Minden, amit tudni kell a hajampullákról - mik azok, mikor használjuk őket és melyiket válasszuk?

Minden, amit tudni kell a hajampullákról - mik azok, mikor használjuk őket és melyiket válasszuk?

Egy kis üvegampulla az utolsó lépés a szép hajért folytatott küzdelemben. Általában akkor használjuk őket, amikor már abszolút mindent kipróbáltunk, és úgy tűnik, semmi sem válik be. Ezek a kis fiolák akkor jelennek meg, amikor semmi más nem tud segíteni a szeborrheán, a korpásodáson, a túlzott hajhulláson és az akadályozott hajnövekedésen. De vajon a hajampullák valóban működnek? Biztonságosak? Miből állnak, és van-e alternatívája egy ilyen komoly kezelésnek? Ebben a cikkben mindent megtudhatsz a hajampullákról, hatásukról, összetételükről és hatékonyságukról.

Hajampullák - mik ezek?

A hajampullák kis, általában üvegből készült, hatóanyagokat tartalmazó fiolák. Ezek az összetevők a hajhullás, a meggyengült állapotuk és az akadályozott növekedés ellen küzdenek. A készítmények serkentik a hajhagymák keringését és erősítik a hajhagymákat. A hajhullást csökkentő készítmények az új hajszálak növekedését is serkentik. Az ampullák megvásárolhatók egyenként, egyszer használatos revitalizáló injekcióként (ez egy szépítő ampulla), vagy teljes kezelésként komolyabb problémák esetén. Általában egy tucatnyi ampullából áll.

Hogyan működnek a hajampullák?

A hajampullák az ápolásban betöltött szerepüktől függően különböző módon működnek. Más szóval a növekedést gyorsító ampullák másképp működnek, mint a sérült hajat regeneráló, illetve a hajhullást gátló ampullák.

Általában az ampullák egyszerre táplálják a fejbőrt és serkentik a haj növekedését. Számos olyan összetevőt tartalmaznak, amelyek serkentik a hajhagymák anyagcseréjét, amelyek keratint építenek, ami a haj alapvető fehérjéje. Az ampullák segítenek a kollagénrostok megerősítésében - a hajszálakat jobban rögzítik a gyökerükhöz. Hajunk a kezelés után ellenállóbb lesz a sérülésekkel és egyéb káros külső tényezőkkel szemben.

A hajampullák típusai:

  • Hajampullák hajhullás ellen - ez az ampullák csoportja, amely a legnagyobb választékkal rendelkezik, ami a hatásukat és az összetevőiket illeti. Az alopecia areata gyógyítását segítő legerősebb anyagokat tartalmazóak kaphatók a gyógyszertárakban. Erős hatásuk miatt célszerű az első használat előtt trichológust felkeresni. Más, sokkal könnyebb formulák, amelyek szezonális problémákkal hajhullás foglalkoznak, drogériákban kaphatók (összetételük elsősorban növényi összetevőkön alapul, mint például csalán vagy zsurló).
  • Hajnövekedést serkentő hajampullák - a termékek egy csoportja, amelyek - erejüktől és áruktól függően - lehetnek professzionális termékek, használatukról szakemberrel kell konzultálni, vagy finomabb, a hajhagymákat támogató összetevőkön alapulnak (leggyakrabban pirospaprika, gyömbér vagy bors növényi és vitaminkivonatát tartalmazzák); az ilyen kezelések kevésbé hatékonyak, de az ampullák sokkal olcsóbbak is.
  • Regeneráló hajampullák - ezek a készítmények gyakran tartalmaznak B-csoportba tartozó vitaminokat, ásványi anyagokat, illóolajokat és növényi kivonatokat. Feladatuk a haj táplálása és a fejbőr finom ápolása. Az ampullák ezen csoportja úgy működik, mint egy hajmaszk (olyasmi, mint egy arcmaszk, amely azonnal megszépíti az arcot). Leggyakrabban a regeneráló hajampullákat egyenként használják a haj gyors megszépítésére és állapotának javítására egy fontos éjszakai kiruccanás előtt. A regeneráló hajampullákat évente egyszer kell használni a haj megerősítésére (pl. forró nyáron vagy a tavaszi vagy őszi napéjegyenlőség idején). Az ampullák ekkor nagyszerű gyógyírként szolgálnak a matt, törékeny, kellemetlen tapintású vagy rendkívül száraz sávokra. Abban az esetben, ha a haj különösen sérült, a kezelés gyakrabban is alkalmazható.
  • Fejbőr gyógyító hajampullák - maga a fejbőr is segítségre szorulhat: lehet száraz, korpás vagy mindenféle irritációtól sújtott, viszkethet vagy allergiára hajlamos. Az ampullák képesek a korpásodás és a fejbőr túlzott kiszáradása ellen, beleértve a pikkelysömör és az ekcéma, valamint a SUS (seborrheás dermatitis) ellen segíteni.

Mikor használjuk a hajampullákat?

A hajampullák komoly hajkezelésnek számítanak, mely csak súlyos hajgyengeség esetén, illetve a sérült, rendkívül legyengült, túlzottan kihulló haj intenzív regenerálására ajánlott. Nem tanácsos őket a hajmaszkok vagy hajkondicionálók helyettesítésére használni olyan haj esetében, amelyeknek nincs szükségük ilyen erős regenerálásra. Ennek oka, hogy az ampullákban lévő hatóanyagok koncentrációja magas - használatuk néha károsíthatja a hajat, ahelyett, hogy segítene. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ne használj egyszerre több ampullában lévő kezelést, mert hatásuk kizárhatja egymást. Az ampullák jó választásnak bizonyulnak, ha olyan tüneteket észlelsz, mint: 

  • hirtelen, nagyon intenzív, krónikus hajhullás
  • defluvium, vagy túlzott hajhullás.
  • gátolt hajnövekedés
  • általános gyengeség és a haj megjelenésének jelentős romlása
  • súlyos fejbőrproblémák

Hogyan kell használni a hajampullákat?

Az ampullák alkalmazása során mindig be kell tartani a gyártó utasításait. Leggyakrabban azonban az utasítások nagyon hasonlóak. Az ampullákat tiszta fejbőrön kell használni - a készítményt bedörzsöljük, és nem öblítjük le. Ennek köszönhetően az ampullában lévő anyagoknak több idejük van arra, hogy a fejbőrben kifejtsék hatásukat és megerősítsék az izzókat. Az is fontos, hogy a készítményt a bőrbe masszírozzuk. Maga a masszázs serkenti a vérkeringést és felgyorsítja az anyagok felszívódását. Ennek eredményeképpen a hajhagymák egészségesebbé és erősebbé válnak.

A regeneráló ampullákat kicsit másképp használják: itt egy ampulla körülbelül két alkalmazáshoz elegendő, és a készítményt a teljes hajfelületre kell felvinni, a gyökerektől a hajvégekig dörzsölve. Így az összetevők jobban felszívódnak, és a haj minden részébe eljutnak, így simává, fényessé, a hajszálak kutikulái pedig zártakká válnak. A haját a gyártó által megadott idő után vízzel kell leöblíteni.

Milyen gyakran kell használni a hajampullákat?

A hajampullákat speciális hajpakolásként kell kezelni, ezért az utasításoknak megfelelően kell használni. Ne használd őket az ajánlottnál hosszabb ideig, mert ez a kívántnál teljesen ellentétes eredményt eredményezhet. A professzionálisabb ampullák gyakran tartalmaznak hormonokat és számos erős anyagot. Hosszú távú használata rossz hatással lehet az egészségre. Mivel ezek a termékek nagyon erős hatásúak, minden kezelés között szünetet kell tartani.

Milyen hajampullák ajánlottak?

Ez a kérdés nehéz - minden egyes fejbőrnek más-más igényei vannak, így minden haj másképp reagál az adott típusú ampullákra és a bennük lévő összetevőkre. Mielőtt elkezdenéd használni az ampullákat, mindig jó, ha felkeresel egy szakembert vagy trichológust. Az illető megvizsgálja a hajad állapotát, és ez alapján választja ki a kezelés típusát.

Melyik hajampullát válasszuk?

Elsősorban mindig figyelembe kell venned a hajad állapotát, igényeit és az ampullák összetevőit. Mitől jó a jó hajampulla?

Keresd azokat, amelyek kiváló minőségű, a haj számára nélkülözhetetlen hatóanyagokat tartalmaznak. Konzultálj egy szakértővel, hogy megtudd, mely összetevőkre van leginkább szükséged. Figyelj az alkalmazás módjára is - senki sem szeretne olyan terméket, amelyet nehéz használni. Ellenőrizd tehát, hogy a készítmény közvetlenül a fejbőrre alkalmazható-e. Azt is fontos ellenőrizni, hogy a gyártó a lehető legegyszerűbbé tette-e az alkalmazást - különösen a drága ampulláknak könnyen nyithatónak és használhatónak kell lenniük.

Arról is meg kell győződnöd, hogy a teljes kiszerelés elegendő-e egy teljes kezeléshez, vagy többre van-e szükséged belőle, és mennyi ideig kell várnod a kívánt hatás eléréséhez.

Hajampullák - hatékonyak?

Szükséges a hajampullák használata? A fejlettebb dermokozmetikumokat alaposan tesztelik, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy biztonságosak és hatékonyak. A jól megválasztott, az utasítás szerint használt ampulláknak sok komoly haj- és fejbőrproblémán kell segíteniük.

Fontos, hogy csak akkor használd a hajampullákat, ha valóban erősebb segítségre van szükséged - keress fel egy szakembert, aki tanácsot ad az ampullák típusát illetően. Soha ne használd a hajampullákat úgy, mint egy közönséges hajmaszkot vagy hajkondicionálót. Ezek sokkal erősebbek, ezért csak súlyos hajproblémák esetén szabad használni őket.

A rossz hajállapot gyakran figyelmeztetés arra, hogy valami baj történik a szervezeteddel. Ezért meg kell próbálnod kideríteni, hogy miért romlott meg a hajad állapota. A hajhullás lehet a túlzott stressz, a hormonális változások vagy a rosszul megválasztott kozmetikumok következménye. Mielőtt az ampullákat használnád, elemezd, hogy valóban szükség van-e ilyen intenzív kezelésre.

Ha nem hajampullák... akkor mi?

Mint már említettük, a hajampullák komoly hajkezelést jelentenek. Az ampullák gyakran meglehetősen ellentmondásos, szintetikus összetételűek. Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod őket, nagyon óvatosnak kell lenned. Léteznek gyógynövényes ampullák is, bár ezek nem mindenki számára alkalmasak - szőkített vagy festett hajon nem működnek jól.

Az ampullák kiváló alternatívájaként szolgál a hajolajos kezelés: ez is táplálja és tisztítja a fejbőrt, küzd a korpásodás, a szárazság és a faggyúmirigy ellen. Az olajok számos vitamint, jó zsírsavat és fitoszterolt tartalmaznak. Regenerálják a hajat és serkentik a hajhagymákat. A megfelelően kiválasztott olaj gátolhatja a hajhullást és serkentheti a haj növekedését.

Ha hajproblémáidat nem súlyos betegségek vagy hormonális változások okozzák, próbálj ki egy biztonságosabb alternatívát - egy teljes körű szépségkezelést természetes olajokkal.

A maszkok is erősíthetik a hajszálakat. Nem kell mást tenned, mint hetente egyszer intenzívebbé tenni a hajápolásodat, és a Nanoil öt tökéletes hajmaszkja közül választani egyet: Bízz a professzionális maszkok erejében, amelyek otthon is könnyedén alkalmazhatók. Válassz egy keratinban vagy argánolajban gazdag intenzív javító maszkot. Kipróbálhatod a szuper simító folyékony selymet vagy a méregtelenítő szénmaszkot is, amely növeli a haj volumenét és fényét. Az alga maszk hidratáló hatást biztosít.

Hol lehet megvásárolni az ampullákat?

A professzionális hajampullák inkább gyógyszerek, mint kozmetikumok, ezért elsősorban gyógyszertárakban vagy professzionális fodrászszalonokban kaphatók. Az interneten keresztül is megvásárolhatod őket. Mielőtt ezt megteszed, konzultálj szakemberrel, aki megvizsgálhatja a megvásárolni kívánt termékek összetételét. Jó ötlet, ha előzetesen megnézed az ampullákról szóló véleményeket is.

Ossza meg velünk véleményét a cikkről.


Hozzászólások: #0


Adja hozzá megjegyzését. A moderátor jóváhagyása után közzéteszik.
Privātuma politika

Weboldalunk sütiket (cookie) használ, külső eszközök használatához pedig harmadik féltől származó sütiket. Amennyiben a felhasználó nem egyezik bele, csak az alapvető sütiket használjuk. A beállításokat bármikor megváltoztathatja a böngészőjében. Beleegyezik az összes cookie használatába?

Privātuma politika