Hajmaszkok: Típusok, Hatások, Vélemények, Összetevők. Milyen a Legjobb Hajmaszk?

Hajmaszkok: Típusok, Hatások, Vélemények, Összetevők. Milyen a Legjobb Hajmaszk?

A hajápolásban több rejlik mint a hajmosás, fésülés és stilizálás. A hajápolás táplálást, regenerálást és újjáépítést céloz meg. Ha csodálatos hajkoronáról álmodozol, amely dús és vastag kezeld jó minőségű hajmaszkkal. Hogyan kell kiválasztani? Az alábbi cikk elolvasása után könnyű lesz. Válaszd a csúcskategóriás hajápolást és nyújtsd a legjobbat a hajadnak.

Hajmaszk - mi az & mitől más a többi hajkondicionálóhoz képest?

A hajmaszk egy olyan termék, amely javítja, táplálja és megerősíti a hajat. Olyan kezelés, amely a hajszerkezet mélyébe hatol nem csak a haj felszínén fejti ki hatását. Egy jó hajmaszk a fejbőrre is jótékony. Erős összetevőkben lls hatóanyagokban gazdag. Blazsamnál hosszabb ideig kell hagyni a hajon ahhoz, hogy megfelelően hasson. Mosást megelőző kezelésként még jobb eredményt nyújt. 

A hajmaszk fő célja tápanyagokat szállítani a haj belsejébe. Olyan maszkok is vannak, amelyek kiemelik a fürtöket, a színt, fényességet varázsolnak és puhítják a hajat. A hajmaszk határozottan intenzív és komoly hajápolást és regenerálást biztosít.

Ezzel szemben áll a hajbalzsam. Ez kifejezetten a haj külső felületén működik- Kiválóan hidratál, simítja és szépíti a hajat, de ez egy felszínes hatás, mely nem tart sokáig. Következő hajmosás alkalmával lemossuk a tápláló anyagokat, amit egy balzsam adott.

A balzsam a haj kondicionálásra való, de van egy fontos jellemzője: zárórétegének köszönhetően a maszk tápanyagai a haj mélyebb struktúráiban maradhatnak. A balzsam úgy működik, mint egy takaró, amelyet a hajra teszünk, hogy a maszk összetevőit bent tartsa. Ezért érdemes a maszk leöblítése után felvinni (és azokon a napokon, amikor nem használsz maszkot).

A balzsamok többnyire kutikulák lezárására szolgálnak, simító és kondicionáló fényfokozók, amelyek segítenek kibontani és formázni a hajat, valamint megvédik a károsodástól, méreganyagoktól és a szennyeződéstől. A legtöbb balzsam szilikon alapú, és az állaga meglehetősen folyós. Csak néhány percig kell hagyni a balzsamot.

Összességében négy dologna különbözik a hajmaszk a balzsamtól:

  • MŰKÖDÉSE
  • HATÉKONYSÁGA
  • HASZNÁLATA
  • VEGYI ÖSSZETÉTELE

Hajmaszk típusok a haj különféle igényeihez

Nem létezik egy ideális maszk minden hajtípusra. Mindig a hajtípusodnak és igényeinek megfelelőt kell kiválasztani. Például: a festett sötét hajnak más maszk kell, mint a szőke árnyalatokhoz. Hullámos, finom, vastag, zsíros vagy fénytelen hajtípusnak más-más maszk szükséges, hogy kielégítse igényeit. Hogyan osztjuk szét a maszkokat?

- maszkok festett hajra

Olyan hajra tervezték, amelyet erős vegyi anyagok érik. Hosszú távon minden hajfestési eljárás károsítja a hajat - nedvességveszteség, fakó megjelenés, színfakulás (a pigment fokozatosan kimosódik). Ez a típus megerősítést, nedvességnövelést, erős védelmet és javítást igényel. A festett hajra készült maszkok színmegtartó és kutikulazáró hatóanyagokban bűszkélkednek, amelyek védő réteget hagynak maguk után, hogy megakadályozzák a szín gyors fakulását.

- maszkok sötét, vörös és szőke hajra

Külön kategória, amely az összetevőinek és hatásainak köszönhetően sikeresen ajánlható mind a festett, mind a természetes hajra, amely javításra és újjáépítésre szorul. A különböző árnyalatú (sötétbarna, vörös vagy szőke) hajmaszkok kondicionáló összetevőket, valamint növényi kivonatokat tartalmaznak, amelyek kiemelik az adott színt. Gyakran növényi hennát találunk benne, ami tartósabbá teszi a színt és javítja azt. A haj színét fokozó egyéb anyagok közé tartozik a kamilla, mogyoró kivonat, ricinusolaj, fahéjrúd és a rebarbara gyökér.

- maszkok sérült hajra

A túlzottan stilizált, tönkrement haj intenzív terápiát igényel.  magas porozitású hajnál a kutikulák tárva vannak és rossz állapotban van a haj. Az ilyen típusú haj általában rendkívül száraz, töredezett és sérült a szerkezete. Ebben az esetben egy jó hajmaszk használata kötelező. Olyan hatóanyagot kell tartalmaznia, amely képes helyreállítani a hajat, pl. keratin, esszenciális zsírsavak, sok vitamin, bőrpuhító és hidratáló anyagok, amelyek biztosítják a megfelelő hidratálást. A sérült hajra való maszk erősíti a hajat; csírakivonatokban és hidrolizált fehérjékben gazdag.

- maszkok göndör hajra

Göndörödést meghatározó anyagokat, valamint olyan összetevőket tartalmazó termékcsalád, amelyek megszelídítik a hajat és visszatartják a göndörödést,(különösen, ha rendszeresen vegyi hatás alatt van, hőformázással vagy rossz hajápolási rutinnal kezelik). A göndör hajra készült maszkok meglehetősen könnyűek, megalapozzák a fürtöket a formázáshoz anélkül, hogy túlterhelnék őket. Akkor is jó választás, ha a hajad egyenes, de néha úgy érzed, hogy fürtöket vagy lágy hullámokat szeretnél készíteni. Egy göndörítő hajra készült maszk a formázási rutin előtt biztosan tartósabbá teszi a stílust.

- maszkok gyenge, vékony hajra

Olyan maszkok csoportja, amelyek mind a hajat, mind a fejbőrt kondicionálják. Ez az egyetlen módja annak, hogy szabályozd a vékonyodást. A gyengébb állapotú hajra (pl. szezonális változások vagy hajhullás miatt) készült maszkok természetes, biztonságos összetevőket tartalmaznak. Céljuk a haj és a hajhagymák táplálása és megerősítése. Többnyire esszenciális zsírsavakat, vitaminokat és aminosavakat tartalmaznak, hatékonyabbá teszik a hajhagymákban lezajló folyamatokat, így a haj szilárdan a tüszőkben gyökerezik. A hosszabb használat gátolja a hajhullást (feltéve, hogy ez nem hormonális probléma vagy egyéb probléma, amelyhez szakember segítségére és trichológussal történő konzultációra van szükség).

- maszkok hajnövesztésre

Működésre serkentik az alvó hajhagymákat, míg az aktív hatóanyagaik a hajmátrix sejtosztódásának felgyorsítását célozzák. Az ilyen típusú maszkok ideálisak az évszakok változása, külső agresszorok vagy gyógyszerek (antibiotikum terápia) miatt legyengült hajra. Az összetevők között megtalálhatóak a növekedésserkentő erejükről ismert természetes anyagok pl. élesztő, nyírfalé, természetes növekedést serkentő olajok, például ricinusolaj, cédrusdióolaj vagy fenyőolaj.

- maszkok vékony, törékeny hajra

Könnyű maszkok, amelyek vékony réteget alkotnak a vékony, finom hajon védő réteget képezve, javítva a haj szerkezetét, ugyanakkor növelve a vastagságot. A hatás nem tartós, mert a termék felhalmozódik a hajon és egy idő után lemosod. Azonban nem hanyagolható, hogy a vékony hajra készült hatékony maszk javítja a megjelenését és nem nehezíti el a szálakat.

- maszkok fénytelen, élettelen hajra

Ezek a maszkok erősen táplálják, elképesztően fényessé teszik a hajat, és nem terhelik le. Egyaránt kifejti hatását a belső szerkezetekben, mind a külső rétegeken. A fénytelen hajra tervezett maszkok fényt növelő, simító és kutikulatömítő összetevőkben büszkélkednek. Az így működő anyagok legnépszerűbb csoportjába a természetes olajok, lenmag kivonat és a természetes fényt nyújtó összetevők tartoznak, mint a komló, az almaecet és a málnaecet.

- maszkok zsíros, könnyen elnehezedő hajra

A hajmaszkok speciális csoportja, amelynek többet kell tennie a hajszálak támogatásán kívül, ugyanis egyensúlyba kell hoznia a faggyúkiválasztást és hatékonyan kell megtisztítania a fejbőrt, hogy volument adjon a hajnak és ne zsírosodjon. A vastag, nehéz hajra készült maszkokat többnyire a fejbőrre alkalmazzák, hogy pontosan megtisztítsák a haj gyökereit. Természetes agyagok, pl. zöld vagy fehér, csalán, bojtorján vagy zsálya kivonat érvényesül. Felszívják a faggyúfelesleget, valamint számos ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek táplálják a bőrt és a hajhosszúságot, felemelve a hajtövet a hosszabb ideig tartó volumen és frissesség érdekében.

Hajmaszkok - hatóanyagok által biztosított hatások

A különféle maszkok, samponok és balzsamok legegyszerűbb és legfontosabb osztályozása. Ahhoz, hogy egy nagyszerű hajmaszkot válassz mindig ellenőrizd, melyik fent említett csoporthoz tartozik. Miért? Kiderült, hogy a hajad könnyen lenehezíthető egy termékkel, még akkor is, ha a megfelelőt választod. A fehérjék a hunyók, mert túlzott használat esetén extrém kiszáradást okoznak. Puhaság és rugalmasság helyett merev, élettelen és fénytelen hajat kapsz.

A bőrpuhító maszkok tápláló hatásúak, segítenek megőrizni a nedvességet, hihetetlen fényt adnak, selymesen simává varázsolják a hajat, és védenek a vízveszteségtől és a károsodástól. A bőrpuhítók zsírosak és minden hajtípusra alkalmazhatók. A természetes olajok jelentik a leggazdagabb forrásukat.

A nedvesítő maszkok tipikus hidratálók, amelyek száraz, vízhiányos hajra hatnak, de párás környezetben használva göndörödést okozhatnak.

A fehérje maszkok regenerálják és újraépítik a haj szerkezetét, feltöltik keratinnal és megakadályozzák a haj töredezését és sérülését. Ésszerűen kell használni őket, mert a felesleg felhalmozódik a haj szerkezetén, ami merevvé teszi a tincseket.

Annak érdekében, hogy ragyogó eredményeket érj el hajápolási rutinodban  olyan maszkokat használj, amelyek mindhárom összetevőcsoportot kombinálják, így olajokat, hidratáló és regeneráló anyagokat tartalmaznak. Felváltva használhatsz bőrpuhító, hidratáló szereket és fehérje maszkot. Hetente egyszer szánj egy kis időt az otthoni olajos kezelés elvégzésére és egy kiválasztott maszk felvitelére.

Hatékony hajmaszkok - összetevők. Mit kell tartalmazniuk?

Bizonyára kíváncsi vagy, hogyan működnek bizonyos összetevők a hajmaszkban, és mit kell keresned a kiváló hatás elérése érdekében. A legfontosabb anyagok, amelyek elengedhetetlenek a hajad számára, a következők:

 

Növényi kivonatok a hajmaszkokba

A maszkok gyakran tartalmaznak növényi kivonatokat, különösen azok, amelyek egyszerre szolgálják a hajat és a fejbőrt. Nincs bennük szilikon, amely fejbőrirritációt okozhatna. A növényi kivonatok értékesek, mivel olyan hatóanyagok közé tartoznak, amelyek táplálják, helyreállítják és javítják a hajat, javítják a megjelenést és a színt. A karotinokat, fitoszterolokat, aminosavakat tartalmazó vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrását képezik, valamint serkentik a hajhagymákat és enyhítik a fejbőrt. Melyek a legnépszerűbb növényi összetevők? Ez régiótól, országtól, kontinenstől függ. Az ázsiai hajápolás például más, mint az európai hajápolás. Azonban, van egy növénycsoport, amelyet világszerte általánosan használnak.

A legjobb növényi eredetű összetevők hajmaszkokban:

  • ALOE VERA - hidratál, csillapít, megelőzi a gyulladást.
  • AVOKÁDO - vitaminokat és ásványi anyagokat biztosít, javítja a haj állapotát.
  • BÚZACSÍRÁS KIVONAT - serkenti a haj növekedését, gátolja a hajhullást.
  • SZÓJABAB CSÍRA KIVONAT - felgyorsítja a haj növekedését, regenerál és táplál.
  • BAMBUSZ KIVONAT - ásványi anyagok és vitaminok forrása, védi és erősíti a hajszálakat.
  • ZABPROTEIN - kihat a hajtőre, hatékonyan megköti a vizet, erősíti és kondicionálja a hajat.
  • CSÁLÁNKIVONAT - szabályozza a faggyúkiválasztást, erősíti és kihangsúlyozza a fényességet.
  • MEZEI ZSURLÓ KIVONAT - szilícium, kálium és kálcium forrása, erősíti a hajat és serkenti a növekedését.
  • LENMAGOLAJ - vitaminok és hajerősítő fehérjék forrása, hidratálja, erősíti és javítja a hajat.
  • ALGAE - erősíti a hajhagymákat és hidratálja a hajat, megakadályozza a haj töredezését és töredezését.
  • KAMILLA - enyhíti az irritációkat, puhává teszi, csillapítja és fertőtleníti a fejbőrt.
  • HIBISZKUSZ - glikozaminoglikánokat juttat a hajhagymákba, serkenti azokat és a hajmátrixot.
  • GINSENG – antioxidáns, amely megerősíti a haj mátrixát és fokozza a fejbőr vérellátását

Természetes olajok a hajmaszkokba

Az olajok egy különálló és rendkívül fontos csoportot alkotnak, amelyek kondicionáló hatással rendelkeznek. Jelenlétük egy maszkban óriási mértékben növeli a termék hatékonyságát. Miért? Kiderült, hogy a természetes olajok a haj és a fejbőr számára legfontosabb összetevők teljes tárházát tartalmazzák: értékes vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok és növényi szterolok forrása, sőt némelyikük karotinokban és szkvalánban is bővelkedik. Egyetlen olaj számos előnnyel rendelkezik, mert körülbelül tizenöt különálló növényi összetevő jótékony hatását szívja.

Hajolajos kezelés - helyettesíthetik-e az olajok a hajmaszkot?

A természetes növényi olajok kulcsszerepet játszanak a hajápolási rutinban. Ha a hajpakolásodból hiányoznak az olajok, használd őket külön, és mélyen tápláló és regeneráló olajmaszk formájában vidd fel a hajadra és a fejbőrödre. Egy ilyen olajos kezelés (hetente legalább egyszer elvégezve) gyorsan és hatékonyan javítja a haj állapotát, gátolja a hajhullást, gyorsítja a növekedést, javítja a megjelenését és dúsabbá teszi a hajat. A legjobb, ha olyan speciálisan összeállított olajkeveréket használsz, amely alkalmazkodik a hajad porozitásához. Van példa egy hatékony és tökéletesen összeállított kezelésre, ami nem mást mint a Nanoil hajolaj, amely három változatban került forgalomba, a három leggyakoribb hajtípushoz illeszkedve.

Hogyan lehet intenzívebb hatást elérni a hajmaszkkal?

Minden egyes hajmaszk által nyújtott hatást fokozhatod függetlenül attól, hogy drogériás termék vagy te állítottad elő. Néhány csepp hajolajat adhatsz hozzá. Az olajok természetes lágyítószerek, így megakadályozzák a túlzottan erős védőréteg kialakulását, erősítik a belső struktúrákat, megakadályozzák a hajszálak göndörödésért, védenek a sérülések ellen, és általában szépítik a hajat, fényt és simaságot kölcsönöznek neki. A természetes olajok selymesen simává teszik a hajat és kiemelik a fényességet. Amikor a fejbőrön alkalmazzuk az olajok jelenléte lehetővé teszi, hogy megtisztítsa azt, eltávolítsa a szennyeződéseket és a terméklerakódásokat, megerősítse a hajhagymákat és munkára serkentse őket. Ezenkívül az olajok megakadályozzák a haj kihullását, és öregedésgátló hatásuk van.

Hogyan használjuk a hajmaszkokat a legjobb hatás érdekében?

A megfelelő alkalmazás a siker kulcsa. A hajat langyos vízzel kell megmosni, majd után felvinni a hajmaszkot. A nedves haj jobban nedvszívó, így lehetővé teszi a tápanyagok bejutását a belsejébe. Törölközővel szárítsd meg a tincseket, és egyenletesen dolgozd be a maszkot a hajba. Hagyd hatni körülbelül 20 percig (a gyártó eltérő utasítása nélkül). A természetes összetevőket tartalmazó maszkok biztonságosak, ezért bátran hosszabbítsd meg ezt az időt: minden a frizura egyedi igényeitől függ. Ha a hajad lényegesen tönkrement és sérült, egész éjszakára hagyhatod. Érdemes néhány csepp természetes olajjal kiegészíteni. Reggel mosd meg a hajad és formázd a szokásos módon. A kívánt eredmény elérése érdekében hetente egyszer vagy kétszer használd a maszkos kezelést.

A legjobb hajmaszkok - hajápolás rajongók és szakértők véleménye

Melyik a legjobb maszk a hajadnak? Mindannyian egyetértünk: mindegy, hogy profi szalonterméket vagy házi készítésű maszkot használsz, annak a hajtípusodhoz, annak állapotához, kinézetéhez és igényeihez kell igazodnia. A legjobb maszkról véleményt nyilvánítók közül sokan úgy vélik, hogy a terméknek természetes olajokat kell tartalmaznia. A hajolajos kezelések kedvelői és támogatói azt állítják, hogy a haj megerősítésének legjobb módja az, ha lemondunk a maszkokról, és azokat egy kiváló minőségű olajra vagy olajkeverékre cseréljük.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika