEGYEZNI!

A haj olajos kezelése a séma középpontjában áll; egyéb másodlagos kezelések az olajos rutin körül forognak. Mind a maszk, mind a fejbőrt kondicionáló, mind a bőrradír fokozzák az olajok hatékonyságát, tápanyagokkal kiegészítve és intenzívebben hatva az olaj hatóanyagaira. Minél jobb az olajkeverék, annál hatékonyabb az egész wellness nap a hajad számára. Ahhoz, hogy a legjobbat nyújtsd a hajadnak próbáld ki a három Nanoil hajolaj egyikét. Ez a természetes olajok és a hatásfokozó összetevők (UV-szűrő, keratin, lanolin, selyem, panthenol) legkiegyensúlyozottabb keveréke. Mindez azért, hogy a haj helyreállításához és (újonnani)növekedéséhez szükséges legértékesebb anyagokat megkapja.

4. TÁPLÁLÓ-REGENERÁLÓ MASZK AZ OLAJ EMULIZÁLÁSÁRA

Vitaminokkal, fehérjékkel, növényi kivonatokkal dúsított (az extra tápanyagok szállítása és az olaj emulgeálása érdekében). Semmi sem távolítja el az olajat úgy, mint az olajkezelés után felvitt maszk. Két funkciót lát el:

  • először is - könnyedén eltávolítja a zsíros olajat a hajból, így biztos lehetsz abban, hogy a zsíros részecskék eltűnnek
  • másodszor - ez egy további adag tápanyag a haj számára. Melyik hajmaszkot válasszam? Azt, amelyben nedvesítő anyagokat (aloe, hialuronsav, karbamid, szorbit, fruktóz) és fehérjéket (tej-, selyem-, búza-, zab- vagy rizsfehérjék, kollagén, elasztin, keratin) tartalmaz. A keratint és aminosavakat (cisztein, cisztin, taurin, tirozin, arginin) tartalmazó maszkok is jól hatnak.

ÉRDEMES EMLÉKEZNI!

Ha azt szeretnéd, hogy az egész napos haj SPA-nak legyen értelme, és eredményes legyen, merj változtatni. Egy nap használj proteinmaszkot (a javító hatás érdekében), máskor pedig nedvesítőszereket (nedvesítő hatást ad a száraz hajnak).

5. TÁPLÁLÓ SAMPON (második hajmosás)

A hajmosás egy másik alternatívája az olaj és a maszk eltávolítására. A második mosás megakadályozza, hogy a tápanyagban gazdag maszkok és kondicionálók feleslegesen ránehezedjenek a hajra. Ezúttal a samponnak másnak kell lennie - vitamindús, hidratáló, fehérjékkel átitatott, pl. zab vagy selyem, természetes, amely emellett ápolja a fejbőrt és fenntartja a hidro-lipid egyensúlyt a fejbőrön.

6. ECETES VAGY GYÓGYNÖVÉNYES HAJÖBLÍTŐ

Az öblítő keverék kiegészíti a teljes SPA-napot a haja számára. Olyan, mint a cseresznye a tetején – fokozza a fényét, simaságot ad, lezárja a haj kutikuláját, egyensúlyban tartja a fejbőr pH-értékét, puhítja a tincseket és kellemes tapintásúvá teszi őket, felfrissíti a hajat és megakadályozza a statikus kirepülést.

Az alma- vagy málnaecet a legnépszerűbb hajöblítési alap. Beszerezhet kész ecetes öblítőt, vagy elkészítheti saját maga – ellenőrizze a legjobb házi hajöblítőket, és próbálja ki őket.

7. FEJBŐR KONDICIONÁLÓ

Az utolsó (de nem utolsó) lépés a fejbőr ápolásában. A fejbőrápoló krémnek többféle funkciója lehet. Válaszd ki a megfelelőt, amely megfelel a haj és a fejbőr igényeinek. Ha a hajad zsíros válassz egy gyógynövényes balzsamot, amely normalizálja a faggyúmirigyek működését. Másrészt, ha zavar, hogy a hajadnak nincs volumenuma és le van terhelve válaszd azt a balzsamot, amely növeli a volument és megemeli a haj gyökereit. Vannak olyan fejbőrkondicionálók is, amelyek hidratálják, csillapítják az irritációt vagy harcolnak a korpásodás ellen. Minden a fejbőr állapotától és a haj igényeitől függ.

A fejbőrápoló krémet kizárólag a fejbőrre és a hajgyökerekre használjuk, ezért legyen enyhe, természetes és ne terhelje túl. Nem kell kimosni. A fejbőr masszírozása az alkalmazás során stimulálja a hagymákat és a fejbőrt.

8. HAJON HAGYHATÓ BALZSAM, LENMAGOS GÉL VAGY HIDROSZOL

Ha a hajad sérült, vagy az évszak intenzívebb hajápolási rutint igényel (fagy vagy hőség) használj könnyű spray-kondicionálót, növényi hidroszolt vagy más a hajon hagyható terméket. Ezzel megóvod a hajad a kedvezőtlen külső tényezőktől.

A hajápolás megszállottjai oda vannak a különböző permetek és virágvizek iránt, amelyeket a hajszárítás előtt permetezhetsz a nedves hajadra; természetes olajokban is gazdagok lehetnek, amelyek kiválóan védik a tincseket a levegőben lévő méreganyagoktól.

A lenmagzselé egy gyakran használt természetes hajápoló. Nagyszerű kezelésként működik, védi, simítja és hidratálja a hajat. A lenmag kiváló kondicionáló hatású, gondosan ápolja a hajvégeket és szép végeredményt nyújt. A lenmaggél receptje szerint néhány lenmagot langyos vízzel kell leönteni (be kell áztatni), és éjszakára félretenni. Másnap a gél felhasználásra kész (a magvak lecsepegtetése után).

9. SZÉRUM HAJVÉGRE

A hajvégek a leggyorsabban kiszáradnak és sérülnek. Annak érdekében, hogy megóvd őket a repedezéstől dörzsölj be minden nap védőszérumot vagy valamilyen természetes olajat. Ily módon a haj egészséges és rugalmas lesz és nem lesz többé göndör, kiszáradt vagy repedezett. A wellness napján mindenképpen használnod kell. Ha nem rajongsz a szilikon alapú hajtermékekért, és a természetes összetevőket részesíted előnyben, akkor egy extra adag lenmagzselével kenheted be a hajad, amit kiválasztott olajjal kevertek össze.

ÉRDEMES TUDNI!

A lenmaggél nem csak a védi a hajvégeket a sérülésektől, hanem kisimítja, hidratálja és fényesebbé teszi őket. Természetes hajformázó alapozóként és fényt fokozó balzsamként fog működni. A haj elnehezítésének elkerülése érdekében adj hozzá egy kis vizet. Több víz „kondícionálóbbá” és kevésbé szérumszerűbbé teszi.

10. HŐ ELLENI VÉDELEM

A wellness napokon a haj javítására kell összpontosítani, így jobb, ha elfelejted a hajszárítási rutint vagy mindenféle hőhatással járó formázást.

Ha azonban valóban hibátlan frizurára van szükséged, használj hővédő spray-t, mielőtt előveszed a szárítót. Az az ideális, ha a termék természetes összetevőket tartalmaz, valamint fényt növelő hatású és gyengéden formálja a hajat. Az argánolaj vízzel keverve egy természetes hővédő spray. Keverj össze néhány csepp argánolajat a kiválasztott gyógynövény forrázattal, és permetezd a hajra hajszárítás előtt.

Haj Wellness Nap – a kulcskérdések

Egy nap kizárólag a hajadnak – milyen gyakran kezeld a hajad?

Az egész napos hajterápia hatása minden első kezelés után látható. Ennek ellenére a hét folyamán a tápanyagok kimosódnak, ezért mindenképpen érdemes rendszeresen otthoni ápolni a haját. Akkor fogsz a legtöbbet nyerni, ha hetente legalább egyszer ilyen tápanyagot adsz a hajadnak. Így a hajszálak és a hajhagymák is folyamatosan megerősödnek, és hihetetlen vitalitást és gyönyörű megjelenést kölcsönöznek.

Haj Wellness – meddig tart a szépségrituálé?

Nehéz egyértelműen meghatározni a szépségápolással töltött időt. Extra bónusznak tűnik. Te döntöd el, hogy meddig hagyod az olajat a hajon. Ez lehet egy gyors 30 perces rutin vagy több órás kezelés. Sok nő előző este kezdi a wellnesst fejbőrradírozással, hajmosással és olajos kezeléssel közvetlenül lefekvés előtt. Reggelente pedig további lépéseket követnek, mint például hajmaszk felvitele, öblítők és fejbőrkondicionálók használata. Így az olajnak van ideje megjavítani a hajat alvás közben. Bizonyára minimum 3 órát kell szánni a SPA-ra (ne feledd, hogy minél több időt ajándékozol a hajadnak, annál jobb eredményeket fogsz elérni).

Haj Wellness – melyik kezelés a legfontosabb?

Az olajos kezelés minden bizonnyal prioritást élvez az otthoni haj SPA során. Minden egyéb kezelés arra szolgál, hogy fokozza a hatást, és kiegészítse a kidolgozott, ősi ájurvédikus hajrituálét. Ezért nagyon számít az olajok kiválasztása. Válaszd ki a haj állapotát javító, a haj porozitásához alkalmazkadó olajat.

Egy nap a hajadért – kihagyható-e bármelyik lépés?

Semmi sem történik, ha kihagysz egy vagy két lépést, és a második mosás után befejezed a SPA-napot. A nők gyakran szeretik felváltva használni a hajöblítőket és a fejbőrápolókat, vagy egyszerűen nem használják őket (pl. ha a fejbőrük nem szenved különösebb problémában).

Ennyi Ideje felkészülni egy wellness napra a hajad számára. Engedd meg, hogy egy teljes átalakuláson és ragyogáson menj keresztül, ámulatba ejtve másokat a hajad életerejével.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika