Fejbőrkezelések a hosszú és egészséges hajért - a legjobb házi kozmetikumok

Fejbőrkezelések a hosszú és egészséges hajért - a legjobb házi kozmetikumok

A megfelelő fejbőrápolás elengedhetetlen a sikeres hajápoláshoz. Egyre inkább tudatában vagyunk annak, hogy nem elég egy sampon vagy egy kondicionáló, hogy gyönyörű, egészséges frizurát kapjunk. A hajat a gyökerektől kezdve erősítő növényi és gyógynövénykivonatokra is szükségünk van. Fedezd fel a legjobb fejbőrkezelést, készítsd el saját otthoni gyógynövényes kezelésedet, és élvezd az irigylésre méltó, hosszú, erős hajat.

A fejbőrkezelés már nagyon régóta létezik. Már dédnagymamáink is használták őket, és most újra visszatérnek. Mik is ezek valójában, melyiket a legjobb választani és hogyan használjuk őket megfelelően?

Mi az a fejbőrápoló?

Egyszerűen fogalmazva, a fejbőrkezelés egy kivételes folyékony kondicionáló, amelyet a fejbőrre is (vagy főleg) alkalmazunk.

A fejbőrkezelések vizes állagúak, ezért a legjobb alkalmazási forma a porlasztó vagy cseppentős flakonok használata. Az állag mellett a formula is sokat számít - a legtöbb fejbőrkezelés gyógynövények és növényi kivonatok keveréke, néha természetes olajokkal kiegészítve.

Amikor a használatra kerül a sor, a fejbőrre kenve és alaposan bedörzsölve, gyengéden masszírozva fokozza a véráramlást, táplálja, szabályozza a faggyúmirigyek működését, serkenti a növekedést és visszatartja a hajhullást. Minden egyes gyógynövénytípusnak kissé eltérő a hajra gyakorolt jótékony hatása, de mindegyiknek egy a célja: a hajhagymák megerősítése és a fejbőr ápolása.

A fejbőrkezelések célja:

  • a fejbőr táplálása: a táplált fejbőr egészségesebb és erősebb hajat jelent
  • egyensúlyba hozni az olajtermelést - a túl sok faggyú gyakori probléma, amely nem engedi megvalósulni a szép, egészséges hajról szőtt álmot, és hajlamos megakadályozni a növekedést.
  • felgyorsítja a haj növekedését és megakadályozza a haj kihullását - a fejbőrkezelés összetevői serkentik a hajhagymákat, így gyorsabban nő a haj, oxigént juttatnak a hajmátrixba és a fejbőrbe.
  • fokozza más termékek hatását - a fejbőrkezelés alkalmazása közbeni masszázs lehetővé teszi, hogy a többi termék összetevői mélyebben behatoljanak, ami növeli minden egyes termék hatékonyságát.
  • hidratálja a fejbőrt - a kezelésnek köszönhetően megszabadulsz a száraz, viszkető, hámló fejbőrtől.
  • enyhíti a kisebb gyulladásokat, megelőzi a fejbőr pattanásainak megjelenését
  • megemeli a hajgyökereket - a fejbőrkezelések volument és sűrűséget kölcsönöznek a hajnak, így frizurád hosszú ideig frissnek tűnik majd.

Miért érdemes fejbőrkezelést alkalmazni?

A válasz nagyon egyszerű: ezek azon kevés termékek közé tartoznak, amelyeket nem csak a hajra, hanem a fejbőrre is alkalmazhatsz. Így a termék eljut a hajhagymákhoz, amelyek tulajdonképpen a hajad életforrását jelentik. A hajhagymák a haj legfontosabb részei - a gyökér, amely a hajat egészségesen tartja.

Hogyan válasszuk ki a fejbőrkezeléseket?

Kár, hogy egyes, kereskedelmi forgalomban kapható fejbőrkezelések alkalmatlanok a használatra. A fejbőrkezelés nem tartalmazhat sem szilikonokat, sem nehéz alkoholokat. A készen kaphatóak gyakran ellentmondásos összetevőket tartalmaznak, ezért vásárlás előtt mindig ellenőrizd az INCI-t.

A fejbőr olajos kezeléseit legjobb mosás előtti kondicionálóként használni, vagy amikor a fejbőr nagyon száraz. Ne feledd, hogy egyes kozmetikai alkoholok nem is olyan rosszak, és valójában elősegítik a tápanyagok átadását az izzóknak, ráadásul felmelegítik a bőrt és serkentik a véráramlást - a kezelés így gyorsabban és hatékonyabban hat.

Fejbőrkezelés - hogyan és mikor használjuk?

A fejbőrkezeléseknek 3 módja van. A választás tőled, illetve a termék típusától és a betegtájékoztatóban található utasításoktól függ.

  1. Mosás előtt - vidd fel a kezelést a mosatlan hajra és fejbőrre, hagyd hatni körülbelül 2 órán át, majd mosd le. Ez a módszer a növényi olajokat tartalmazó fejbőrkezelések alkalmazása során ajánlott. Ha mosás után száraz hajra alkalmazod, akkor valószínűleg elnehezíti és zsírosítja a hajat.
  2. Mosás után nedves hajon - alkalmazz fejbőrkezelést enyhén nedves, törölközőszáraz hajra. A hagyható fejbőrápoló szerek enyhébbek és könnyű, folyós állagúak. Nem kell kiöblíteni.
  3. Mosás után száraz hajon - így alkalmazva a kezelés védi a hajat a károsodástól és táplálja a fejbőrt. Emellett volument ad és növeli a töveket, ezért minden nap alkalmazd a száraz fejbőrre. Úgy működik, mint egy hajformázó, amely feldobja a hajad kinézetét.

Hogyan kell használni a fejbőrápolót?

A közvetlenül a fejbőrre történő felvitel spray vagy pumpás flakon segítségével általában ajánlott módszer. Ugyanakkor ez a legkényelmesebb módja. Ha a fejbőrkezelésedhez nem jár porlasztó vagy más speciális adagoló, használj egy régi, kimosott és leforrázott csomagolású kozmetikumot, amelyet már elhasználtál. 

A kezelést először a hajválasztékra vidd fel. Finoman masszírozd be a bőrbe az ujjbegyeiddel. Ne feledd, hogy rendkívül fontos a fejbőr masszírozása - ez lehetővé teszi, hogy az összetevők behatoljanak a mélyebb hajrétegekbe (hagymákba) és a fejbőrbe. A masszázsnak nem kell hosszúnak lennie - néhány perc is elegendő a véráramlás fokozásához.

Fejbőrkezelések - mennyi ideig kell használni & mikorra várható a hatás?

Az, hogy mennyi ideig kell használnod a fejbőrkezelést, az a te igényeidtől és főként a hajad állapotától függ. A sérült hajnak hosszabb kezelésre van szüksége.

Mégis, ne feledd, hogy a fejbőrkezelést 3-4 hétig kell használnod. Ne áltassuk magunkat - olyan fejbőrkezelés, amely már az első használat után eredményt ad, nem létezik, mert a terméknek és összetevőinek időre van szükségük ahhoz, hogy elkezdjenek hatni.

Nyilvánvaló, hogy bizonyos hatások hamarabb is láthatóak lehetnek. Ha a hajad nem erősen sérült, akkor valószínűleg 2-3 hét rendszeres alkalmazás után már tapasztalni fogod a hajhullás gátlását. Az első babahaj körülbelül 4 hét után lesz látható.

Ha fejbőrkezelést végzel, győződj meg róla, hogy követed a gyártó utasításait. Ha a betegtájékoztató szerint a kezelésnek legfeljebb 3 hétig kell tartania, tarts szünetet. A kezelés gyakran körülbelül 7 nap után megújítható.

A legjobb fejbőrkezelés a haj növekedéséhez és táplálásához

Nincsenek olyan meghatározott szabályok, amelyek lehetővé tennék, hogy egy hatékony, mindenre alkalmazható fejbőrkezelést hozzunk létre. Ez is egyéni választás kérdése. Különböző tényezők vannak, amelyek hatására egy adott összetevő hatni fog a hajadra, vagy nem.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyógynövényes hajápolás nem való mindenkinek. A gyógynövényeknek túl durva tisztító hatása lehet a finom, törékeny vagy színezett hajra. Ennek következtében a haj veszít a fényéből, ahelyett, hogy visszanyerné azt. A szálak tompák, míg a hajszín gyorsabban fakul. Ebben az esetben érdemes alternatívákat használni, azaz hajolajos kezelést. A természetes olajok személyre szabott keverékei, speciális összetevőkkel kiegészítve, megerősítik a hajhagymákat és serkentik a hajmátrixban zajló folyamatokat, valamint ragyogó haj- és fejbőrápolást garantálnak: táplálják, szépítik és visszaadják a fényt és a vitalitást. Ha hatékony ápolást keresel, próbáld ki a Nanoil hajolajok egyikét. Ezeket a hajhosszra és főleg a fejbőrre alkalmazd, hogy belülről erősítse a hajat és megvédje a károsodástól.

DIY - hogyan készítsünk otthoni fejbőrkezelést, ami serkenti a hajnövekedésért és megerősítí a hajat?

A házi készítésű fejbőrkezelések zseniálisak azok számára, akiknek érzékeny a fejbőre, amely nem tolerálja a kész termékekben lévő erős alkoholokat vagy szintetikus anyagokat. Ha DIY fejbőrkezelést választasz, tartsd a hűtőben, és 3-4 napon belül használd el.

  • A görögszénamag fejbőrápoló csökkenti a hajhullást és gyönyörű intenzív fényt ad. A zsíros fejbőr vagy a krónikus korpásodás hatékony gyógymódja is. Önts egy csésze forró vizet egy teáskanál őrölt görögszénamagra. Miután kihűlt, szűrd le a magokat, és öntsd a folyadékot egy speciális pumpás vagy porlasztós üvegbe. A legjobb, ha este használjuk, és reggel mosunk hajat - így megszabadulunk a görögszéna jellegzetes, intenzív illatától.
  • Csalán és zsurló fejbőrápoló - a hajápolás mániákusainak slágere. Rézben gazdag, ami elengedhetetlen a bőr megfelelő megjelenéséhez és az erős haj növekedéséhez. A csalán és a csalán fejbőrkezelés sűrűbbé, erősebbé teszi a hajat, és feljavítja a színét, ugyanakkor leginkább az irritált, viszkető fejbőrt nyugtatja, és csökkenti a zsírosodását a hosszabb ideig tartó frissesség és volumen érdekében. A kezelés könnyen elkészíthető: egy-egy kanál csalánból és zsurlóból egy csésze forró vízbe öntsünk egy-egy kanálnyi infúziót. Ezeknek a gyógynövényeknek az illata nem marad meg a hajon, így nyugodtan használd naponta néhányszor a sérült hajra.
  • Nyírfás fejbőrápoló - az egyik legnépszerűbb fejbőrkezelés. Nem igényel semmilyen előkészületet, mert készen kapható nyírfavíz. Válaszd a mesterséges anyagokat nem tartalmazó, tanúsítottan organikus terméket. A nyírfavíz használata után a haj puha és fényes lesz. A nyírfavíz zsíros, valamint rendkívül száraz, túlkezelt, érzékeny és sérült hajra egyaránt alkalmas.
  • Bojtorján és kálmos fejbőrápoló. Használhatod őket külön-külön is, de szépen kiegészítik egymást. Használd a keveréket, hogy csökkentsd az olajkiválasztást, és végre megkapd a régóta vágyott gyorsabb hajnövekedést. Mindkét növény tápláló és antibakteriális hatásáról ismert már évszázadok óta. Gátolják a hajhullást és csökkentik a faggyútermelést, egyúttal megakadályozzák a zsírosodást. Öntsünk vizet egy-egy teáskanálnyi bojtorjángyökérre és édes kálmosra, főzzük 3-5 percig, szűrjük le, hűtsük le, dörzsöljük be a fejbőrbe és a hajba minden nap.
  • Citromlé fejbőrápoló - egy másik könnyen elkészíthető és rendkívül hatékony fejbőrápoló, amely nagy népszerűségnek örvend a hosszú hajú lányok körében. Kiválóan felfrissíti és gátolja a fejbőr zsírosodását. Adjunk fél csésze vizet a fél citromból kinyert, frissen facsart, tiszta citromléhez. Használd mosás után, hagyd hatni.
  • Kávés fejbőrápoló - kiváló, intenzíven ható hajnövesztő maszk. A koffein fokozza a fejbőr vérellátását, ezáltal erősíti a hajhagymákat, táplálja a fejbőrt és elősegíti a haj növekedését. Készítsen erős kávét, válassza le a kávét a kávézaccról. Dörzsölje a kávét 2-3 naponta a fejbőrbe. Ne dobja ki a kávézaccot - keverje össze egy természetes, finomítatlan olajjal, és hetente egyszer végezzen fejbőrradírozást.
  • A borostyán fejbőrápoló erősítő és simító hatású, visszatartja a zsírosodást, és természetes fényvédő, amely véd a naptól. A borostyán serkenti a haj növekedését, javítja az anyagcserét, oxigént juttat az izzókhoz, valamint enyhíti a fejbőr irritációját. Megakadályozza a hajvégek töredezését és véd a káros külső elemektől. Durva borostyánra van szükséged, és győződj meg róla, hogy természetes: a valódi borostyán édes vízben elsüllyed, sós vízben pedig lebeg. Vegyél 50 g borostyánport, és öntsd egy üvegbe vagy befőttesüvegbe. Ezután adjunk hozzá fél liter szeszes italt (95%). Tedd félre meleg helyre legalább 10 napra, és időnként rázd meg az üveget. Ezután a fejbőrkezelés szép aranyszínűvé válik. Alkalmazza minden nap, ideális esetben alvás előtt, előtte vízzel hígítva.
  • Aloe vera fejbőrápoló. Az aloe hibátlan ápolószer a ritkuló hajra, enyhíti az irritációkat és tehermentesíti a bőrt. Legfőképpen azonban hidratálja a hajat és a fejbőrt. Feltűnően feljavítja a száraz haj állapotát. Keverd össze a finom minőségű (ideális esetben bio) Aloe vera levét vízzel, és naponta dörzsöld be a fejbőrbe és a hajba.
  • Fekete retek fejbőrápoló - tökéletes, többfunkciós kondicionáló a tompa, volumen nélküli hajra. A zöldség javító, erősítő és tápláló hatásáról ismert. Gátolja a túlzott faggyúkiválasztást, felfrissíti és visszatartja a hajhullást. Keverj össze kb. fél fekete retket egy gyümölcscentrifugában. Öntsd a levet egy porlasztós üvegbe. Fújd a hajra és a fejbőrre 30 perccel hajmosás előtt. Nem tanácsos benne hagyni, mert a fekete retek nagyon intenzív illatú, ami nem túl kellemes. Mégis, ha hosszabb ideig szeretnéd benne hagyni, alkalmazd alvás előtt, és reggel moss hajat.

A fejbőr ápolása - kötelező tudni!

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a fejbőrkezelésből, és a legjobb eredményeket szeretnéd elérni a hajad és a fejbőröd számára, használd naponta. Ugyanez a szabály vonatkozik a hajolajos kezelésre is - az idő elengedhetetlen ahhoz, hogy a termékek kifejtsék hatásukat. Minél gyakrabban alkalmazod a fejbőrkezelést, annál hamarabb fogod észrevenni a hatását. A mindennapos használat jó ötlet, tehát még azokon a napokon is, amikor nem mosol hajat.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika