Professzionális hajkezelések. Milyen hajkondicionáló eljárásokat érdemes kipróbálni?

Professzionális hajkezelések. Milyen hajkondicionáló eljárásokat érdemes kipróbálni?

Itt az ideje, hogy eloszlassuk azt a mítoszt, miszerint a fodrászok nem értenek a hajápoláshoz. Fedezd fel a legjobb javító, hidratáló és szépítő hajkezeléseket. Melyiket érdemes kipróbálni?

Amióta felfedeztük a természetes olajok erejét, azóta próbáljuk otthon ápolni a hajunkat. Egyre könnyebb és könnyebb szalonlátogatás nélkül is alapvető tápanyagokat adni a hajnak. Másrészt előfordul, hogy az otthoni kezelések már nem hatékonyak. Vagy a hajunknak mások a preferenciái, vagy erősebb támogatásra van szüksége. Szerencsére léteznek olyan eljárások, amelyek segítségével helyrehozhatjuk és megszépíthetjük frizuránkat.

A hajvágás vagy a hajfestés nem az egyetlen dolog, amit egy szalonban elvégeztethetünk. Fejtsd ki a legjobb hajkezelési eljárásokat! Te melyiket fogod igénybe venni?

Professzionális hajkezelések

1. Hajbotox

A botoxról az esztétikai orvoslás jut eszünkbe. A hajszalonokban is kezdett uralkodni. Ez egy hajápoló kezelés, amely a gyenge hajnak visszaadja vitalitását és szépségét. Kitölti a hajszerkezet hiányosságait, visszaadja a haj puhaságát és fényét, mélyen hidratál és védelmet biztosít.

Honnan ered a kezelés neve? A hajbotox elvégzéséhez szükség van egy... fecskendőre! Aggodalomra azonban semmi ok - ez egy nem invazív és fájdalommentes hajkezelés. A fecskendő csak a szérum kényelmesebb felvitelére szolgál. A kondicionáló termék teljesen természetes összetevőkön alapul, sók, parabének, szulfátok, színezékek stb. nélkül. A hajbotox sok értékes vitaminnal, ásványi anyaggal és hajápoló anyaggal pl. kollagénnel látja el a hajat. Nem csoda, hogy a haj vitaminbombájának is nevezik.

2. Darsonvalizáció

Ez a kezelés nem tartozik a legnépszerűbbek közé. A bőrápolásban is alkalmazzák. Az eljárás neve a nagyfrekvenciás, alacsony feszültségű és nagy áramerősségű d'Arsonval-áramok használatából ered. Egy speciálisan erre a célra tervezett, elektródákkal felszerelt készüléket használnak. Amikor az a fejbőrhöz ér, elektromos kisülés keletkezik (jellegzetes villanással), és az erősen fertőtlenítő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású ózon keletkezik.

Darsonalizáció a hajra:

  • tisztítja és fertőtleníti a fejbőrt,
  • eltávolítja a baktériumokat és gombákat, valamint gátolja azok fejlődését,
  • serkenti a sejtek megújulását és a haj növekedését,
  • foglalkozik az esetleges bőrgyulladással.

A Darsonvalizáció fájdalommentes és nem invazív hajgyógyászati eljárás, különösen ajánlott a ritkuló hajjal, zsírosodással, seborrheás hajhullással stb. küszködőknek.

3. Hajgőzölés

Ha szeretnénk a hajunkat SPA-val kényeztetni, a hajgőzölés zseniális ötlet. Ez egy professzionális hajkezelés. Kicsit magasabb hőmérsékleten hat a hajra, így megnyitja a haj kutikulákat. Az eljárás optimális nedvességet is biztosít, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazott kondicionáló termék tápanyagai könnyen felszívódjanak.

A hajgőzölés tökéletes táplálást, nedvességfokozást, erősítést és regenerálódást tesz lehetővé. Ennél az egyszerű kezelésnél körülbelül harminc percet kell eltölteni egy nagy hajszárítónak látszó készülék alatt, és desztillált vizet kell használni a kozmetikumok intenzívebb hatása érdekében.

Kétféle hajgőzölő létezik:

  • a hagyományos gőzölő - nagyon egyszerűen működik, gőzt termel,
  • mikroköd gőzölő - ultrahanggal könnyű vízködöt termel.

Ezt a fajta kezelést könnyen áthelyezheted otthonodba, és magad is elvégezheted. Mindössze egy megfelelő kozmetikumra van szükséged pl. a három Nanoil egyikére és egy kis szabadidőre. Bővebben a témáról itt otthoni hajgőzkezelés.

4. Fejbőr oxigén infúzió

Professzionális haj- és fejbőrkezelés. Az oxigénes mezoterápia az eljárás másik neve. Hatása a koncentrált oxigén tulajdonságain alapul (az ózon helyett bázikus oxigénrészecskéket használ).

Mit foglal magába az oxigéninfúzió?

Egy speciális készülék oxigént, valamint erősen tápláló összetevők keverékét juttatja a bőrbe. Egy ilyen kombinációnak köszönhetően dupla erővel hatunk a hajra, mert maga az oxigén csodálatos hajhatásokat biztosít:

  • csökkenti a hajhullást és serkenti a növekedést,
  • táplálja, hidratálja és revitalizálja a fejbőrt,
  • eltávolítja az elhalt hámsejteket, a faggyút és a kozmetikai lerakódásokat,
  • megemeli a hajgyökereket, sűríti és növeli a haj rugalmasságát.

Az oxigénes mezoterápiát többnyire sorozatban végezzük - az optimális megoldás a 4-6 kezelés 10-14 naponként történő elvégzése. Általában egy oxigénes fejbőrkezelés legfeljebb 40 percig tart. Ennek a terápiának a figyelembe vétele akkor van értelme, ha serkenteni szeretnénk a hajnövekedést, ha problémáink vannak a gyenge, ritkuló hajszálakkal, a túlzottan védett szálakkal, korpásodással vagy a faggyúkiválasztás zavarával.

5. Iontoforézis

A galvánáramok hajápolásra is használhatók. Ezek ellenőrzött hiperémiát okoznak és serkentik a sejtek megújulását. Az iontoforézis nem egy népszerű hajkezelés, mert inkább a bőrápolási eljárásokban használatos. A hajápolás területére átültetve hatékony hajhullás elleni kezelésként ajánlott. Az iontoforézis megfelelő ionokat juttat a fejbőrbe, így erősíti a hajat, gátolja a ritkulást, csökkenti a faggyú túltermelést és a zsírosodást.

6. Karboxiterápia a hajért

Könnyen kitalálható a nevéből, a karboxiterápia szén-dioxidot használ. Ezt a bőr alá vezetik be, ami bizonyos helyeken az erek ellenőrzött kitágulását okozza. Ez az egyik leginvazívabb terápia, de nem túl fájdalmas - a bőr alá befecskendezett dioxin kellemetlen érzést okozhat. Enyhe bőrpír és duzzanat előfordulhat, de ezek gyorsan elmúlnak. A legfontosabb, hogy a karboxiterápia hatékony.

Ez a professzionális hajkezelés serkenti a fejbőr mikrokeringését, ami a hajhagymák mély kondicionálását, erősebb hajat, gyorsabb hajnövekedést és a korai kopaszodás alacsonyabb kockázatát eredményezi. A karboxiterápia leginkább az alopecia areata és a mintázatos kopaszodás gyógyításában segít.

7. Keratinos hajsimító kezelés

A keratinos kezelések talán a leggyakrabban végzett szalonokban. Hogy miért? Mert egyszerre javítják a hajat és fokozzák annak jó megjelenését. Bár sokan azt gondolják, hogy a [keratinos hajkezelés] célja csak a nem kívánt fürtök eltüntetése és (ahogy a neve is sugallja) a szálak kisimítása, valójában ez egy olyan professzionális kezelés a sérült hajra, amely:

  • helyrehozza a sérült hajszerkezeteket,
  • mélyen regenerálja a hajat és megerősíti a hajhagymákat,
  • fényt, puhaságot, selymes simaságot és rugalmasságot biztosít,
  • ellenállóvá teszi a hajat a nedvességgel és a káros elemekkel szemben.

A keratinos kezeléshez megfelelő termékek használata szükséges - professzionális koncentrációjú kondicionáló anyagok, antioxidánsok, amelyek tartalmazzák az alapvető összetevőt. Ez a keratin - hajépítő fehérje. A fodrász a terméket hajvasalóval vagy ultrahangos egyengetővel "vasalja" a hajba.

8. Fejbőr mezoterápia

A leggyakrabban ajánlott és a nők által választott. A fodrászok biztosítanak hihetetlen előnyeiről. A fejbőr mezoterápiát gyakran használják a hajhullás megelőzésére. Az eljárás gyakoriságát és intenzitását egyénre szabottan, a probléma súlyosságától függően kell beállítani.

A fejbőr mezoterápiát azoknak ajánlják, akiknél túlzott hajhullást diagnosztizáltak. Tápláló termékek alkalmazásából áll, amely megerősíti a hajhagymákat és megakadályozza a hajhullást. A rendelkezésre álló lehetőségek közé tartoznak:

  • tű nélküli fejbőr mezoterápia - a készítményt az elektromos mező által létrehozott ideiglenes mikrocsatornákon keresztül juttatják a bőrbe,
  • mikrotűs mezoterápia - olyan hajkezelés, amely során a készítményt hengerrel juttatják be, amely több ezer mikrofuratot készít az epidermiszbe,
  • tűs fejbőr mezoterápia - tápanyagok juttatása a hajba mikroinjekciókon keresztül.

Milyen előnyei vannak a mezoterápia hajgyógyászati alkalmazásának? Meggátolja a hajhullást, serkenti a növekedést, felgyorsítja a javulást és megerősíti a hajhagymákat, helyreállítja a bőr biológiai egyensúlyát.

9. Trombocitákban gazdag plazma a hajra

A vérlemezkékben gazdag plazma terápia egyre népszerűbb a hajhullás kezelésében. Kár, hogy ez egy drága eljárás, így a hagyományos mezoterápia még mindig elterjedtebb. Ebben az esetben a haj növekedését a vérlemezkékben gazdag plazma fejbőrbe történő befecskendezésével gyorsítják fel. Ez a fajta terápia egyaránt alkalmas kopaszodó emberek és olyanok számára, akik egyszerűen csak egy kis hajnövekedést szeretnének.

Hogyan működik a vérlemezkékben gazdag plazma mezoterápia:

  1. A vért leveszik, majd kivonják a vérlemezkékben gazdag plazmát.
  2. A fejbőrt érzéstelenítik, hogy csökkentsék a kezelés alatti fájdalmat.
  3. A készítményt befecskendezik a bőrbe.

Ez egy professzionális kezelés, amely csökkenti a hajhullást és fokozza a haj növekedését. A hajhullás gátlásához 10-15 perc elegendő - ennyi ideig tart az eljárás. Sajnos az újranövesztési folyamat hosszabb - akár három hónapig is eltarthat. Ennek ellenére a vérlemezkékben gazdag plazma használata a hajra kifizetődő, mert az eredmények szenzációsak. Egy három kezelésből álló sorozat:

  • erősebbé és vastagabbá teszi a hajat, a szálak nem hullanak ki többé feleslegesen,
  • a hajhagymák stimulálódnak, így láthatóan több a haj.

10. Trichologist fejbőr hámlasztás

A fejbőr és a haj tisztítása rendkívül fontos, mert megóv az olyan problémáktól, mint a korpásodás. Időről időre van értelme egy trichológus fejbőrradírnak, mert még a legjobb sampon sem hagyja ilyan tisztán a hajad és a fejbőröd. Amennyire más kezelések is ajánlottak bizonyos problémákra, [a fejbőr hámlasztása] egy olyan kötelező hajkezelés, amelyet rendszeresen és megelőzésként kell elvégezni.

A fodrászok kétféle kezelést végeznek:

  • fejbőrhámlasztás hámlasztó termékkel,
  • kavitációs hámlasztás ultrahanggal.

Nem számít, milyen típust választunk, a fejbőrradírozás mindig ugyanazt az eredményt hozza. A megfelelő módon végrehajtott fejbőrradírozás megszabadítja a fejbőrt a szennyeződésektől, kozmetikai maradványoktól, faggyúlerakódásoktól, elhalt hámsejtektől. Felszabadítja a szőrtüszők kivezető nyílásait, így a következő kezelések jobb hatást érnek el, mert a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak. Ezenkívül a trichológus fejbőrradírozás serkenti a véráramlást, így a haj erősebbé válik.

11. Haj ultrahangos és infravörös hajvasaló

Hogyan működik a haj ultrahangos & infravörös hajvasaló? Ez egy olyan hajvasaló, amely ultrahangot és infravörös fényt bocsát ki. A készüléknek köszönhetően ultrahanggal és infravörös fénnyel egyidejűleg lehetséges a haj javítása. Az ultrahangos és infravörös hajvasalóval végzett kezelések a gyenge haj esetében is működnek, pl. a vegyi feldolgozás miatt. Ezzel a modern és innovatív készülékkel egy speciális tápláló terméket nyomnak a hajba. Az ultrahangos és infravörös hajegyenesítőt gyakran használják keratinos kezelésekhez. A hajolajos kezelések eredményeit is feljavítja - az ultrahang és az infravörös fény segítségével az olajok könnyen behatolnak a hajszálakba, és mélyen a haj belsejébe juttatják azokat. Az ultrahangos hajvasaló hő használata nélkül nyomja be a kozmetikumot a hajba, így biztonságosabb. Kizárólag a haj javítását és erősítését célozza, nem pedig pl. a haj egyenessé tételét.

12. LED fényterápia a hajnak

Egyre több fodrászszalon működik együtt trichológusokkal, így bevezetnek néhány innovatív kezelést, amelyek egyszerre kondicionálnak és gyógyítanak. A LED fényterápia az egyik ilyen. A fejbőr helyreállítására, a hajnövekedés fokozására és a hajhullás megelőzésére használják.

Miközben azon gondolkodunk, hogy melyik hajnövekedést fokozó kezelést válasszuk, a fényterápiát érdemes kipróbálni. Ez egy korszerű gyógymód a gyenge és ritkuló hajra. Kiderült, hogy a 640 nm-es LED-fény képes serkenteni a hajhagymák keringését, így a hajhagymák oxigénnel ellátottak és mélyen kondicionáltak. A LED-fény stimulátorként hat a hajra, mert beindítja a sejtek anyagcseréjét és a haj építőanyagának számító fehérje szintézisét.

A LED-fényes hajkezelés nem invazív, fájdalommentes és nagyon pihentető. Minden évszakban elvégezhető, és kombinálható más kezelésekkel, pl. mezoterápiával. A LED-fénylámpa egyszeri használata nem hoz látható hatást, ezért 10 kezelésből álló, egyenként 20 perces sorozat ajánlott.

13. Hajrekonstrukciós kezelések

A professzionális hajkezelések célja a sérült hajszerkezet helyreállítása. Akkor jönnek segítségünkre, amikor nincs kedvünk levágni sérült hajunkat. Az innovatív összetevőkből álló, erősen koncentrált termékeknek köszönhetően lehetővé teszik, hogy elkerüljük a hajvágást. A hírességek megőrülnek a hajrekonstrukciós kezelésekért, mert drasztikus színváltozásokat tesznek lehetővé anélkül, hogy aggódnánk a haj károsodása miatt.

A két legnépszerűbb hajrekonstrukciós kezelés:

  1. Olaplex - egy kezelés, amely három szakaszból áll. A haj belsejében lévő kémiai, termikus és mechanikai sérüléseket érzékeli, majd kijavítja azokat. Az Olaplex híres arról, hogy újraépíti a diszulfidhidak kötéseit, így a haj visszakapja egészségét és szépségét.
  2. Joico - négy termékből álló készlet, amelyek szinergiában működnek, biztosítva a haj javítását, megerősítését, hidratálását és intenzívebb fényét. A Joico K-Pak két szabadalmaztatott technológián alapul: Bio-Advanced Peptide TM (regenerálja a peptidláncokat a hajban) és QuadramineR Complex (19 aminosavból álló készlet, amely a természetes keratint helyettesíti).

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika